agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni23Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-12-2010, 19:16   #3
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Tam karadenizli sayılmam ama...

Bizde karalahana çorbası bu tarife benzer yapılır. Karalahana ve barbunya ayrı pişirilir. Yağda alazlanan soğanın içine hafifçe ezilmiş karalahana ve barbunya ilave edilir, kişniş, tuz ve bol karabiber eklenerek pişirilir. Bir müddet sonra mısır unu eklenerek 1 taşım daha kaynatılır. Üzerine salçalı veya pul biberli tereyağ gezdirilir.

Rahmetli anneannem kuyruk yağı ile yapardı. Çorba yerine ağır bir yemek gibi olurdu.

(Karalahana pırasa gibi don yedikten sonra daha lezzetli olur.)

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025