agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

elirsena 16-08-2010 11:18

benim menekşelerde perişan halde sıcaklar yüzünden kaybım çok.

ahmeter 16-08-2010 11:45

şimdiden kendini özletti

1 Eklenti(ler)
Menekşem

fizban 16-08-2010 15:50

Bugün biraz özel afrika menekşeleri için dolandım, rastladıklarımın hemen hemen hepsi 29 üstü sıcaklığın kökleri rahatsız ettiğinden bahsediyordu.

Bazıları menekşeleri tekrar bir başka saksı içine koymuşlar serinletmek için, bazıları da vantilatör ile hava akımı sağlamışlar.. Bir başkası ise tutturmuş kökleri klimatize torbalar içinde muhafaza etmeli diye!.)

Aşağıda linkleri veriyorum dilerseniz bir göz atın. Her yol aynı yere çıkıyor gibi geldi bana.. "Toprak ısısını kontrol altında tutmak.."

http://www.uri.edu/ce/factsheets/she...canviolet.html

http://aggie-horticulture.tamu.edu/t...canviolets.pdf

http://myviolet.com/temperature-need...frican-violets

ahmeter 16-08-2010 16:35

Afrika menekşesi yetiştirmek

Kışın serayı ısıtıyorum Menekşeler gayet güzel fakat bilhassa bu yaz fanlarla
ne kadar hava sirkülasyonu sağlasam menekşeler birer birer gidiyorlar
Hollanda seraları kışın nasıl ısıtılıyorsa yazın soğutuluyor
Bizde elektrik pahalı kışın soba kurarsın odun yakarsın ısıyı temin edersin
Soğutma işi için muhakkak elektrik şart
Serayı kışın doğal gazlan ısıtıyorum yazında aynı şekilde soğutsam mesele kalmıyacak
Birde Hollandada şunu gördüm güneş enerjisi panelleri ile serayı soğutuyorlar
Yapacak cok işimiz var Selamlar

iris41 16-08-2010 22:25

menekşemi kaybedince kendini salmış olanları pencere önüne acık vaziyette koydum esinti ceyran yaptırıyorum şimdilik kaybım sadece chimeramla kaldı durumları iyi gibi sulamayı biraz kıstım ileriki günlerde bakalım ne olucak

Faruk 16-08-2010 22:43

Bu sıcak ve nem koşullarında menekşelerde sulamanın az yapılması en mantıklı olanı...

sema62 16-08-2010 23:21

Arkadaşlar benim menekşelerimde sıcaktan bunalmış durumdalar. Günde 3 defa su püskürtüyorum. Arada yapraklarını yıkıyorum. Küçük yavrularım vardı. Malesef birer birer kayboluyorlar. Son çare olarak seraya aldım. İnşallah faydasını görürüm.
Birde birbuçuk aydır hiç göbek yapmadılar.

ahmeter 17-08-2010 10:52

Saintpaulia

2 Eklenti(ler)
Yaz sıçakları gelmeden temmuz ağustos cok sıçak oluyor Mart başında sevdiğimiz menekşelerin yapraklarından çelik yaparak yazı geçirmelerini
sağlıyacağız
Resimde görünenlerde iyi netiçi alınmıştır Maalesef bundan sonra bu şekilde olaçak Halen İstanbulda hiçbir serada menekşe yok olanlarda alınaçak cinsten değil

lusu79 19-08-2010 19:05

Herkese iyi bir haber. Hava sıcaklıkları normale dönüyor menekşelerimiz rahat nefes alabilirler. Sağ kalanlar tabii

nimehnu 19-08-2010 23:56

1 Eklenti(ler)
Benim menekşelerim nasıl ;)

yağ-mur 20-08-2010 01:18

çok güzel maşallah güle güle büyütün ama toprağın üstündeki o beyaz şeyleri alıp atmanız lazım sanırım,uzman olanlar daha iyi bilir;)

özlem11 20-08-2010 08:45

Çoğu can çekişiyor. Sıcaklar götüreceğini götürdü...Yedeklediğim yavrular sağlam Allahtan:(

hanbiyçe 20-08-2010 13:52

benimde bi menekşem çok fena saldı kendisini bende yedeklemek istedim ama elimde köklendirme hormonu yoktu daha önce diktiğim çeliklerde çürümüştü interneten araştırayım dedim aldığınız çeliği nişastaya batırdığınız zaman bitkiye köklendirme hormonu gibi yarayıp çeliğin köklenmesini hızlandırabileceğini okudum alternatif olarak çeliğinizi dikeceğiniz çukura 3 4 tane buğday atmanında aynı sonucu vereceği yazıyordu 2 gün önce bi daha alayım dedim menekşemin yaprağından 2 gündür diri olunca umutlandım bu sefer tutar inşallah

menekse sever 20-08-2010 14:14

nişasta gerçekten köklendirmeyi hızlandırıyormu?Bilgisi olanlar lütfen bizimle paylaşsın.;)

menekse sever 22-08-2010 12:47

arkadaşlar

saksılarıma 2 hafta kadar önce çivi koymuştum çiviler sürekli duracakmı? Yoksa bir süre sonra çivileri almammı gerekiyor. teşekkürler.;)

fahriyee 23-08-2010 16:50

Sevgili Menekşesever;çiviler saksıda sürekli duracak,hatta dura dura paslanacak.Sevgili Nimehnu;bu sıcaklarda menekşeler sadece hayatta kalmaya çalışıyorlar,ne güzel ki sizin menekşeniz çiçek açarak sizi şenlendirmiş.Tebrikler...

thisisme 24-08-2010 10:52

çivi ne işe yarıyor? daha doğrusu pas ne işe yarıyor?

nimehnu 24-08-2010 15:59

fahriyee teşekkür ederim. Darısı başınıza olsun.

