agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

sinan yavuzz 13-01-2012 17:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 899076)
Menekşeniz sadece torfa dikilmiş, torfun suyunu kaçırdığınız için, üstten su verdiğiniz zaman su olduğu gibi alttan akar gider, torf su tutmaz. İsterseniz menekşenizi bizim kullandığımız yeni toprak karışımınına(torf, perlit, vermikulit) alın, orada daha sağlıklı gelişir. Mevsim içeride olduğı için uygundur.

bilgileriniz için teşekkür ederim yarın değiştireyim madem saksısını sulama zamanıda gelmişti tam isabet oldu :p ben zaten ektiğim hiçbir çiçekte sadece torf kullanmam torfla gübreli toprağı karıştırıp ekiyorum daha iyi sonuç elde ediyorum

Rana+miraç 13-01-2012 19:09

2 Eklenti(ler)
Yaprak çeliğinden diktiğim beyaz renkli menekşem yavrularını yaprak ile sapının birleştiği yerde kendiliğinden oluşmuş küçük yarıkların kenarından verdi.Tarifimi anlatamamış olabilirim fotoğrafta görünüyor biraz. Bu haldemi bırakayım büyüsün yoksa yavruları ayırıp toprağa mı diksem?

SerDag 13-01-2012 22:31

Sayın rana miraç bu halde büyümesine izin verin bence. Daha pek küçükler.

Sayın sinanyavuzz torfa dikili ve torf kurumuş. Saksı kenarlarından ayrılmış kaskatı ortaya toplanır su emmez. Çay kaşığıyla yumuşak hareketlerle toprağı gevşetebilir misiniz bilmiyorum. Ben daha önce denemiş toprağı biraz açabilmiştim, suya biraz yumuşattım.. Ama ileri derecede kurumuşsa bir şey yapılamaz sanırsam, toprak değişimi gerekir..

menekşecibaba 14-01-2012 08:57

5 Eklenti(ler)
Günaydın yurdumun güzel insanları..:) Eski dostlarımızda gelmiş hoşgeldiniz.
Maki01 çiçeklerin harika , ellerine sağlık.
Rana+miraç yaprak çeliğinden çıkan yavrular harika ender görülen olaylardan ama onları köklendirmesi çok zor oluyor.SerDag ın dediği gibi bekle derim bende.
Bunlar da benden..beğeninize sunuyorum.Buyrun podyuma...:)
1-Chimera
2-Halo’s Aglitter USA
3-Halo’s Aglitter USA
4-Pink Roccoco
5-Pink Roccoco

menekşecibaba 14-01-2012 09:03

5 Eklenti(ler)
devam.....
1-(avatarımdaki)Chimera Tineke (Humako)
2-Tineke (Humako)
3-Tineke (Humako)
4-Chimera Humako Sharon
5-Chimera Vivtorian Ribbons

fahriyee 14-01-2012 10:35

Evet Sevgili maki, yayvan saksıları ben de seviyorum. Ayrıca plastik tabaklardan yapılan destek de çok hoşuma gitti yarın denerim inşallah. Fotoğraflar muhteşem, ellerine sağlık. Hepsi birbirinden güzel ama 'saharnaja roza'yı prenses yaptım haberin ola...

yasemiiiin 14-01-2012 11:27

selam

Ben yeni üye oldum siteye ve menekşelerimi bi türlü istediğim gibi yetiştiremiyorum. Sobalı evde yaşadıgımıız için ısı degişimi yaşaya biliyorlar. Topragına ne tür katkılar yapabilirim sizlerden ricam bana yardım edebilirseniz sevinirim:(

yasemiiiin 14-01-2012 11:29

Artık ben de güzel çiçekler yetiştirmek istiyorum ve bu konuda çok sıkıntı yaşıyorum, lütfen degerli bilgilerinizi benle paylaşırsanız sevinirim.

yasemiiiin 14-01-2012 11:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi menekşecibaba (Mesaj 899322)
devam.....
1-(avatarımdaki)Chimera Tineke (Humako)
2-Tineke (Humako)
3-Tineke (Humako)
4-Chimera Humako Sharon
5-Chimera Vivtorian Ribbons

çok güzel çiçeklerin var inşallah bende böyle güzel menekşelere sahip olabilirim

fahriyee 14-01-2012 12:14

Merhabalar menekşecibaba, ellerinize sağlık. Mankenlerinizi öyle bezemişsiniz ki göz kamaştırıyorlar. Bizler bir tane de chimeramız olsa derken siz kolleksiyonunu sergiliyorsunuz, ne diyelim? Darısı başımıza.
En çok Halo's Aglitter'ı beğendim, hatta bu isim bana hiç yabancı gelmiyor. Galiba Katmerciğim göndermişti. Ama yaşayanlar arasında mı maziye mi karıştı bilemiyorum...
Menekşe fotoğraflarınıza hayranlıkla bakıyorum, tebrik ediyorum sizi...

menekşecibaba 14-01-2012 12:33

Çok sagolun arkadaşlar demek mankenlerimi beğendiniz , darısı başınıza.. Şu an 10 çeşit chimeram oldu , üretimdeler.Chimeralara karşı özel bir ilgim var.Fahriye Hanım , Yasemin Hanım teşekkür ederim.

maki01 14-01-2012 13:39

Sevgili yasemiin, sitemize ve menekşe başlığımıza hoş geldin :)

Forum Kullanma Kuralları ve FORUM KULLANMA KILAVUZU başlıklarımızı ziyaret edersen, forumdan etkili bir şekilde faydalanabilirsin.

