![]() |
Sevgili Maki çok teşekkür ederim.Asıl benim daha yaprak bile vermeden çiçek açan minikleri yetiştiren ,bu dünya güzelleriyle ilgili her türlü soruna çözüm üretebilen sizlerden öğreneceğim çok şey var. :)
|
Sevgili Katmer çok çok teşekkür ederim. Menekşeleriniz bir harika.Belli ki sevgiyle büyüyorlar.Yeni olduğum için yazarken hata yaparsam affedin .Alışacağım zamanla.Hatta benim miniklerimin resimlerini de yüklemeye çalışacağım.Sanırım zaman alacak. :)
|
Orkuncuğum Macs Bizarre Bazaar varsın tek çiçek açsın, çok zarif:) Yapraklardaki sararma da kaybolmuş, hepsi çok sağlıklı, ellerine sağlık:)
|
2 Eklenti(ler)
Kutlarım Orkun'cum, ellerine sağlık.
Havaların soğumasıyla birlikte çiçek ve alacalı yapraklı menekşelerde beyaz-krem renkleri görmeye başladık. Bugün ilk çiçeğini kısmen açan menekşem Ruffled Skies 2 .Yaprakları ve çiçeği dantelli, standart menekşelerden çok daha küçük bir menekşe. Mor renkli iri çiçekleri ile güzel bir tür. Eklenti 265523 Eklenti 265641 |
4 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim ablalarım :) bunlarda picasso olduğunu hatırlayan diğer 2 minyatürüm :D
Eklenti 265528 Eklenti 265529 Eklenti 265530 Bunlarda pembe-mavi ve beyaz-mavi kimeralardan ayırdığım yavrularım. Eklenti 265531 |
Dere kumu
1 Eklenti(ler)
Büyümeğe devam ediyor beraber göreçeğiz
|
Orkun'cum tebrikler, hepsi birbirinden güzel görünüyor...
Sevgili Ahmeter, dere kumundaki denemeniz oldukça ilgi çekici. Ben maalesef farklı bir ortam olarak sadece sphagnum yosununu deneyebildim.. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
:p Görücüye çıkan miniklerim.;)
|
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar resimdeki tohummu? Tohumsa ne yapmam gerekiyor bilemedim.:confused:
|
Sevgili menekşe sever, bir tohum kapsülünüz var artık:) İçindeki tohumların olgunlaşması için, kapsül iyice kuruyuncaya kadar koparmadan beklemelisiniz.
|
2 Eklenti(ler)
Teşekkürler sevgili sami ulus.
Bunlar da geçtiğimiz günlerde ilk çiçeklerini açan mor menekşelerim :) Ruffled Skies 2 Eklenti 265870 RS-Zelenaja Laguna Eklenti 265869 |
kıskanıyorum çiçeklerinizi :o ben menekşelerimin gözünün içine bakıyorum ama hiç bi gelişme yok evim güneşte almıyor :( florasan da yetmiyo özel menekşe besini aldım onunda faydası yok 1-2 kere tomurcuk çıkardı sonrada tomurcuklarım soldu :(
|
3 Eklenti(ler)
Beyazın güzelliğine bakar mısınız?:)
|
2 Eklenti(ler)
Çilli de açmaya başladı:)
|
3 Eklenti(ler)
Çok güzeller, paylaşmak istiyorum:) Tekrar oluyor diye de çekinirek yüklüyorum?
|
flueresan
1 Eklenti(ler)
Günlerini sunu ışık altında geçiriyor
|
4 Eklenti(ler)
Benden de birkaç menekşe fotoğrafı :)
|
Alıntı:
Işıklandırma sisteminizi gösterebilirmisiniz? |
ışık
1 Eklenti(ler)
Suni ışık
|
Sayın ahmeter,
Işıkla menekşe arası çok yakın görünüyor.Yakın olunca lekelenmeler olabileceği yazılıyor.Menekşenin sağlıklı olmasında fanusun rolü varmıdır? Teşekkürler. |
Saintpaulia
Diğer fanustaki episcialar gayet güzel büyüyorlar Fanusda bir sera ortamı oluşuyor episcialar nem sevdiklerinden superler
Menekşede nemli bir ortamda oda sıçaklığı 22 yapraklarda bir lekelenme yok ilk defa fanusda deniyorum gelişme gözle görünüyor Açık bir alanda suni ışık denedim muaffak olamadım bir oda idi yeterli nem ve ısıyı veremedim Bekliyelim hep beraber göreçeğiz Fanuslar ucuz olsa bir kaç tane daha yapmayı arzu ediyorum Fiatı 20 lira |
Alıntı:
|
menekşe konusunda daha yeniyim daha doğrusu çiçekler konusunda şuan 2 menekşem var birinin üzerinde çiçekleri vardı aldığımda , diğeri ise tomurcuklu. çiçekli olanın üzerinde hala çiçek var bir kaç çiçeği soldu ama oda normaldir diyorum , tomurcuklu olan hala öyle duruyor 1-2 tomurcuğu kötü oldu onları kopardım diğerlerinde hiçbir gelişme yok yeni yapraklar çıktı her ikisinde de bu normal mi? ne yapmam gerekiyor? 2 gün önce menekşe besini verdim, peteğin üzerinde alüminyum kaseler içerisinde sürekli su bulunduruyorum, ıslak havlu vs. yeterince nemli bir ortam yaratmaya çalışıyorum. güneye bakan pencere önünde duruyorlar kısacası öğrendiğim her şeyi uygulamaya çalışıyorum. forumdaki resimlere hayranlıkla bakıyorum benim menekşelerim ne zaman böyle olacak diye iç geçirmeden duramıyorum. tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum.
|
3 Eklenti(ler)
Sayın ahmeter ışıklandırma bir yana ben fanusla oluşan bahsettiğiniz nemli mikroklima fikrini sevdim. Çok alakasız olacak ama bunu Gardenyaya uygulamayı düşünüyorum...
Mor menekşem sonradan coştu 2-3 çiçeği zar zor açmıştı meğer gizli gizli tomurcuk yapıyormuş aşağı taraflarında. Ortaya çıkarttı hepsini.:):D Rengi bilinmeyen diğer menekşem de ben hazırım dedi ve bordo bordo göz kırpıyor artık. Gece flaşlı çekimde o nasıl parıl parıl parlamaktır öyle!;) |
Saygıdeğer Maki çam toprağı için işyerime gelen ziraat mühendisi bir arkadaşa sorduğumda çam ağaçlarının dibinden toprağı topla içine perlit karıştır al sana hazır toprak demişti.Ben de toprağı havalandırır fikriyle çam ağaçlarının iğne yapraklarını doğrayıp toprağa karıştırıyordum sizce bu yanlış bir uygulama mı ? Birde zamanla çiçeğin toprağı zamanla asitlendiğinden gelişim göstermezmiş asitlenen bu toprağın asidini nasıl azaltabiliriz bu toprağı temizleyip çöpe atmamız mı gerekir bu konuda bilgilerinizi alabilir miyim ?Çok teşekkürler
|
Çam toprağı konusunda çok fazla bilgim yok sayın mmanager, yeğeniminden öğrendiğim bilgileri bu mesajımda paylaşmıştım.
Çam pürlerinden kaynaklanan asidik ortamın menekşelere zarar verceğini sanmıyorum. Adana'da çeşme suları oldukca kireçli ve sert, pH nötr ya da 7'nin üzerinde. pH yülseltmek için dolamit filan kullanılabilir ama hiç gerek yok bence. |
Merhaba... Ekim ayında diktiğim yaprak çeliklerim hala öylece duruyor.Yapraklar canlı ama gelişme yok.Bahçe toprağı gibi menekşeye uygun olmayan sıkı bir toprağa dikmişim bilgi eksikliğimden.Forumdaki eski mesajlarda çeliği diktikten bir kaç hafta sonra yerini değiştirip şaşırtma yapmanın iyi olduğunu okudum.Şimdi yaprakları çıkarıp uygun toprağa yeniden diksem mi diye düşünüyorum.Havalarda malum buz gibi yapraklar ölürse diye de korkuyorum.Bana bir fikir veren olursa sevinirim.Teşekkürler...
|
merhaba menekşe severler.....
ben siteye yeni üye oldum elbette benimde sorularım var ama nasıl yapacağımı bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler... |
Sayın Rana+miraç, havaların soğuk olması ev içindeki bitkiler için önemli değil. Bitki bulunduğu ortamdaki sıcaklığa göre yaşam sürer. Yaprakları Ekim ayında diktiğinizi yazmışsınız. Artık önemli bir köklenme olmuştur. Şu anda yapılacak bir şaşırtma sırasında kökleri zedeleyebilir ve yaprakları kaybedebilirsiniz. Kendi hallerine bırakın. Toprak yüzeyi çok sıkışıksa kürdanla hafif hafif toprağı havalandırabilirsiniz. Tabii çok dikkatli davranmalısınız. Bu sırada da çıkmaya çalışan yavruları zedeleyebilirsiniz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025