![]() |
5 Eklenti(ler)
Fitilli sulama gayet başarılı, devam ediyorlar.:)
Eklenti 564550 Eklenti 564551 Eklenti 564552 Eklenti 564553 Eklenti 564554 |
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
renklerini bekliyoruz
|
4 Eklenti(ler)
Bunlar benim menekşelerim:) maşallah diyelim
Eklenti 565165 Eklenti 565166 Eklenti 565167 Eklenti 565168 |
Spring Dancer isimli menekşeden yetiştiren var mı, yaprak ve çiçeklerinin fotoğraflarını paylaşabilir mi?
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba, benim bir sürü menekşem yok :) Sadece bir tane menekşem var. Ona da çok iyi bakmaya çalışıyorum. İlk aldığımda aşırı sulamadan çürümek üzereydi. Sonra sulamayı kestim, toparladı. Sonunda dilini çözdüm :) Suyu saksısının altındaki kaba dökerek su veriyorum. Birinci resimde çiçek sapı yeni oluşuyor. İkinci resimde artık gözüküyor. Üçüncü, dördüncü, beşinci resimler de açmış çiçeğinin resimlerinden. Uzaktan yaklaşarak bir kaç kere resmini çektim
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
netten tabi ki baktım :) ama görseller çok farklı, ben de fotoğraftaki gibi bir menekşe olduğuna dair bilgiler edindim, o yüzden yetiştiren arkadaşlar varsa onlardan bizzat öğrenmek istemiştim.
|
Sayın Ayşegül--21 aradığınız menekşeyi veya diğer türleri baş harflerinden yola çıkarak bu siteden doğru şekilde bulabilirsiniz çeşit çok fazla ama arada bakmak güzel oluyor uçsuz bucaksız afrika menekşesi cinslerini de görmek etkileyici.
African Violet Society of America AVSA avsa'nın sitesi olduğu için link vermenin sıkıntı olacağını sanmıyorum. Bol şans... |
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
menekşe yaprağım ve yavruları kökten ve sapından yavruladı
|
2 Eklenti(ler)
Menekşelerim her daim çiçekli hallerini çok seviyorum.
|
1 Eklenti(ler)
İki farklı menekşe yaprağını bıçakla kesip bağladım yavru verdi .Bakalım ne renk açacak .Merakla bekliyorum.
|
Sürgün hangi yaprağa aitse o renk çıkacak sevgili sardunya18, bu yöntemle farklı bir tür elde edemezsiniz. Bunun tek yolu çapraz tozlaştırma.
Tıklayın :) http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ntha/23340.htm |
Aslın da ben de olmayacağını düşünüyorum .Bir forum da okumuştum .Deneyeyim dedim.Sonucu paylaşırım.
|
1 Eklenti(ler)
Benim menekşelerimden bir tanesi...
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Biz çogalıyoruz
|
1 Eklenti(ler)
Aralıkta dikmiştim hazirandan beri gelişimi
|
acaba bu sıcaklarda menekşelerimize siprey yardımıyla su sıksak sıcaktan korumak için bir faydası olur mu?
|
Ne yazık ki ben bir haftadır bu durumla savaş halindeyim.Çelikten büyüttüğüm 4 menekşem şimdiden gitti.Çeliklerde ve diğer menekşelerimde de sıcaktan kaynaklı yaprak çürümeleri devam etti bir saat önce sapasağlam olan menekşeme 1 saat sonra baktığımda 2 yaprağında 50 kuruş büyüklüğünde kahverengi çürükler oluştuğunu görünce canıma tak etti ve evin en rüzgarlı yeri olan mutfak masasının üzerine bütün menekşelerimi ve çeliklerimi dizdim. Bugün hiçbir şey olmadı hiçbir yaprakta çürük oluşmadı.Sprey yöntemini bende düşündüm ama bu sıcaklarda çok bir etkisi olacağını sanmıyorum sanırım onları kurtarmanın en iyi yolu cereyan yapan bir yere masa atıp menekşeleri sıcaklar geçene kadar orada tutmak.
Herkese bol şans... |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
24 saat açık pencere önündeler hem çogalıyoruz hem büyüyoruz .şimdilik mutluyuz.
|
Sayın menekşeci şirin yaklaşık15 gün önce bende menekşemi mutfağın sürekli açık duran penceresine taşıdım nisandan beri açmayan menekşemde çicek tomurcukları oluştu ve yerinden memnun gibi.
|
2 Eklenti(ler)
Geçenin serinliliği bitkiyi ertesi günki sıcaklığa karşı koruyor Bu sıçak aylarda bitki gönderilmesi imkansız
|
Sn. Ahmeter, görüşünüze katılmıyorum. yazın gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı arttıkça menekşelerdeki kök çürüme, yaprak çürüme vs gibi durumların arttığını gözlemliyorum 2005 yılından bu yana her yıl.
|
1 Eklenti(ler)
Menekşelerim
|
1 Eklenti(ler)
Menekşelerim
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025