![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
acaba o 1 $ ın altındaki (örneğin salatalık) fiyatlardaki tohumlarda kaç adet çıkıyor? sitede bir bilgi vermemiş. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
Normal şartlarda bir pakette ortalama 30 tohum oluyor, tohumlar üstü baskılı zarflar içinde bulunuyor. Katalogda tohum adetleri örneğin domates başlığı altında 30 seeds/packet (tohum/paket) şeklinde gösteriliyor diye hatırlıyorum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2011
|
Amerika veya Kanadadan Mürver fidanı (Sambucus Canadians) getirmek
Selamlar. Uzun süredir araştırdığım bir konu. Üreticileri buldum yalnız buraya getiremedim. Yardımcı olabilecek olan varmı? Amerika **** Kanada da yetiştirilen Mürver fidanlarından ülkemize getirerek burada deneme yapmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2020
|
tohum
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Meraklı fidancı arkadaşlar var, ürettiler, paralarınız yabancıya gitmesin. Sn . Romantik mesela Yurtdışı pahalı ve zor. Fedakarlık yapamayacak arkadaşlar, maddi (para) ve manevi ( stres) kayıpları göze alamayan arkadaşlar hiç denemesin, sormasın. Jezebel alıyor olabilir , bu bedava alıyor anlamına gelmiyor. Sıkıntılarına sabrediyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bilgi ve deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyor ve devamının gelmesini diliyoruz. Türkçeyi kullanmaktaki özeniniz için ayrıca teşekkür ediyoruz. ![]() Yeni gelen arkadaşlar başlığını gördünüz mü? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-10-2010
|
yurtdışından sipariş
Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum, yurtdışından tohum alarak yurtiçinde satmak için ne gerekiyor.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-10-2015
|
Merhaba,forumda görüp malum Çin sitesinden quality seeds build garden adlı satıcıdan çöl ağacı tohumu sipariş ettim,buradaki arkadaşın yazdığına ve resimlerine göre gayet de güzel çimlenmişti.Tohumlar gelip çimlenme başarılı olursa sizi yine güncellerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2007
|
Bende geçen hafta jungleeseeeds adlı siteden sipariş verdim. Türkiyeye 10 eurodan aşağı ürün yollamıyorlar.Bende mecburen iki ürün sipariş ettim. 6 gün içerisinde, işyerinde oturduğum masaya kadar getirdiler. İmza karşılığı yollamışlar kesinlikle güvenilir bir site. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
www.rareseeds.com Baker Creek Heirloom Seeds 2278 Baker Creek Road Mansfield, MO 65704 Tohumları genetiği oynanmış değil yüzyıllardır süregelen (heirloom) cinsler. Tohum paketleri küçük davetiye zarfı kadar ve dışında genetiği oynanmış sebzelere hayır diyor. Her bir pakete içinde ne varsa onun adı latince vs yapıştırılmış. 3 adet ürün kalmamış zarfa 7$ koymuşlar ayrıca not iliştirmişler. 1 paket de kavun tohumu hediye gelmiş. 2.50 $ kargo kesmişlerdi 6.40 a göndermişler. 41-7=34 $ a 17 paket tohum gönderdiler. paketlerdeki tohum adetleri de gayet kayda değer. 14 martta sipariş geçmiştim 1 mayısta elime geçti. En önemlisi de bu tohumlardan elde ettiğim sebzelerden tohum alıp, seneye aynı tohumu ekerek aynı sebzeden elde edebileceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Roguelands Seeds Company. http://www.seedfest.co.uk/ Paypal kabul ediyor Türkiyeye gönderiyor. 3 adet sipariş geçmiştim 1.99+1.99+1.50=5.48 $ kargo=1.50 $ toplam=6.98$ "lemon cucumber, long white cucumber, yellow bush scallop squash" Yanında da 2 paket hediye tohum çıktı. 1 pakedi salvia officinalis. (tohumundan almayı düşünmüştüm bir ara süpriz oldu.) 1 paket de yolo wonder bell pepper. 9 mayısda yapılan sipariş 14 ünde postaya verilmiş, 0.90$ posta masrafı tutmuş, 29 mayısta elime geçti. Küçük kilitli poşetlerde tohum yanında da küçük kağıtlara yazılmış isimleri var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2016
|
merhaba arkadaşlar ben yurtdışından ağaç tohumları almak istiyorum ama ödeme şekli dolarla oluyor. ödemeyi hangi yollarla yapabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
paypal ile yapabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.nickys-nursery.co.uk/ 'da tavsiye etmeyeceğim yerlerden biri. www.underwooodsgarden.com 'da gayet düzgün çalışan iyi bir site. www.superseeds.com 'un fiyatları çok uygun. 1 haftada elime geçti evvelsi gün ektim 5 çeşit 2 si filizlenmeye başlamış bile. Diğerleri kıpırtıdaydı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/showthr...E%FDndan+fidan Bu sayfada fidan getirtmekle ilgili bazı bilgiler var. Ben de çok aradım ve en net bu bilgileri buldum. Fidanı getirtebiliyorsunuz ancak bazı şartları var. O şartlara uyarsanız bir sorun çıkacağını sanmıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Ben de bir kaç cins sebze tohumu getirtmeyi düşünüyorum, domates, biber vs. Yalnız şunu merak ediyorum; bu sene domates için vakit geçti, yine de tohumları getirtip, seneye mi eksem, yoksa seneye ekim zamanından bir süre önce mi getirtsem? Özellikle domates tohumlarının bu kadar zamanda bozulacağını sanmam ama fikrinizi almak istiyorum. Teşekkürler, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Sanırım domates tohumları cinsine göre en az 3 - 4 sene çimlenme özelliklerini koruyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu.