Afrika Menekşesi başlığımıza gelen mesaj sayısı fazla olması nedeni ile bilgilere erişmek sıkıntılı olabiliyor. Bu nedenle Afrika Menekşesi için özel bir ana bölüm oluşturularak konular alt başlıklara bölündü. Afrika Menekşesi Saksı Harcı ( Toprağı) için başlık şu ana kadar açılmamıştı. Sorun, iyi bir hatırlatma oldu benim için ,teşekür ediyorum.

Afrika Menekşesi ( Ana Başlık)

maki01 14-01-2012 14:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasemiiiin (Mesaj 899364)
Ben yeni üye oldum siteye ve menekşelerimi bi türlü istediğim gibi yetiştiremiyorum. Sobalı evde yaşadıgımıız için ısı degişimi yaşaya biliyorlar. Topragına ne tür katkılar yapabilirim sizlerden ricam bana yardım edebilirseniz sevinirim:(

Afrika Menekşesi Saksı Harcı (Toprağı ) başlığını açarak, kısa bir giriş mesajı yazdım. Toprakla ilgili paylaşımlarımıza bu başlıktan devam edilmesini rica ediyorum.

maki01 14-01-2012 14:12

Sevgili menekşecibaba, görsel show için çok teşekkürler, chimeralarınızın hepsi birbirinden güzel.

Özellikle hem alacalı ( picasso ) hem de chimera olan menekşenizi aralarında göremedim, umarım sağlıklıdır :)

menekşecibaba 14-01-2012 14:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 899418)
Sevgili menekşecibaba, görsel show için çok teşekkürler, chimeralarınızın hepsi birbirinden güzel.

Özellikle hem alacalı ( picasso ) hem de chimera olan menekşenizi aralarında göremedim, umarım sağlıklıdır :)

Esas iltifatlarınız için ben teşekkür ediyorum.Merak etmeyin o duruyor şok sağlıklı , dinlenmeye geçti biraz daha gelişmesini bekliyorum ayırmak için.Daha önce resmini paylaştığım için burada yok bunlar yeni açanlar.Sizin mankenlerde harika...:)

maki01 14-01-2012 16:21

Sevgili sema62 ve menekşecibaba,

Toprak karışımları ile ilgili mesajlarınızı ilgili başlığa taşıdım. Tıklayabilirsiniz :)

Afrika Menekşesi Saksı Harcı (Toprağı )

temhem3891 16-01-2012 13:56

geçen gün bereket tv de bahçıvanın elinden proğramını izlerken çelikten bitki çoğaltırken çeliklerin ucunu çürümesin diye odun kömürünün tozuna batırıp toprağa öyle dikildi acaba bu yöntem menekşe yapraklarında da işe yarar mı

maki01 16-01-2012 14:41

Sayın temhem3891,

Kömür tozunu menekşe çeliklerinde de kullanabilirsiniz. Denediğim çeliklerde çok olumlu bir etki gözlemlemesem de bakteri ve mantar önlemede etkili olduğunu düşünüyorum.

arzu_ 16-01-2012 14:48

arkadaşlar menekşelerle ilgili yeni bir şey öğrendim sizlerlede paylaşmak istedim ebruli menekşe için iki ayrı renk menekşe yaprağını uzunlamasına ortadan kesiyoruz (sap kısmını) kesilen parçalar atılıyor sonra karşılıklı birbirine yapıştırıyoruz suları birbirine geçecek şekilde yani tamamlıyoruz en alt kısmından pamuklu iple bağlanıyor çok sıkmadan ve toprağa dikiliyor.
ben henüz deneyemedim elimdeki renkler aynı olduğu için farklı bir renk alıp hemen deneyeceğim.

fahriyee 16-01-2012 17:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arzu_ (Mesaj 900197)
arkadaşlar menekşelerle ilgili yeni bir şey öğrendim sizlerlede paylaşmak istedim ebruli menekşe için iki ayrı renk menekşe yaprağını uzunlamasına ortadan kesiyoruz (sap kısmını) kesilen parçalar atılıyor sonra karşılıklı birbirine yapıştırıyoruz suları birbirine geçecek şekilde yani tamamlıyoruz en alt kısmından pamuklu iple bağlanıyor çok sıkmadan ve toprağa dikiliyor.
ben henüz deneyemedim elimdeki renkler aynı olduğu için farklı bir renk alıp hemen deneyeceğim.

Belli bir süre geçtikten sonra o kökler çürüyor, ve emeğiniz boşa gidiyor.
Ben de bu yöntemi çoook önce okumuştum ve değişik renkler elde etmek hayali ile birçok yaprağı heba etmiştim.
Deneyip te başarılı olanlar vardır belki ama ben bu yöntemi artık denemem bile, siz de dikkat edin derim...

