agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

A_NOMAD 20-06-2014 17:06

2 Eklenti(ler)
Son halimiz, hala tomurcuklarımız var ;)

fatitoo 27-06-2014 09:42

3 Eklenti(ler)
Sabırsızlıkla açmasını beklediğim menekşemin rengine bayıldım. Ancak çiçeğinin biri beyaz çıktı...

hlycd 27-06-2014 14:32

Bunlar da benim menekşelerim :)

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...50174764_n.jpg

menekşezar 28-06-2014 08:21

Menekşelerim

2 Eklenti(ler)
Geçen sene 2 yaşındaki yeğenim Zehra'nın kaşla göz arasında kopardığı yaprakları kıyıpta atamamıştım o yapraklar bu sene işte bu halde.

A_NOMAD 28-06-2014 14:12

Çok güzeller ama merakımı mazur görün o ayaklı cam bardaklarda drenaj deliği var değil mi?

menekşezar 28-06-2014 20:53

Delik yok sevgili A nomad aslında bu detayı yazacaktım fakat son anda vazgeçtim delik olmadığı için suyunu çok dikkatli vermem gerekti neredeyse damla damla verdim diyebilirim her gün toprağını kontrol ediyorum kuruysa nemlendirecek kadar veriyorum beğendiğiniz için teşekkür ederim.

A_NOMAD 28-06-2014 21:16

Suyunu her ne kadar az verseniz de delik olmadığı sürece bitkileriniz çürüme olmasa bile bakteri üremesi ve küf sorunu ile karşı karşıya gelebilirler biliyorsunuz :( Bence küçük de olsa en azından birer delik açın/açtırın derim o bardaklara. Hem bu vesile ile bardaktan kısa süre çıkacakları için havalanmış da olurlar.
Sevgiler...

sami ulus 30-06-2014 09:45

2 Eklenti(ler)
Havalar ısındı alt yapraklarda çürüme başladı. Sıcak günlerde menekşe için çok su değil ne kadar az su okadar az çürüme ve yenilerden çiçek açanlar. Yalnız ben yer yokluğundan iki ayrı çeliğin fidelerini bir saksıya dikmiştim anlamadım üç çeşit çıktı veya ben karıştırdım farkında olmadan( Birinci resim)

fatitoo 01-07-2014 17:03

5 Eklenti(ler)
Buna bayıldım, bayıldım:)

fatitoo 01-07-2014 17:05

4 Eklenti(ler)
Çok çok güzeller. Sabah kalkınca ilk işim bu güzellikleri izlemek oluyor:)

menekşecibaba 03-07-2014 18:28

5 Eklenti(ler)
Menekşelerin en sıkıntılı dönemi yaz ayları..
:cool:

Nevzer 03-07-2014 19:39

Merhaba

Merhaba arkadaşlar.
Ben birsey sormak istiyorum. Malum havalar cok sıcak klima sürekli çalışır halde. Menekşelerimi yaşatmaya çalışıyorum on saksı kaybettim tabii. Kalanlar sağ olsunn.

Sorum. Klima suyunu kullanan varmı acaba ? Saf su olması zararlımı yoksa yararlımı olur bilemiyorum. Bir çok çiçek için kullanan var fakat menekşelere uyumlumudur. Tecrübe etmiş biri varsa yardımcı olabilirmi ?
Teşekkür ederim.:confused:

maki01 06-07-2014 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nevzer (Mesaj 1302211)
Merhaba arkadaşlar.
Ben birsey sormak istiyorum. Malum havalar cok sıcak klima sürekli çalışır halde. Menekşelerimi yaşatmaya çalışıyorum on saksı kaybettim tabii. Kalanlar sağ olsunn.

Sorum. Klima suyunu kullanan varmı acaba ? Saf su olması zararlımı yoksa yararlımı olur bilemiyorum. Bir çok çiçek için kullanan var fakat menekşelere uyumlumudur. Tecrübe etmiş biri varsa yardımcı olabilirmi ?
Teşekkür ederim.:confused:

Kullanılabilir ancak klimalara temizlenmesine rağmen bakteri yerleşebiliyor. Bu duruma bitki tepki verir mi, bilmiyorum. Ayrıca saf suya yakın bir su olduğu için normal sudaki kadar besin içermez.

maki01 07-07-2014 12:26

Torf sineği ile ilgili mesajlar http://www.agaclar.net/forum/afrika-...tm#post1301362 başlığına taşınmıştır.

uyap 11-07-2014 11:16

3 Eklenti(ler)
Merhaba koçtaştan aldığım 3 renk menekşeyi birlikte büyük bir saksiya dikmiştim. Burayı okudukça yanliş yaptığımı anlıyorum çünkü hem saksı büyük hem de toprağı özel toprak istemez dedikleri için sert bir toprak. Ama yine de bu gün küçük bir tomurcuk gördüm bir tanesinde :D diğerleri de küçük yaprakçıklar çıkartmışlar alttan sanki yavru veriyor gibi :D

menekşezar 11-07-2014 11:51

Bir hayalim var arkadaşlar günün birinde menekşe sergisi açmak. Dış ülkelerde bu tür sergiler yapılıyor bizim ülkemizde niye olmasın Menekşecibaba sizden ve sevgili Makiden böyle bir girişim bekliyorum aslında şöyle masaları süsleyen gürül gürül menekşeler harika birşey olur inşallah günün birinde bu hayalim gerçekleşir.