Çivi paslanması menekşesinin rengini değiştiriyor. Ben bunu çivi yerine renkli çokomel kağıtlarıyla yapıyorum. Beyaz menekşeye pembe ambalaj koyarsanız rengi pembeye dönüşüyor. Tavsiye ederim ;)

menekse sever 24-08-2010 18:58

arkadaşlar

Dia sa marketlere yeni menekşeler gelmiş pikasso ve çimeralar var. beyaz, morbeyaz; pembebeyaz ve katmerliler var.Bir bakın isterseniz:p:D

zappie 24-08-2010 19:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi thisisme (Mesaj 687571)
çivi ne işe yarıyor? daha doğrusu pas ne işe yarıyor?

Topragin Ph'ini dusurur yani asidik yapar. Sus bitkileri genellikle asidik karakterde topragi sever. Paslanma diekt asit uygulamasina gore daha yavas gelistigi icin topraga direkt asit uygulamaktan daha guvenli olabilir. Ortancalari mavilestirmek icin topraga bulasik surtme teli gomuldugunu de duymustum. Toprak asidik olunca mavi, bazik olunca pembe oluyormus.

fahriyee 24-08-2010 22:09

Sevgili nimehnu toprağına küçük bir parça çokomel kağıdı mı gömüyorsunuz?Çok ilginç, daha önce duymamıştım.Denemek lazım.

zappie 24-08-2010 22:25

Cahilligimi magzur gorun. Cokomel kagidi nedir?

yağ-mur 24-08-2010 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nimehnu (Mesaj 687665)
fahriyee teşekkür ederim. Darısı başınıza olsun.

Çivi paslanması menekşesinin rengini değiştiriyor. Ben bunu çivi yerine renkli çokomel kağıtlarıyla yapıyorum. Beyaz menekşeye pembe ambalaj koyarsanız rengi pembeye dönüşüyor. Tavsiye ederim ;)

doğrusu bende anlamadım

nimehnu 24-08-2010 22:59

Merhaba. Çokomel kağıdını katlayıp menekşemin toprağına sokuyorum. Çokomel hani küçükken folyo olan ambalajlarını tırnağımızla düzeltip sakladığımız ürün. Yani benim çocukluğumda çok yapılırdı böyle. 82 doğumluyum :) Çokomeli merak ediyorsanız linke tıklayın. Marketlerde bulabilirsiniz. (Amma reklam yaptım)

http://www.google.com.tr/images?hl=t...w=1280&bih=931

Ayrıca zappienin söylediği gibi; babam ortancalar renk değiştirsin diye köklerine yakın yerlere bulaşık teli (eski tip, şimdi kullanılan çelik toplardan değil) ya da paslanmış teneke sokuyordu. Toprak içinde o paslandıkça çiçeğinde renk değiştirdiğini gözlemliyorsunuz. Tavsiye ederim. Merakla beklenesi ve süpriz alınası bir olaydır.

yağ-mur 25-08-2010 03:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi menekse sever (Mesaj 687721)
Dia sa marketlere yeni menekşeler gelmiş pikasso ve çimeralar var. beyaz, morbeyaz; pembebeyaz ve katmerliler var.Bir bakın isterseniz:p:D

iki gün önce bir şey yoktu umarım kaçırmadık yarın hemen baktıracağım inşallah:(

yağ-mur 25-08-2010 20:44

[QUOTE=yağ-mur;687816]iki gün önce bir şey yoktu umarım kaçırmadık yarın hemen baktıracağım inşallah:([/

kaçırdık galiba malesef hiç bir şey yok tu:(

klubnika 26-08-2010 02:34

Menekşeler

5 Eklenti(ler)
Benim menekşe yaprakları hazırlamış olduğu yöntem. Suda 1,5 -2 hafta kadar kalıyorlar veya kökler 1 cm geçmeyecek şekilde. Sonra toprağa ekiyorum :D

klubnika 26-08-2010 02:37

Menekşeler

5 Eklenti(ler)
Yapraklar ilgili devamı.

klubnika 26-08-2010 02:43

Menekşeler biraz daha.

5 Eklenti(ler)
Yapraklar ilgili devamı, bu son ;)

yağ-mur 26-08-2010 03:26

sevgili klubnika ben sapları o kadar kısa bırakmadım 2 gündür suda acaba çıkarıp tekrar kısaltsammı?:confused:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025