agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni3031Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-06-2013, 18:35   #271
Ağaç Dostu

kadiryasar's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2013
Çelikten Çiçeğe

Geçen yıl eylül ayında yaprak toprakla buluştu... Eskişehirin kışını görüdü...
Ve şimdi... Semi double çift ton pembe , orta yeşil yapraklar.

Eklenen Resimler

kadiryasar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2013, 22:38   #272
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-03-2013
Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
bir benim yapraklarım toprakta hala öyle duruyor. yavru verme süresi ne kadardır. bir aydan fazla bir süredir toraktalar ve hala iyiler. köklenme olmuş çünkü bir yaprağa kıyıp baktım köklenmiş, toprağa geri koydum ama öldü....
Sevgili eceyıldız,

Sitedeki yazılanlara baktığımızda çok farklı sürelerde yavru alan arkadaşlar olduğunu göreceksiniz.

Ortam şartları,hava sıcaklığı,nemi vb. Örneğin mart ayının son haftasında yaklaşık 20 adet yaprak diktim, dün sabah 3 tanesi minicik yavrular vermişti. Aynı anda dikmeme,sulamama ve aynı yerde durmalarına karşın hepsi aynı anda yavru vermedi. Demek ki menekşenin türü de etkili diye düşünüyorum,sabır...Kolay gelsin!

fatitoo ve kadiryasar beğendi.
violet19 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2013, 23:05   #273
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
bende hep inceliyorum sitedeki yazılanlara, ama herkes özel toprak kullanıyor ve çok tecrübeliler. ben bir ilki deniyorum galiba bahçe toprağında ektim.2 şeffaf peynir kabına ektim. birisine sera uygulaması yaptım burdaki arkadaşların anlattığı gibi birini açıkta bıraktım serada olanlar bir kaç günde çürüdü. sanırım buranın sıcaklığı ve nemi sera için uygun değil. açıkta olanlar hala duruyor bir aydan fazla oldu gayet iyi görünüyorlar belki dedikleri gibi derin ekmişim bekliyorum. yavruları göreyim inşallah hemen koyacağım fotolarını buraya....

violet19 beğendi.
eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2013, 23:40   #274
Ağaç Dostu

yaprak7's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2013
Alıntı:
bende hep inceliyorum sitedeki yazılanlara, ama herkes özel toprak kullanıyor ve çok tecrübeliler. ben bir ilki deniyorum galiba bahçe toprağında ektim.2 şeffaf peynir kabına ektim. birisine sera uygulaması yaptım burdaki arkadaşların anlattığı gibi birini açıkta bıraktım serada olanlar bir kaç günde çürüdü. sanırım buranın sıcaklığı ve nemi sera için uygun değil. açıkta olanlar hala duruyor bir aydan fazla oldu gayet iyi görünüyorlar belki dedikleri gibi derin ekmişim bekliyorum. yavruları göreyim inşallah hemen koyacağım fotolarını buraya....
Benim celik diktikten sonra dikkatimi ceken bir sey olduu: yapragin damarlari sismis durumdaydi .. O zaman soyle dusundum. Sanirim yapraktan besin aliyor ve koklenme oluyor. Sizde bakin farkedeceksiniz.

yaprak7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2013, 23:48   #275
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

bir yaprağımı daha kaybettim tam toprağın üstünden çürümüş ne yazıkkı köklenmiş te üstelik....

Eski 01-06-2013, 23:52   #276
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

yapraktan besin alıyormuş zaten öyle okumuştum bir yerde... valla beklemedeyim şimdilik başarana kadar deneyeceğim dün yeni yapraklar ektim bakalım ne olacak....

Eski 02-06-2013, 02:04   #277
Ağaç Dostu

kadiryasar's Avatar

Alıntı:
sevgili eceyıldız toprakla ilgili detay bilgiyi Afrika Menekşesi Saksı Harcı (Toprağı ) adresinden ulaşabilirsiniz. Hatay da mutlaka bu malzemeleri elde edebileceğiniz bir tarım ürünleri satışı yapan yer bulabilirsiniz. Yapı marketlerde de bulunur.

Yaprak çeliği köklenme sürecinde neme ihtiyaç duyar. ancak fazla nem ve sıcaklık bir arada çürümelere sebep verir. Dış hava nemi fazla ise hele de sıcaklığın yüksek olduğu yaz aylarında sera uygulamasına gerek yoktur.

