![]() |
Sevgili sema62,
Ben sürekli bardakta su bulunduruyorum. Toprak nemli değil de ıslak ise, toprağın içindeki fitili biraz aşağı çekmenizi ya da daha ince bir fitille değiştirmenizi öneririm. |
Tekrar teşekkürler Maki01.Yazdığınızı uygulayacağım.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu menekşenin çiçeği yaklaşik 7 cm.:p
|
faruk beyin 210 sayfada 2.8.2010 tarihli ve 6585 nolu mesajınızda eklemiş olduğunuz ilk menekşle yapraklarındaki sarılıkların sebebi nedir?
Yanı tür lekeler benim bir menekşemde de var, fazla güneştenmi yoksa bir hastalıkmı bilemedim. |
Klubnika elinize sağlık,nazar değmesin:p
|
3 Eklenti(ler)
İlk aldığımda böylelerdi.
Eklenti 164291 Çiçekleri soldu yaprakları da kötüledi ama ortasından yaprak çıkarmaya çalışıyorlar. Kendilerini yeniliyorlar sanırım. Eklenti 164289 Bu da son aldığım menekşem. Şimdilik gayet sağlıklı büyüyor. Eklenti 164290 |
1 Eklenti(ler)
Evet, değerli arkadaş ''ANKDEMİR''! Seralardan gelen menekşeler ilk zamanlar çok iyiler ve güzeller sonra da bakımı biraz zor, ne yaparsanız yapın evde aynı ortamı sağlamak mümkün değil. En iyisi özel ev yetiştirme menekşeleri elde etmektir onların bakımı daha kolay ev ortamına alışkın.
Küçük ''yavru'' menekşe ilgili - kesinlikle saksı minicik olmalı, küçük ''Danone'' kapları bu işler için çok uygun ve ilk zaman sera ortamı şart, yeni sağlıklı kökler çıkana kadar! |
çok güzel
Çok güzeel benimde böyle menekşelerim olmalı sevgili klubnika ellerine ve çiçeklerine sağlık.
|
Çok güzeller sevgili klubnika:) Benim tomurcuklar tek tek açmaya karar verdikleri için böyle toplu görüntü henüz yakalayamadım, yine de çok yakında benzer bir fotoğraf ekleyebilirim :)
|
Sevgili Klubnika menekşeleriniz hayatımda hiç görmediğim çeşitler. Tek kelimeyle harikalar. Elinize emeğinize sağlık.
|
Fitilli otomatik sulama
Yaz aylarında çok işe yarayan bir yöntem olan otomatik sulama ve fitilli sistemin menekşelerdeki uygulaması ile ilgili önceki yazımı okumanızı öneririm. Buradaki bağlantılarda faydalanabileceğiniz yöntemler var. Ben ilk uyguladığım şekli ile uzun zamandır başarı ile kullanıyorum. 1 ay için bile hiç sulama gerektirmeden ve menekşe kaybım olmadan kullandım. Bu arada tohumdan menekşe üretimim son derece başarılı oldu ve ilk çiçekleri çoktan aldım. 200 menekşeyi dağıtmak zor oluyormuş. En korkunç menekşe hastalıkları unlu bit ve akar türleri. Başa bela. Bu nedenle menekşe sayımı azalttım. Yazın menekşelerin çiçeklenmesi bu sıcaklarda zor. Özellikle sıcak yerlerde oturup da başaramayanlar üzülmesin. Sonbaharda hepsi çiçeklenmeye başlayacaktır. Sevgi ile kalın. Tüm menekşe severlere esenlikler dilerim.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=2794 |
Kahraman bey,tohumdan çıkan menekşeleriniz de ilginç farklı renk açanlar oldumu,klasikmi resimlerini eklermisiniz...
