![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
bu işi ben de çok merak ediyorum... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir iki kez de elimde taşıyarak getirdim. Gümrükte sorun çıkmadı ... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Yurtdışından bitki getirtmek
Yurtdışından bitki getirtmek için gerekli bazı bilgileri içeren bir sayfa buldum: "Zirai Karantina Tüzüğü" http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/5048.html Bu arada yurtdışına satış yapan bazı sitelerde "Phytosanitary Certificate" (bitkiler için istenen sağlık sertifikası) için 71-85 dolar arasında fiyat isteniyor. Bu sertifikayı 15 dolara veren bir Kanada sitesi de var (ancak benim istediğim bitkiler orada yok ) Ayrıca yol parası dahil edilmeli. Neyse ki bitki fiyatları oldukça uygun. Hala dolanıyorum nette. Uygun bir site bulacağım umarım ![]() Şimdilik bulabildiğim bilgiler bu kadar. Herhangi bir ekleme yapmak isteyenleri bekliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskil...20060723-6.htm bu ihracat diyor ama ithalat için spesifik bulamadım. Benim konuştuğum bazı siteler cites paperı isterken bazıları göndeririz diyor.Eğer pakette bitki olduğu anlaşılırsa bu şimdi zirai karantina alınacak diyor. Bu konuda deneyimi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Biraz köşede kaldı sanırım bu konu. Ben tekrar sorayım belki fidan getirtme ya da satın alıp getirme deneyimini paylaşmak isteyen olur? Bu arada Mısır Çarşısında dolanıp fidan sorarken istediğim şeyin latince ismini getirmemi; kendilerinin rahatlıkla yurtdışından getirebileceklerini söylemişlerdi. Ancak fiyat konusunda oldukça yüksek bir fiyat çekmişti. Sağlam bir pazarlık lazım. Ben pek beceremem de... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar; Bende fidan konusunda dertliyim. Özellikle tropikallerden. Bunların fidanları yerıne(özellıkle Türkiye'deki fidancılarda bulunmayan fidanlardan netten araştırıp tadı güzel olanlardan araştırarak) tohumlarını ithal edemezmiyiz. Ben denemek istedim ama ne bilgim nede ingilizcem yetmedi. Daha önceleri forumdan arkadaşlar ıthal tohum getirtmişler paylaşılmış ama ben yetişemedim. Yine böyle bir organizasyon için bu işlerde tecrübeli arkadaşlar tekrar önayak olsalar herhalde destekçisi az olmaz. saygılar... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Ben gruba yeniyim. 10 seneyi aşkın süredir yutrdışından tohum ve çok yıllık bitki getirtirim. Tohum için ptoblem yok genelde gönderiyorlar. Bitkiler için, küçük olmaları şart (15-20cm), köklerini yıkayıp ıslak kağıt mendillere sarıyorlar. Paketi o ülkedeki, veta AB içindeki, bir dost, akraba, arkadaşa gönderilmesi talimatı veriyorum. O da alır almaz acil kurye ile, (DHL, Fedex, ) buraya gönderiyor. Biraz pahalı ama baş yol olmayınca çalışıyor. Selamlar Zeki |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben otsu çok yıllık getirttiğim için 20 cm x 30 cm x 20 cm ebatlarında bir kutuya kökleri yıkanmış çok miktarda bitki sığıyor. Hızlı kargo ücretini yaklaşık 100 Dolar düşünebilirsiniz. Tohum tabii ki daha ucuz ama bazı cultivar'ları tohumdan elde edemiyorsunuz. Kolay gelsin. Selamlar Zeki Yağlı |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ebay |
|
|