Yaprak çeliğini keskin bir jilet falçata vs.. (ben neşter kullanıyorum) ile 45 derecelik verev kesin.. toprağa yerleştiriken 1-1.5 cm yine 45 derecelik açı ile dikim yapın.... Eğer fazla derine diktiyseniz köklere zarar vermeyecek şekilde üstten biraz toprak almanızda fayda var.

yaprak7 ve eceyıldız beğendi.
Eski 02-06-2013, 10:57   #278
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kadiryasar Mesajı Göster
sevgili eceyıldız toprakla ilgili detay bilgiyi Afrika Menekşesi Saksı Harcı (Toprağı ) adresinden ulaşabilirsiniz. Hatay da mutlaka bu malzemeleri elde edebileceğiniz bir tarım ürünleri satışı yapan yer bulabilirsiniz. Yapı marketlerde de bulunur.

Yaprak çeliği köklenme sürecinde neme ihtiyaç duyar. ancak fazla nem ve sıcaklık bir arada çürümelere sebep verir. Dış hava nemi fazla ise hele de sıcaklığın yüksek olduğu yaz aylarında sera uygulamasına gerek yoktur.

Yaprak çeliğini keskin bir jilet falçata vs.. (ben neşter kullanıyorum) ile 45 derecelik verev kesin.. toprağa yerleştiriken 1-1.5 cm yine 45 derecelik açı ile dikim yapın.... Eğer fazla derine diktiyseniz köklere zarar vermeyecek şekilde üstten biraz toprak almanızda fayda var.
sayın kadiryasar; toprakla ilgili her detayı inceledim. ama benim yapmak istediğim şu, eğer menekşeler normal bahçe toprağında yetişiyorsa neden çimlenmesin(çünkü benim menekşelerim çiçekçiden oldığım toprak bahçe toprağı ve hayvan gübresi karışımı ve menekşelerim çok sağlıklı,afrika menekşeleri başlıklı konuda fotoğraflarını koydum bakın isterseniz ). normal bahçe toprağında deneyip başarmak isriyorum böylece benim gibi özel toprak bulmada sorun yaşayan arkadaşlarada bir umut olur değil mi. toprakta hala tembel tembel bekleyen yapraklarıma dokunmaktan korkar oldum dokunduğum ölüyor yaaa çok üzülüyorum....

Eski 02-06-2013, 11:26   #279
Ağaç Dostu

yaprak7's Avatar

Alıntı:
sayın kadiryasar; toprakla ilgili her detayı inceledim. ama benim yapmak istediğim şu, eğer menekşeler normal bahçe toprağında yetişiyorsa neden çimlenmesin(çünkü benim menekşelerim çiçekçiden oldığım toprak bahçe toprağı ve hayvan gübresi karışımı ve menekşelerim çok sağlıklı,afrika menekşeleri başlıklı konuda fotoğraflarını koydum bakın isterseniz ). normal bahçe toprağında deneyip başarmak isriyorum böylece benim gibi özel toprak bulmada sorun yaşayan arkadaşlarada bir umut olur değil mi. toprakta hala tembel tembel bekleyen yapraklarıma dokunmaktan korkar oldum dokunduğum ölüyor yaaa çok üzülüyorum....
Sevgili eceyildiz, bahce topragi uzun sure nemli kalamadigi ve pek gevsek yapida olmadigi icin celiklerde uygun olmayabilir. Koklerin olusmasi icin zor olabilir. Ben de sadece torf var su an ve torfta yavrular buyuyor.

Eski 02-06-2013, 12:11   #280
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yaprak7 Mesajı Göster
Sevgili eceyildiz, bahce topragi uzun sure nemli kalamadigi ve pek gevsek yapida olmadigi icin celiklerde uygun olmayabilir. Koklerin olusmasi icin zor olabilir. Ben de sadece torf var su an ve torfta yavrular buyuyor.
haklısın yaprak7 ama burada yani hatayda nereden torf bulacağımı bilmiyorum açıkçası, doğalbahçeden alayım dedim kargo ücreti çok fazla. bu yüzden böyle denemeye devam edeceğim...sen torfu nerden alıyorsun