adalızade 15-07-2014 21:03

5 Eklenti(ler)
merhabalar menekşeye gönül verenler;)..menekşe yetiştirmede yeniyim sorularımı bu yüzden mazur görün..kısın menekşe coğaltma denemem buyuk saksılara dıktıgım için basarısız oldu..yetiştirmeyi beceremediğimden resimdeki menekşemi çiçekçiden satın almıştım.ama menekşenin bi sürü ayrılması gereken sürgünleri vardi.bende mor ciceklerini döktükten sonra ayırdım.toprak alıp pet plastik pardakları da daha kesip ufaltarak delik acıp topraga diktim.kırılan yapraklarıda derin olmamak sartıyla diktim.heycanla beklıyorum.hatta 1 tanesini burdan anladıgım kadarıyla sera ortamı yapmaya calıştım..suanda bana ne önerirsiniz..menekşemi tamamen kaybetmekten korkuyorum.bazen keşke ayırmasaydım dıyorum..üzerlerini kapatmalı mıyım yoksa acık kalsa da olur mu?havalarda sıcak sadece denemek ıcın birini kapattım bakalım neler olacak:(

A_NOMAD 15-07-2014 21:29

Ustalar varken yorum yapmak bana düşmez ama anaç menekşenizin saksısı bence çok büyük... Çok daha küçük çap ve derinliğe sahip menekşe saksılarını öneririm, bu saksınız kadar dekoratif olmayacaklardır belki ama menekşeniz zaten gösterişli çiçekleriyle dikkatleri saksıdan uzaklaştıracaktır ;)

maki01 15-07-2014 23:19

Sıcak havalarda sera uygulaması olumsuz sonuçlar veriyor. Aşırı ısı ve nemle çelik çürüyor.

adalızade 16-07-2014 01:28

sn A NOMAD saksımı çiçekçi değistirmemi söylemişti..artık menekşemi ayırdıgım için bi önemide kalmadı..peki sizce ben bubdiktiğim menekşelerden yeni menekşeler elde edebilir miyim?
sn maki01 evet daha önce sera yönteminde bi çürüme başıma gelmişti..ama sera yönteminden yavru alanlar baya basarılılar acaba tutar mı ki diye denemek istedim ama cıkarıyım mı poşetten sizce?

adalızade 16-07-2014 01:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1306505)
Ustalar varken yorum yapmak bana düşmez ama anaç menekşenizin saksısı bence çok büyük... Çok daha küçük çap ve derinliğe sahip menekşe saksılarını öneririm, bu saksınız kadar dekoratif olmayacaklardır belki ama menekşeniz zaten gösterişli çiçekleriyle dikkatleri saksıdan uzaklaştıracaktır ;)

anaç menekşemi parçaladım sn A NOMAD..onun telaşındayım ya işte yine o gösterişli halini alsın diye ;)

A_NOMAD 16-07-2014 01:38

Afedersiniz ben ilk fotoğrafı, anacın yavruları ayırıldıktan sonraki görüntüsü gibi algılamıştım :D

adalızade 16-07-2014 21:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1306580)
Afedersiniz ben ilk fotoğrafı, anacın yavruları ayırıldıktan sonraki görüntüsü gibi algılamıştım :D

keşke öyle olsa.pişmanım keşke ayırmasaydım menekşelerim umarım köklenir toprakta yine öle gösterişli olurlar.ne kadar zamanda yavru verirler acaba sabırsızlanıyorum:rolleyes:

maki01 16-07-2014 23:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adalızade (Mesaj 1306574)
sn maki01 evet daha önce sera yönteminde bi çürüme başıma gelmişti..ama sera yönteminden yavru alanlar baya basarılılar acaba tutar mı ki diye denemek istedim ama cıkarıyım mı poşetten sizce?

Sera uygulama tarihlerine dikkat ederseniz yaz aylarına denk gelmediğini görürsünüz sevgili adalızade :)

fatitoo 19-07-2014 15:45

4 Eklenti(ler)
Menekşelerim güzel zamanlarını yaşıyorlar maşallah...

fatitoo 19-07-2014 15:47

4 Eklenti(ler)
...

sami ulus 22-07-2014 10:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1307550)
...

Urfada duvarlar ve pencereler aşırı sıcak yüzünden ısınıyor. Klima vs. ne kadar soğutsanızda pencere veya duvara çok yakınsa menekşe etkilenip yaprak çürümesi başlıyor. Ben hepsini şu sıralar yere, duvardan ve penceredende biraz uzağa aldım yaprak çüremeleri durdu. Dikkat etmek lazım

menekşezar 22-07-2014 11:19

1 Eklenti(ler)
benim bayram şekerim.

menekşezar 22-07-2014 11:27

O bir prenses

1 Eklenti(ler)
Buda tüm zerafetiyle Emerald lace.

fatitoo 22-07-2014 12:17

Of gerçekten prensesmiş. Çiçek yapısı çok farklı. Alttan yaprak seyreltmesi yapıyor musunuz?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025