agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

meneksem94 23-05-2015 19:07

Benim menekşem kötü durumda kaz ayağı var ve yaprakları güneş yaktı. Kaz ayağını kesip tekrar dikebilmem için kaç tane sağlıklı yaprağa ihtiyacım.var ve ne kadar büyümesi gerekiyor?? :(

celalim01 23-05-2015 22:30

Sanırım benim farklı zamanda yavru vermesi ,aynı zamanda çelik dikmeme rağmen aynı zaman içerisinde yavru alamamam ,çeliğin alındığı bölümle alakalı olabilir.

Çelikler bana bulunduğum yerde farklı kişilerden gelmişti.

Artemisya 25-05-2015 17:13

1 Eklenti(ler)
Menekşemin saksısını değiştirirken kök kısımlarında bunlara rastladım, sarı boncuk gibi şeyler nedir bunlar? elimle ezdiğimde kişniş tohumu gibi ezildi, acaba tohum muydu? bilen var mı?

Selçuk Boz 25-05-2015 21:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Artemisya (Mesaj 1381930)
Menekşemin saksısını değiştirirken kök kısımlarında bunlara rastladım, sarı boncuk gibi şeyler nedir bunlar? elimle ezdiğimde kişniş tohumu gibi ezildi, acaba tohum muydu? bilen var mı?

Nematod olabilir.

akçabardak 25-05-2015 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Artemisya (Mesaj 1381930)

Sayın Artemisya bu boncuk gibi şeyler solucan yumurtsı.

http://www.agaclar.net/forum/1359704-post69.htm

Artemisya 26-05-2015 00:36

Cidden miiiiiiii? :eek::eek::eek: Ne yapıcam ya solucanlar çıkarsa?

ufff ya nerden çıktı bu şimdi..diğer menekşelerde yoktu böyle bir şey, en son aldığımda çıktı. ben korkarım ama solucandan napıcam :(

şimdi tekrar açmayada korkarım saksıyı içinde vardı daha bunlardan, ya solucanlarda varsa içinde

Esila09 26-05-2015 09:36

1 Eklenti(ler)
Buda benim iş yerindeki miniğim :)

Artemisya 26-05-2015 09:49

Bazen bilmemek daha guzelmiş...

Solucan yumurtası olduklarını bilmezken çıplak elle bazılarını topraktan ayıklamıştım size fotoğrafını çekip göndereyim diye hemde tohumsa ekerim diye :(
şimdi biliyorum ve menekşemin yanına yaklaşırken bile içim bir tuhaf oluyor. ne yapıcam bilmiyorum. Eldiven giyip saksıyı ters çevirsem solucanla karşılaşırmıyım ki? ne kadar zamanda solucan çıkıyor yumurtadan? yumurtalar oraya nasıl gelmiş içinde bir tane anne solucan olması lazım değil mi :/:confused: menekşe toprağında solucanın ne işi varki hayret ediyorum. Daha önce başına gelen ve bu durumun üstesinden gelen var mı?

Lütfen yardım!

akçabardak 26-05-2015 10:54

Bu kadar korkmayın onlar faydalı solucanlar, hem gülünü seven dikenine katlanmayı öğreniyoruz, önceleri ben de çok korkardım ama şimdi ellerimle solucanı bile tutuyorum.

Bahçede ben nelerle karşılaşıyorum bir bilseniz ama alıştım artık, anne solucan olmaz mı dediğinize gelince ona ben de şaşırıyorum çözemedim, şahit olduğum bir saksımda solucanı gördüm o saksıyı koruma altına aldım gözlemlemek için aradan aylar geçtikten sonra saksıyı boşalttığımda anne solucan yoktu sadece yumurtaları vardı.

Artemisya 26-05-2015 12:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1382168)
Bu kadar korkmayın onlar faydalı solucanlar, hem gülünü seven dikenine katlanmayı öğreniyoruz, önceleri ben de çok korkardım ama şimdi ellerimle solucanı bile tutuyorum.