|
Teşekkürler arb73 ![]() Forumda başka bir başlıkta, hava almayan domates tohumlarının 5 seneye kadar, profesyonel bir biçimde paketlenen tohumların da 7 sene özelliğini koruduğunu okudum. Yine de ne kadar taze olursa o kadar iyi mi olur, yoksa hiç farketmez mi, onu öğrenmek istedim. Selamlar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Domates tohumlarını ekerseniz hala domates yeme şansınız olur. Buralarda buğdayı biçtikten sonra aynı yere beklemeden domates dikiyorlar. Buğdayların da biçilme zamanı geldi hemen hemen. Gerçi yaptıklarını tasvip etmiyorum ama yine de sonbahar erken donlarından korunma yolunu bulursanız domateslerinizi koruyabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Pembe domateslerden bol bol ektim zaten, ancak yeni ekeceklerim farklı türler, ilk defa göreceğim domatesler olacak.Onları da zamanında eksem daha rahat ederim gibi, acelem yok ![]() Konuyu da dağıttım gibi biraz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
f1 veya fx olunca ne oluyor arkadaslar ben anlamadim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Coyote Ben mayıs ayı başlarında bir parkta gördüğüm lavanta olduğunu düşündüğüm bir çalılıktan 2-3 çelik almıştım. Tutup tutmadıklarından emin değilim. Tutarsa bir tanesini sana yollarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
bu işi ben de çok merak ediyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir iki kez de elimde taşıyarak getirdim. Gümrükte sorun çıkmadı ... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Yurtdışından bitki getirtmek
Yurtdışından bitki getirtmek için gerekli bazı bilgileri içeren bir sayfa buldum: "Zirai Karantina Tüzüğü" http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/5048.html Bu arada yurtdışına satış yapan bazı sitelerde "Phytosanitary Certificate" (bitkiler için istenen sağlık sertifikası) için 71-85 dolar arasında fiyat isteniyor. Bu sertifikayı 15 dolara veren bir Kanada sitesi de var (ancak benim istediğim bitkiler orada yok ![]() ![]() Şimdilik bulabildiğim bilgiler bu kadar. Herhangi bir ekleme yapmak isteyenleri bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskil...20060723-6.htm bu ihracat diyor ama ithalat için spesifik bulamadım. Benim konuştuğum bazı siteler cites paperı isterken bazıları göndeririz diyor.Eğer pakette bitki olduğu anlaşılırsa bu şimdi zirai karantina alınacak diyor. Bu konuda deneyimi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Biraz köşede kaldı sanırım bu konu. Ben tekrar sorayım belki fidan getirtme ya da satın alıp getirme deneyimini paylaşmak isteyen olur? Bu arada Mısır Çarşısında dolanıp fidan sorarken istediğim şeyin latince ismini getirmemi; kendilerinin rahatlıkla yurtdışından getirebileceklerini söylemişlerdi. Ancak fiyat konusunda oldukça yüksek bir fiyat çekmişti. Sağlam bir pazarlık lazım. Ben pek beceremem de... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar; Bende fidan konusunda dertliyim. Özellikle tropikallerden. Bunların fidanları yerıne(özellıkle Türkiye'deki fidancılarda bulunmayan fidanlardan netten araştırıp tadı güzel olanlardan araştırarak) tohumlarını ithal edemezmiyiz. Ben denemek istedim ama ne bilgim nede ingilizcem yetmedi. Daha önceleri forumdan arkadaşlar ıthal tohum getirtmişler paylaşılmış ama ben yetişemedim. Yine böyle bir organizasyon için bu işlerde tecrübeli arkadaşlar tekrar önayak olsalar herhalde destekçisi az olmaz. saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ebay |
|
|