|
merhabalar arkadaşlar
Menekşeleriniz harika görünüyor.Benim birkaç sorum olacak; 1 buçuk sene önce çelikten diktiğim menekşem çok güzel büyüdü yapraklandı ama hiç çiçek açmadı. Ondan altı ay sonra diktiğim çelikler 2.kez çiçeklendi sebebi ne olabilir?Bir sorumda çiçeklenen menekşelerim 1.2 çiçek açıyor diğer tomurcuklar açana kadar ilk açanlar soluyor sizinkiler gibi bol çiçekli olmuyor neden? cevabınızı bekliyorum.:(
|
herkese hayırlı ramazanlar
|
Merhaba arkadaşlar ben Ankarada yaşıyorum. 3.5 aylık ikiz bebeklerim olduğundan dolayı menekşelerime bakamıyorum. Onları kıymet bilen birine vermek istiyorum. Bir tanesi picasso olmak üzere 8 saksı menekşem var değişik renklerde. ;)
|
sevgili doudou
:Dhepsini alamam ama picassona talibim:D
|
sevgili Doudou merhaba allah bebişlerini sana ve sevdiklerine bağışlasın.Menekşelerinide bana onlara seninkadar iyi bakıcağıma söz verebilirim. Yerim ve zamanım müsait menekşe hastasıyım mahalledeki komşularımı ısrarla menekşe sahibi yapmayaçalışıyorum.Ben yavru yetiştirip veriyorum onlar kurutuyo tekrar veryorum.Ama şimdiye kadar hiçkimse bana menekşe vermedi eğer mümkün olursa hepsini istiyorum.Olacakki çocuklar büyüdüğünde yine menekşelere dönüceksiniz ozaman size menekşelerinizi iade edebilirim elimden geldiği kadar.selam
|
Arkadaşlar ben gelip alabilecek birine verebilirim ancak.
|
Yasmins takdir edersiniz ki evden çıkabilmem mümkün değil. Menekşelerimin resmini daha önce buraya koymuştum. bakabilirsin. Alabilecekseniz sevinirim. Bende sizin gibi yıllardır başkalarına menekşe veriyorum ama hepsi öldürdüler. O nedenle buraya yazdım buradaki arkadaşların iyi bakacağını biliyorum
|
evet haklısınız ama bu sorunu aşmak için bana biraz zaman verirmisiniz.
|
Doudou ben özelinize mesaj atmıştım. Alacağım yer uygunsa 2 tanesine ev sahipliği yapabilirim.
|
yardım
:(bu sorunu halledebilcek bir gönüllü arıyoruum. yardım lütfen.Doudou;nun menekşelerini istiyorum.
|
arkadaşlar
picasso ve chimeralardan yavru gönderimi yapabilirmisiniz?
|
sevgili Doudou menekşelerini ankaradaki arkadaşlara emanet ediyorum benim için bugün yinede güzelbi heyecandı teşekkürler hepinize kolaygelsin.
|
elimde 40*50 adetyavru var malesef pikasso yok sevgili menekşe sever ama isterseniz onlardan 1tane olabilir
|
Arkadaşlar mesajınıza cevaplar yazamadım hattımda problem vardı kusura bakmayınız
|
sevgili yasmins
Çok teşekkür ederim ama şimdi oturduğum evimde koyacak fazla yer yok sadece pikasso ve chimeradan hiç olmadığı için birkaç tane olsun istemiştim geniş bir eve taşınırsam isterim teşekkür ederim.;)
|
1 Eklenti(ler)
merhaba,
2 senedir açmayan menekşem sonunda açtı. rengini bile unutmuştum. ama bu siteden öğrendiklerimi tatbik ettim ve sonunda açtı. resmini sizinle paylaşmak istedim. |
selam aşırı sıcaklardan malesef chimeramı kaybettim saglık olsun bu sıcaklar böyle giderse cok kayıp verecegim kesin .
gecen pazar eminönünde cok acık mavi menekşe buldum ne yazıki onuda kaybederim diye almadım . sanırım havalar soguyana kadar alımayacagım ölünce insan üzülüyor . sıcaklara siz nasıl bir cözüm buldunuz |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025