Bahçede ben nelerle karşılaşıyorum bir bilseniz ama alıştım artık, anne solucan olmaz mı dediğinize gelince ona ben de şaşırıyorum çözemedim, şahit olduğum bir saksımda solucanı gördüm o saksıyı koruma altına aldım gözlemlemek için aradan aylar geçtikten sonra saksıyı boşalttığımda anne solucan yoktu sadece yumurtaları vardı.

Çok ilginçmiş gerçekten. Acaba yumurtladıktan sonra ölüyor mu anne... Solucanları bir araştırmak lazım :) Belkide haklısınız sevgili akçabardak, ben çok acemiyim belki zamanla alışırım.. çünkü ilerde bahçem olsun çoooook istiyorum, eğer gerçekten istiyorsam şimdiden alışmaya başlamalıyım o zaman :rolleyes:

meneksem94 26-05-2015 18:14

1 Eklenti(ler)
Neden kimse bana yardımcı olmuyor meneksemin olmesini istemiyorum hala daha yasamak icin savasıyor

celalim01 26-05-2015 18:24

Yeterli bilgim olmadığı için size yardımcı olamam. Yapabileceğim tek tavsiye sağlam yaprağı varsa oradan yaprak alarak yedeklemeniz. O yaprağı köklendirerek menekşenizin kaybolması durumunda o yaprakla tekrar menekşenize kavuşabileceğinizi belirtebilirim.

Ben öyle yaptım. Bir menekşemi kaybetme durumuna gelince 3 yaprak alabilmiştim. Birisi kurudu ,şuan iki yaprak hayatta ve yavrulamalarını dört gözle bekliyorum.

meneksem94 26-05-2015 23:37

Yaprakları daha ufak ama olur mu bilmiyorum ayrıca bazıları o uzantıdan kesip tekrar dikiyor ama tam bilgim yok ve yaprakları daha yavru 2 tanecik filiz verdi o yüzden bilmiyorum napcam

celalim01 27-05-2015 00:27

Fazla alternatif yok gibi gözüküyor. Çünkü yapraklarda en iyi çelikler 3. kattan alınıyordu yanlış hatırlamadıysam. En alttan ve en üstten alınmıyordu. Yani iyi yavru vermesi için. Bulunduğu yeri mi sevmedi acaba ,bazen menekşe bulunduğu yeri sevmezse de solmaya yüz tutar.

maki01 29-05-2015 15:34

Menekşenizin toprağı çok ıslak ve saksı çok büyük menekşem94. Saksıyı boşaltıp kaktüs saksıları gibi küçük saksıya ys da pet bardağa yeniden dikin. Menekşe toprağı nemli ama ıslak olmsmalı. Sulamayı dikkatli yapmanız gerekiyor.

esnes 29-05-2015 20:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meneksem94 (Mesaj 1382407)
Yaprakları daha ufak ama olur mu bilmiyorum ayrıca bazıları o uzantıdan kesip tekrar dikiyor ama tam bilgim yok ve yaprakları daha yavru 2 tanecik filiz verdi o yüzden bilmiyorum napcam

Bence en büyük olan yaprağını kırıp suya koyun köklenincede yeniden küçük bir saksıya ekin ben öyle yapmıştım

B e t ü l 29-05-2015 22:52

.....

1 Eklenti(ler)
Öncelikle menekşenizin durumunu beğenmedim üzüldüm ama dikkatinizi çekmek in mecburen o butona bastım.
Annem de bana bu duruma gelmiş 3 minik yapraklı bir menekşe getirmişti. Ben de gövdede sağlam doku görene kadar kesip en küçük tek kişîlik reçel kâsesinde kürdanla o minik yapraklara destek olacak şekilde suda tekrar köklendirdim. Şimdi bu durumda
Arkadaşların önerdiği gibi o sağlam yaprakları da sap uzunluğu 2-3 cm. kalacak şekilde verev keserek de tekrar üretebilirsiniz.

