![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Çelikten Çiçeğe
Geçen yıl eylül ayında yaprak toprakla buluştu... Eskişehirin kışını görüdü... Ve şimdi... Semi double çift ton pembe , orta yeşil yapraklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2013
|
![]() Alıntı:
Sitedeki yazılanlara baktığımızda çok farklı sürelerde yavru alan arkadaşlar olduğunu göreceksiniz. Ortam şartları,hava sıcaklığı,nemi vb. Örneğin mart ayının son haftasında yaklaşık 20 adet yaprak diktim, dün sabah 3 tanesi minicik yavrular vermişti. Aynı anda dikmeme,sulamama ve aynı yerde durmalarına karşın hepsi aynı anda yavru vermedi. Demek ki menekşenin türü de etkili diye düşünüyorum,sabır...Kolay gelsin! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
bende hep inceliyorum sitedeki yazılanlara, ama herkes özel toprak kullanıyor ve çok tecrübeliler. ben bir ilki deniyorum galiba bahçe toprağında ektim.2 şeffaf peynir kabına ektim. birisine sera uygulaması yaptım burdaki arkadaşların anlattığı gibi birini açıkta bıraktım serada olanlar bir kaç günde çürüdü. sanırım buranın sıcaklığı ve nemi sera için uygun değil. açıkta olanlar hala duruyor bir aydan fazla oldu gayet iyi görünüyorlar belki dedikleri gibi derin ekmişim bekliyorum. yavruları göreyim inşallah hemen koyacağım fotolarını buraya.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-01-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
|
bir yaprağımı daha kaybettim tam toprağın üstünden çürümüş ne yazıkkı köklenmiş te üstelik.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
|
yapraktan besin alıyormuş zaten öyle okumuştum bir yerde... valla beklemedeyim şimdilik başarana kadar deneyeceğim dün yeni yapraklar ektim bakalım ne olacak.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaprak çeliği köklenme sürecinde neme ihtiyaç duyar. ancak fazla nem ve sıcaklık bir arada çürümelere sebep verir. Dış hava nemi fazla ise hele de sıcaklığın yüksek olduğu yaz aylarında sera uygulamasına gerek yoktur. Yaprak çeliğini keskin bir jilet falçata vs.. (ben neşter kullanıyorum) ile 45 derecelik verev kesin.. toprağa yerleştiriken 1-1.5 cm yine 45 derecelik açı ile dikim yapın.... Eğer fazla derine diktiyseniz köklere zarar vermeyecek şekilde üstten biraz toprak almanızda fayda var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
|
haklısın yaprak7 ama burada yani hatayda nereden torf bulacağımı bilmiyorum açıkçası, doğalbahçeden alayım dedim kargo ücreti çok fazla. bu yüzden böyle denemeye devam edeceğim...sen torfu nerden alıyorsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
|
Bizim burda 1 milyoncu ya da japon pazari denilen yerlerde bile satiliyor. Cokta ucuz 10 litrelik 3 lira falan. Ben bu yerlerden birinden aldim. Olmadi cicekcide ya da fidanlik denilen yerlerden bulursun. Ama bi milyoncularda kesin vardir cunku oralarda her sey satiliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
|
Ben torf kullaniyorum. Torf diye paketin ustunde yaziyor. Toprak baska oluyor. Onuda fidanlik cicekcilerde ayrica satiyorlar. İkisi farkli oluyor yani. Siz torf yazan bi paketten alin. Marka farkeder mi bilmiyorum. Ama torf topraktan farkli oluyor. Dokunuca nemli ve gevsek bir yapisi var. Eminim bulursunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Alıntı:
Ben toprağın pek önemli olmadığını düşünüyorum naçizane fikrim bu...Birkaç dal sıradan bir bahçe toprağına dikmiştim onlar bile tuttular. Ben nemlendirmenin etkili olduğunu düşünüyorum. Toprağı hergün ama az az suluyorum.Sürekli nemli kalıyor. Bir de kök verene kadar aydınlık ve fazla esinti almayan iç mekanda tutuyorum. Bu yer genelde pencere kenarı oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
|
Benim kızım bir aydan sonra anne olmaya karar vermiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar acil yardim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
|
Serin yerde bu saate kadar kendine gelmeiyse sanırım kaybedersiniz anneyi ama yavrular iyitse belki yasamaya devam edebilirler. Uygunsa toprağa alsanız belki yavrular tutunur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
|
cok sukur yavru yapraklar eski diriligine kavustu ama anne eskisi gibi degil. Direkt pencere onunden aldim artik oraya koymiycam. Dersimi aldim.cok tesekkurlwr |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
|
darısı benim kızlara inşallah... bol çiçekli ve sağlıklı büyütürsün inşallah.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2013
|
Merhaba iki farklı çeliği aynı yere diktim yavrular birbirine karıştı,çiçeklenince eminim güzel bir görüntü ortaya çıkacak.Sorum,bu yavruları gerçek yerine ne zaman taşımak olacak? şimdiden teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2013
|
Benim menekşelerimde bu büyüklükte saksıya nasıl alacağımı bilmiyorum. internette cımbızla köklerinden yolup yolup çıkarıyordu. Bana kötü davranıyormuş gibi geldi. Bardağı döküp mü ayırsak acaba yoksa bizde yolmalıyız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |