agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

özen 23-01-2012 12:17

Sevgili Maki çok teşekkür ederim.Asıl benim daha yaprak bile vermeden çiçek açan minikleri yetiştiren ,bu dünya güzelleriyle ilgili her türlü soruna çözüm üretebilen sizlerden öğreneceğim çok şey var. :)

özen 23-01-2012 12:25

Sevgili Katmer çok çok teşekkür ederim. Menekşeleriniz bir harika.Belli ki sevgiyle büyüyorlar.Yeni olduğum için yazarken hata yaparsam affedin .Alışacağım zamanla.Hatta benim miniklerimin resimlerini de yüklemeye çalışacağım.Sanırım zaman alacak. :)

acemifüsun 23-01-2012 16:42

Orkuncuğum Macs Bizarre Bazaar varsın tek çiçek açsın, çok zarif:) Yapraklardaki sararma da kaybolmuş, hepsi çok sağlıklı, ellerine sağlık:)

maki01 23-01-2012 17:42

2 Eklenti(ler)
Kutlarım Orkun'cum, ellerine sağlık.

Havaların soğumasıyla birlikte çiçek ve alacalı yapraklı menekşelerde beyaz-krem renkleri görmeye başladık.

Bugün ilk çiçeğini kısmen açan menekşem Ruffled Skies 2 .Yaprakları ve çiçeği dantelli, standart menekşelerden çok daha küçük bir menekşe. Mor renkli iri çiçekleri ile güzel bir tür.

Eklenti 265523

Eklenti 265641

Orkun Kırcı 23-01-2012 18:17

4 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim ablalarım :) bunlarda picasso olduğunu hatırlayan diğer 2 minyatürüm :D
Eklenti 265528
Eklenti 265529
Eklenti 265530

Bunlarda pembe-mavi ve beyaz-mavi kimeralardan ayırdığım yavrularım.

Eklenti 265531

ahmeter 23-01-2012 20:10

Dere kumu

1 Eklenti(ler)
Büyümeğe devam ediyor beraber göreçeğiz

katmer 23-01-2012 20:34

Orkun'cum tebrikler, hepsi birbirinden güzel görünüyor...

Sevgili Ahmeter, dere kumundaki denemeniz oldukça ilgi çekici. Ben maalesef farklı bir ortam olarak sadece sphagnum yosununu deneyebildim..

menekşegül 24-01-2012 15:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ERKEN48 (Mesaj 902490)
Belki yeri değil ama Allah rızası için menekşe satan bir adres verinde alalım arkadaşlar. internette o kadar aradım yok.

Merhaba biraz geç cevap oldu ama Muğla' da Kipada bulabilirsiniz yerli türleri. Cumartesi günleri geliyor yanlış hatırlamıyorsam. Havaların ısınmasıyla Pazarlara da geliyor:rolleyes:

menekse sever 24-01-2012 17:53

3 Eklenti(ler)
:p Görücüye çıkan miniklerim.;)

menekse sever 24-01-2012 17:58

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar resimdeki tohummu? Tohumsa ne yapmam gerekiyor bilemedim.:confused:

katmer 24-01-2012 18:26

Sevgili menekşe sever, bir tohum kapsülünüz var artık:) İçindeki tohumların olgunlaşması için, kapsül iyice kuruyuncaya kadar koparmadan beklemelisiniz.

maki01 26-01-2012 12:37

2 Eklenti(ler)
Teşekkürler sevgili sami ulus.

Bunlar da geçtiğimiz günlerde ilk çiçeklerini açan mor menekşelerim :)

Ruffled Skies 2

Eklenti 265870

RS-Zelenaja Laguna

Eklenti 265869

gulen 26-01-2012 15:54

kıskanıyorum çiçeklerinizi :o ben menekşelerimin gözünün içine bakıyorum ama hiç bi gelişme yok evim güneşte almıyor :( florasan da yetmiyo özel menekşe besini aldım onunda faydası yok 1-2 kere tomurcuk çıkardı sonrada tomurcuklarım soldu :(

acemifüsun 27-01-2012 19:53

3 Eklenti(ler)
Beyazın güzelliğine bakar mısınız?:)

acemifüsun 27-01-2012 19:55

2 Eklenti(ler)
Çilli de açmaya başladı:)

acemifüsun 27-01-2012 19:58

3 Eklenti(ler)
Çok güzeller, paylaşmak istiyorum:) Tekrar oluyor diye de çekinirek yüklüyorum?

ahmeter 29-01-2012 17:32

flueresan

1 Eklenti(ler)
Günlerini sunu ışık altında geçiriyor

Sûz-i Dilârâ 29-01-2012 17:48

4 Eklenti(ler)
Benden de birkaç menekşe fotoğrafı :)

sema62 29-01-2012 19:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 905269)
Günlerini sunu ışık altında geçiriyor

Sayın ahmeter,

Işıklandırma sisteminizi gösterebilirmisiniz?

ahmeter 29-01-2012 19:39

ışık

1 Eklenti(ler)
Suni ışık

sema62 29-01-2012 22:12

Sayın ahmeter,
Işıkla menekşe arası çok yakın görünüyor.Yakın olunca lekelenmeler olabileceği yazılıyor.Menekşenin sağlıklı olmasında fanusun rolü varmıdır?
Teşekkürler.

ahmeter 29-01-2012 22:46

Saintpaulia

Diğer fanustaki episcialar gayet güzel büyüyorlar Fanusda bir sera ortamı oluşuyor episcialar nem sevdiklerinden superler
Menekşede nemli bir ortamda oda sıçaklığı 22 yapraklarda bir lekelenme yok
ilk defa fanusda deniyorum gelişme gözle görünüyor
Açık bir alanda suni ışık denedim muaffak olamadım bir oda idi yeterli nem ve ısıyı veremedim
Bekliyelim hep beraber göreçeğiz Fanuslar ucuz olsa bir kaç tane daha yapmayı arzu ediyorum Fiatı 20 lira

maki01 29-01-2012 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 905278)
En alttaki yılbaşı çiçeği kaçak giriş yapmış :) nasıl sileceğim onu?

Düzelt'yi tıklayıp, Gelişmiş Editöre geçtikten sonra "Fotoğraf Yükle" meyi seçtiğinizde altta yüklenmiş olan fotoğrafların yanındaki "Sil" tuşuna basarak silebilirsiniz.

arzu_ 29-01-2012 23:14

menekşe konusunda daha yeniyim daha doğrusu çiçekler konusunda şuan 2 menekşem var birinin üzerinde çiçekleri vardı aldığımda , diğeri ise tomurcuklu. çiçekli olanın üzerinde hala çiçek var bir kaç çiçeği soldu ama oda normaldir diyorum , tomurcuklu olan hala öyle duruyor 1-2 tomurcuğu kötü oldu onları kopardım diğerlerinde hiçbir gelişme yok yeni yapraklar çıktı her ikisinde de bu normal mi? ne yapmam gerekiyor? 2 gün önce menekşe besini verdim, peteğin üzerinde alüminyum kaseler içerisinde sürekli su bulunduruyorum, ıslak havlu vs. yeterince nemli bir ortam yaratmaya çalışıyorum. güneye bakan pencere önünde duruyorlar kısacası öğrendiğim her şeyi uygulamaya çalışıyorum. forumdaki resimlere hayranlıkla bakıyorum benim menekşelerim ne zaman böyle olacak diye iç geçirmeden duramıyorum. tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum.

SerDag 30-01-2012 00:57

3 Eklenti(ler)
Sayın ahmeter ışıklandırma bir yana ben fanusla oluşan bahsettiğiniz nemli mikroklima fikrini sevdim. Çok alakasız olacak ama bunu Gardenyaya uygulamayı düşünüyorum...

Mor menekşem sonradan coştu 2-3 çiçeği zar zor açmıştı meğer gizli gizli tomurcuk yapıyormuş aşağı taraflarında. Ortaya çıkarttı hepsini.:):D
Rengi bilinmeyen diğer menekşem de ben hazırım dedi ve bordo bordo göz kırpıyor artık.

Gece flaşlı çekimde o nasıl parıl parıl parlamaktır öyle!;)

mmanager 30-01-2012 17:29

Saygıdeğer Maki çam toprağı için işyerime gelen ziraat mühendisi bir arkadaşa sorduğumda çam ağaçlarının dibinden toprağı topla içine perlit karıştır al sana hazır toprak demişti.Ben de toprağı havalandırır fikriyle çam ağaçlarının iğne yapraklarını doğrayıp toprağa karıştırıyordum sizce bu yanlış bir uygulama mı ? Birde zamanla çiçeğin toprağı zamanla asitlendiğinden gelişim göstermezmiş asitlenen bu toprağın asidini nasıl azaltabiliriz bu toprağı temizleyip çöpe atmamız mı gerekir bu konuda bilgilerinizi alabilir miyim ?Çok teşekkürler

maki01 30-01-2012 20:14

Çam toprağı konusunda çok fazla bilgim yok sayın mmanager, yeğeniminden öğrendiğim bilgileri bu mesajımda paylaşmıştım.

Çam pürlerinden kaynaklanan asidik ortamın menekşelere zarar verceğini sanmıyorum. Adana'da çeşme suları oldukca kireçli ve sert, pH nötr ya da 7'nin üzerinde. pH yülseltmek için dolamit filan kullanılabilir ama hiç gerek yok bence.

Rana+miraç 31-01-2012 10:08

Merhaba... Ekim ayında diktiğim yaprak çeliklerim hala öylece duruyor.Yapraklar canlı ama gelişme yok.Bahçe toprağı gibi menekşeye uygun olmayan sıkı bir toprağa dikmişim bilgi eksikliğimden.Forumdaki eski mesajlarda çeliği diktikten bir kaç hafta sonra yerini değiştirip şaşırtma yapmanın iyi olduğunu okudum.Şimdi yaprakları çıkarıp uygun toprağa yeniden diksem mi diye düşünüyorum.Havalarda malum buz gibi yapraklar ölürse diye de korkuyorum.Bana bir fikir veren olursa sevinirim.Teşekkürler...

ceyliin 31-01-2012 11:05

merhaba menekşe severler.....
ben siteye yeni üye oldum elbette benimde sorularım var ama nasıl yapacağımı bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...

katmer 31-01-2012 11:29

Sayın Rana+miraç, havaların soğuk olması ev içindeki bitkiler için önemli değil. Bitki bulunduğu ortamdaki sıcaklığa göre yaşam sürer. Yaprakları Ekim ayında diktiğinizi yazmışsınız. Artık önemli bir köklenme olmuştur. Şu anda yapılacak bir şaşırtma sırasında kökleri zedeleyebilir ve yaprakları kaybedebilirsiniz. Kendi hallerine bırakın. Toprak yüzeyi çok sıkışıksa kürdanla hafif hafif toprağı havalandırabilirsiniz. Tabii çok dikkatli davranmalısınız. Bu sırada da çıkmaya çalışan yavruları zedeleyebilirsiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025