immortall 30-05-2015 12:37

2 Eklenti(ler)
merhabalar, bu çiçeklenen menekşelerimin yapraklarında sararmalar oluyor nedeni nedir acaba? ne yapmam lazım :D

Sevgi Durul 30-05-2015 21:09

5 Eklenti(ler)
Minyatür menekşelerim, yol yorgunluğunu atmadan çiçeklenmeye başladılar.:)Teşekkürler, sevgili asln.

Eklenti 556190

Eklenti 556191

Eklenti 556192

Eklenti 556198

Eklenti 556193

hira 30-05-2015 21:15

Yol kenarında bir menekşe saksısıyla karşılaştım bugün, saksısı çok süslü, kırmızı tüllerle süslenmiş ama menekşecik hayata küsmüs, içinde buldunduğu torf kupkuru olmuş ve ortadaki küçük yapraklar haricinde tüm yapraklar yumuşamış. Bir kabın içine su doldurup güzelce suya doyurmayı düşünüyorum. O büyük yaprakların iflah olacağını sanmam ama belli mi olur? Baktım olmuyor, sadece orta yaprakları bırakır, devamını yolarım. Bakalım ne olacak.

samur 30-05-2015 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi immortall (Mesaj 1383558)
merhabalar, bu çiçeklenen menekşelerimin yapraklarında sararmalar oluyor nedeni nedir acaba? ne yapmam lazım :D

Güneş yanığına benziyor direkt güneş mi alıyor, bence sabah güneşi alan bir yere koyun

hira 30-05-2015 21:47

4 Eklenti(ler)
Benim böyle güzel menekşelerim hiç olmayacak sanırım. Bari çalıntı fotoğraflar ekleyipte kendimi avutayım :rolleyes:

menekşeci_şirin 01-06-2015 10:32

Minik bir yavru olabiliriz ama çiçek açarız :D
Annesinden ayırıp ayrı saksıya alalı bir hafta olmadı tomurcuğu açtı tamamen :p

http://i.hizliresim.com/a5n1Rg.jpg

immortall 01-06-2015 15:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1383686)
Güneş yanığına benziyor direkt güneş mi alıyor, bence sabah güneşi alan bir yere koyun

dİrek güneş almayan bir yere koydum *** sağlam yapraklarada bişey olmaz .çok teşekkürler :)

Jakin 01-06-2015 16:31

Güneş yanığı

1 Eklenti(ler)
Menekşem açınca sevindirik oldum. Ama spora giderken perdeyi çekmeyi unutmuşum. Sonuç: bronzlaştı yapracıklar. Olsun ben böyle de severim onları..

Sevgi Durul 02-06-2015 08:16

4 Eklenti(ler)
Minyatürler...

Eklenti 556657

Eklenti 556658

Eklenti 556659

Eklenti 556660

Sevgi Durul 03-06-2015 15:41

2 Eklenti(ler)
Minyatürlerden.:)

Eklenti 556866

Eklenti 556867

saisha 03-06-2015 17:40

1 Eklenti(ler)
arkadaşım getirmişti, "ben bakamadım ben de kalırlarsa ölecekler... sana emanet" demişti. ve mutlu son :) çok tatlı maşallah

B e t ü l 03-06-2015 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saisha (Mesaj 1384636)
arkadaşım getirmişti, "ben bakamadım ben de kalırlarsa ölecekler... sana emanet" demişti. ve mutlu son :) çok tatlı maşallah

Evet sevildiğini bilmiş. Sararan yaprakları ve solan çiçekleri toplarsanız daha da mutlu olup size emeğinizin karşılığını verecektir.
Sevgiler...

Demir12 04-06-2015 18:54

6 aylik çeligim sonunda filizlendi ama nasıl

1 Eklenti(ler)
Yeni üyeyim ;uzun zamandir forumu takip ediyorum 21 Aralık 2014 te ektigm yaprak böyle filizlendi 6.5 aydır yavrulamasini bekliyordum daha önce bu şekilde yavrulamayla karşılaşanlardan yardım bekliyorum

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025