![]() |
2 Eklenti(ler)
Son halimiz, hala tomurcuklarımız var ;)
|
3 Eklenti(ler)
Sabırsızlıkla açmasını beklediğim menekşemin rengine bayıldım. Ancak çiçeğinin biri beyaz çıktı...
|
|
Menekşelerim
2 Eklenti(ler)
Geçen sene 2 yaşındaki yeğenim Zehra'nın kaşla göz arasında kopardığı yaprakları kıyıpta atamamıştım o yapraklar bu sene işte bu halde.
|
Çok güzeller ama merakımı mazur görün o ayaklı cam bardaklarda drenaj deliği var değil mi?
|
Delik yok sevgili A nomad aslında bu detayı yazacaktım fakat son anda vazgeçtim delik olmadığı için suyunu çok dikkatli vermem gerekti neredeyse damla damla verdim diyebilirim her gün toprağını kontrol ediyorum kuruysa nemlendirecek kadar veriyorum beğendiğiniz için teşekkür ederim.
|
Suyunu her ne kadar az verseniz de delik olmadığı sürece bitkileriniz çürüme olmasa bile bakteri üremesi ve küf sorunu ile karşı karşıya gelebilirler biliyorsunuz :( Bence küçük de olsa en azından birer delik açın/açtırın derim o bardaklara. Hem bu vesile ile bardaktan kısa süre çıkacakları için havalanmış da olurlar.
Sevgiler... |
2 Eklenti(ler)
Havalar ısındı alt yapraklarda çürüme başladı. Sıcak günlerde menekşe için çok su değil ne kadar az su okadar az çürüme ve yenilerden çiçek açanlar. Yalnız ben yer yokluğundan iki ayrı çeliğin fidelerini bir saksıya dikmiştim anlamadım üç çeşit çıktı veya ben karıştırdım farkında olmadan( Birinci resim)
|
5 Eklenti(ler)
Buna bayıldım, bayıldım:)
|
4 Eklenti(ler)
Çok çok güzeller. Sabah kalkınca ilk işim bu güzellikleri izlemek oluyor:)
|
5 Eklenti(ler)
Menekşelerin en sıkıntılı dönemi yaz ayları..
:cool: |
Merhaba
Merhaba arkadaşlar.
Ben birsey sormak istiyorum. Malum havalar cok sıcak klima sürekli çalışır halde. Menekşelerimi yaşatmaya çalışıyorum on saksı kaybettim tabii. Kalanlar sağ olsunn. Sorum. Klima suyunu kullanan varmı acaba ? Saf su olması zararlımı yoksa yararlımı olur bilemiyorum. Bir çok çiçek için kullanan var fakat menekşelere uyumlumudur. Tecrübe etmiş biri varsa yardımcı olabilirmi ? Teşekkür ederim.:confused: |
Alıntı:
|
Torf sineği ile ilgili mesajlar http://www.agaclar.net/forum/afrika-...tm#post1301362 başlığına taşınmıştır.
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba koçtaştan aldığım 3 renk menekşeyi birlikte büyük bir saksiya dikmiştim. Burayı okudukça yanliş yaptığımı anlıyorum çünkü hem saksı büyük hem de toprağı özel toprak istemez dedikleri için sert bir toprak. Ama yine de bu gün küçük bir tomurcuk gördüm bir tanesinde :D diğerleri de küçük yaprakçıklar çıkartmışlar alttan sanki yavru veriyor gibi :D
|
Bir hayalim var arkadaşlar günün birinde menekşe sergisi açmak. Dış ülkelerde bu tür sergiler yapılıyor bizim ülkemizde niye olmasın Menekşecibaba sizden ve sevgili Makiden böyle bir girişim bekliyorum aslında şöyle masaları süsleyen gürül gürül menekşeler harika birşey olur inşallah günün birinde bu hayalim gerçekleşir.
|
5 Eklenti(ler)
merhabalar menekşeye gönül verenler;)..menekşe yetiştirmede yeniyim sorularımı bu yüzden mazur görün..kısın menekşe coğaltma denemem buyuk saksılara dıktıgım için basarısız oldu..yetiştirmeyi beceremediğimden resimdeki menekşemi çiçekçiden satın almıştım.ama menekşenin bi sürü ayrılması gereken sürgünleri vardi.bende mor ciceklerini döktükten sonra ayırdım.toprak alıp pet plastik pardakları da daha kesip ufaltarak delik acıp topraga diktim.kırılan yapraklarıda derin olmamak sartıyla diktim.heycanla beklıyorum.hatta 1 tanesini burdan anladıgım kadarıyla sera ortamı yapmaya calıştım..suanda bana ne önerirsiniz..menekşemi tamamen kaybetmekten korkuyorum.bazen keşke ayırmasaydım dıyorum..üzerlerini kapatmalı mıyım yoksa acık kalsa da olur mu?havalarda sıcak sadece denemek ıcın birini kapattım bakalım neler olacak:(
|
Ustalar varken yorum yapmak bana düşmez ama anaç menekşenizin saksısı bence çok büyük... Çok daha küçük çap ve derinliğe sahip menekşe saksılarını öneririm, bu saksınız kadar dekoratif olmayacaklardır belki ama menekşeniz zaten gösterişli çiçekleriyle dikkatleri saksıdan uzaklaştıracaktır ;)
|
Sıcak havalarda sera uygulaması olumsuz sonuçlar veriyor. Aşırı ısı ve nemle çelik çürüyor.
|
sn A NOMAD saksımı çiçekçi değistirmemi söylemişti..artık menekşemi ayırdıgım için bi önemide kalmadı..peki sizce ben bubdiktiğim menekşelerden yeni menekşeler elde edebilir miyim?
sn maki01 evet daha önce sera yönteminde bi çürüme başıma gelmişti..ama sera yönteminden yavru alanlar baya basarılılar acaba tutar mı ki diye denemek istedim ama cıkarıyım mı poşetten sizce? |
Alıntı:
|
Afedersiniz ben ilk fotoğrafı, anacın yavruları ayırıldıktan sonraki görüntüsü gibi algılamıştım :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Menekşelerim güzel zamanlarını yaşıyorlar maşallah...
|
4 Eklenti(ler)
...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
benim bayram şekerim.
|
O bir prenses
1 Eklenti(ler)
Buda tüm zerafetiyle Emerald lace.
|
Of gerçekten prensesmiş. Çiçek yapısı çok farklı. Alttan yaprak seyreltmesi yapıyor musunuz?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025