Rana+miraç 16-01-2012 18:07

4 Eklenti(ler)
Hazır büyümüş menekşelerden ziyade yapraktan kendi ürettiğim menekşeler beni daha fazla heyecanlandırıp sevindiriyor. Bunun içinse oldukça sabırlı olmak gerekiyor.
15 Eylülde diktiğim çelikler ancak resimlerdeki kadar büyüdü.Bilgi eksikliğim nedeniyle çiçekçiden aldığım torfa pet bardaklara başka bir şey ile karıştırmadan ekmiştim.Toprak çok çabuk kuruyor .Yavrular büyüyünce yaprakların büyümesi için alan kalmadı gibi.Pet bardakları tam doldurmamıştım.Toprakları karışım yapıp değiştirsem yavrulara zarar verir mi?

arzu_ 16-01-2012 23:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee (Mesaj 900253)
Belli bir süre geçtikten sonra o kökler çürüyor, ve emeğiniz boşa gidiyor.
Ben de bu yöntemi çoook önce okumuştum ve değişik renkler elde etmek hayali ile birçok yaprağı heba etmiştim.
Deneyip te başarılı olanlar vardır belki ama ben bu yöntemi artık denemem bile, siz de dikkat edin derim...

Fahriye Hn. tecrübenizi dikkate alacağım ama yinede birkez denemek isterim inşallah sonuç iyi olur burada paylaşırım:)

Manolya_ 17-01-2012 00:49

Sevgili Rana,
Bunlar ne güzel minikler böyle, ellerinize sağlık.
Gördüğüm kadarı ile içlerinde 4-3 tanesi iyi gelişmiş.
Diğerleri daha çok çok bebek.
Bilmem ki yerinden oynatırsanız, bunca zaman ve emek boşa gitmezmi?
Konu hakında daha bilgili arkadaşlarımız var onların yorumunu beklemekte fayda var. Eminim daha iyi önerilerde bulunacaklardır.
Off of bunlar baharda nasıl coşacaklar kimbilir.
Bol çiçekli günlerini görmeniz dileklerimle...
Selam ve sevgiler
Asu

fahriyee 17-01-2012 10:36

Sevgili Rana, eğer yavruların hepsi bunlarsa şu ara hiç keyiflerini bozmayın derim. (çok tecrübeli değilseniz birkaç tanesini kaybedebilirsiniz).2-3 güne bir kontrol etmeniz ve sulamanız 5-10 dak.sürer.
Aslında çabuk kuruyunca da sıkıntı oluyor ve su ayarı yapmakta zorlanıyorsanız şeffaf bir saklama kabına koyup üzerine streç film kapatır, 5-6 hava deliği açarsınız. Nemini korumuş olacağından daha güzel gelişir.(Toprağı az olan yavrularda özellikle bu mevsimde sera yaptığımda kaybım neredeyse hiç olmuyor)
Ayrıca yeni gelişen yapraklara yer yok diye düşünmeyin. Yavrularınız en az 3 ay bu bardaklarda rahat büyür. Tabi bunlar benim önerim, siz ise aklınıza yatanı uygulayın...

Rana+miraç 17-01-2012 11:02

Sevgili fahriye cevabınız için teşekkür ederim.Sera yapma önerinizi deneyeceğim .Havaların soğuk olması nedeniyle geceleri menekşelerin bulunduğu kapalı terasımda ısı düşüyor.Böylece belki üşümelerini de önlemiş olurum.Menekşe yetiştirmede pek tecrübeli değilim o yüzden biraz sabırsızca davranıyorum.Yavruları uzaktan severek büyümelerine izin versem iyi olacak. Selamlarımla...

EVİM 17-01-2012 11:24

4 Eklenti(ler)
Eklenti 264636

Eklenti 264637

Eklenti 264638

Eklenti 264639

acemifüsun 17-01-2012 20:21

3 Eklenti(ler)
Bu güzellikleri sizlere keşke olduğu gibi aktarabilsem:)
Ayrıca pembe güzellik için sevgili arkadaşıma teşekkürlerimle..:)

sami ulus 18-01-2012 08:34

Pembegül isimlerini bende bilmiyorum morsa mor menekşe pembe ise pembe menekşe diyorum. Onları şube müdürüme verdim Şimdi yenileri diktim. Mevsimi degil ama yinede dayanamadım çelikleri diktim yedi tanede satın aldım.

ahmeter 18-01-2012 15:21

Saintpaulia

1 Eklenti(ler)
Menekşeyi çeşitli topraklarda yetiştirdim 1 sene evvel deneme maksatlı sırf dere kumuna ektim pek tabii gerekli gübrelemeyi yaptım
Bol yapraklı ve çiçekli . yapraklar gayet sıhhatli
Havalar ısındığında birkac saksı daha yapaçağım

SerDag 18-01-2012 18:08

Sayın ahmeter derekumu BAUHAUS gibi yerlerde de satılıyor mu acaba? Pekçok bitkinin toprak karışımında rastlıyorum ismine.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025