![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Normal koşullarda kesinlikle çelik kaybına engel olan ve de çoklu yavru alınmasını tetikleyen bir malzeme diyebilirim sevgili asln. Aklınızda bulunsun. Fazla sayıda yavru alıyorsunuz ve kökleri birbirinden ve sphagnumdan ayırmak çok zor. Yavru ayırmada en sağlıklı yöntem yosunları steril makasla keserek ayırmak ![]() Sphagnum stoğum çok sınırlı olduğu için uzun bir süredir çeliklerde kullanmıyorum. Özellikle kök çürümesinin tedavisinde asidik yapısıyla bakteri ve mantar oluşumuna engel olarak menekşeyi kurtarmak için en büyük yardımcı diyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2013
|
Alıntı:
Hiç yeşillenmediler. Daha önce yazışmıştık presli olanı ıslatınca talaş gibi olan ,diğeriyse ilk fotoğraftaki dallı budaklı olan pressiz. Kök çürümesi için sizin kullandığınız bendekilerin hangisi? Bahsettiğiniz suyu asidik yapan yeşil canlı olan sphagum olmalı. Bu iki sarı malzeme yaşamıyor. Sadece su tutucu olarak görüyorum. Suya katkıları olmadığından sadece ''ortam '' olarak düşünüyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
O kadar minik ki korkuyorum ölecek diye. Büyüyüp adam olabiliecek mi acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2013
|
Alıntı:
Sevgili makimizin dediğine katılıyorum.Su fazla kaçıyor.Sizinle aynı süreçteyim, bir çok yavrum var eliminde ayarı yok bebeklere sanırım. İkide bir ıslak ıslak kalıyorlar. Dün gece bende elimde peçete kurutma yaptım. Ve bu gün makiye danışacaktım bir gözlememim oldu. Islak olmayıp iyice kuruyan suyu yok olmuş toprakta sanki daha hızlı büyüyor bebekler. Suyu fazla kaçınca da sanki 'ay ben bataklıktamıyım 'der gibi duraklıyor büyümeleri. Bir kısım ıslak yavrum duraklarken bir kısım kuruttuğum yavru sanki önde gidiyor gibi. Doğrumu bu sevgili maki? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
afrika menekşesi, çelik, menekşe, üretim, yaprak |
|
|