Eski 02-06-2013, 13:30   #281
Ağaç Dostu

yaprak7's Avatar

Alıntı:
haklısın yaprak7 ama burada yani hatayda nereden torf bulacağımı bilmiyorum açıkçası, doğalbahçeden alayım dedim kargo ücreti çok fazla. bu yüzden böyle denemeye devam edeceğim...sen torfu nerden alıyorsun
Bizim burda 1 milyoncu ya da japon pazari denilen yerlerde bile satiliyor. Cokta ucuz 10 litrelik 3 lira falan. Ben bu yerlerden birinden aldim. Olmadi cicekcide ya da fidanlik denilen yerlerden bulursun. Ama bi milyoncularda kesin vardir cunku oralarda her sey satiliyor

Eski 02-06-2013, 14:18   #282
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Alıntı:
Bizim burda 1 milyoncu ya da japon pazari denilen yerlerde bile satiliyor. Cokta ucuz 10 litrelik 3 lira falan. Ben bu yerlerden birinden aldim. Olmadi cicekcide ya da fidanlik denilen yerlerden bulursun. Ama bi milyoncularda kesin vardir cunku oralarda her sey satiliyor
yok valla bizim burda 1 milyoncularda hiç görmedim. adı nedir bu toprağın araştıracağım. **** çiçekçilere ne diyeceğim. fidanlık ve çiçek pazarlarına bakacağım... inşallah bulurum ben normalde çiçekçilerden toprak alıyorum dedğin omu acaba...

Eski 02-06-2013, 14:23   #283
Ağaç Dostu

yaprak7's Avatar

Alıntı:
yok valla bizim burda 1 milyoncularda hiç görmedim. adı nedir bu toprağın araştıracağım. **** çiçekçilere ne diyeceğim. fidanlık ve çiçek pazarlarına bakacağım... inşallah bulurum ben normalde çiçekçilerden toprak alıyorum dedğin omu acaba...
Ben torf kullaniyorum. Torf diye paketin ustunde yaziyor. Toprak baska oluyor. Onuda fidanlik cicekcilerde ayrica satiyorlar. İkisi farkli oluyor yani. Siz torf yazan bi paketten alin. Marka farkeder mi bilmiyorum. Ama torf topraktan farkli oluyor. Dokunuca nemli ve gevsek bir yapisi var. Eminim bulursunuz

Eski 02-06-2013, 14:35   #284
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Alıntı:
Ben torf kullaniyorum. Torf diye paketin ustunde yaziyor. Toprak baska oluyor. Onuda fidanlik cicekcilerde ayrica satiyorlar. İkisi farkli oluyor yani. Siz torf yazan bi paketten alin. Marka farkeder mi bilmiyorum. Ama torf topraktan farkli oluyor. Dokunuca nemli ve gevsek bir yapisi var. Eminim bulursunuz
teşekkür ederim bilgilerinız için..yakın olsanız parasını yollar sizden isterdim ama çok uzaksınız....

Eski 02-06-2013, 14:51   #285
Ağaç Dostu

yaprak7's Avatar

Alıntı:
teşekkür ederim bilgilerinız için..yakın olsanız parasını yollar sizden isterdim ama çok uzaksınız....
rica ederim

Eski 02-06-2013, 14:55   #286
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
Alıntı:
bende hep inceliyorum sitedeki yazılanlara, ama herkes özel toprak kullanıyor ve çok tecrübeliler. ben bir ilki deniyorum galiba bahçe toprağında ektim.,
Sevgili eceyıldız,
Ben toprağın pek önemli olmadığını düşünüyorum naçizane fikrim bu...Birkaç dal sıradan bir bahçe toprağına dikmiştim onlar bile tuttular. Ben nemlendirmenin etkili olduğunu düşünüyorum. Toprağı hergün ama az az suluyorum.Sürekli nemli kalıyor. Bir de kök verene kadar aydınlık ve fazla esinti almayan iç mekanda tutuyorum. Bu yer genelde pencere kenarı oluyor.

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2013, 15:00   #287
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Alıntı:
bende hep inceliyorum sitedeki yazılanlara, ama herkes özel toprak kullanıyor ve çok tecrübeliler. ben bir ilki deniyorum galiba bahçe toprağında ektim.,

Sevgili eceyıldız,
Ben toprağın pek önemli olmadığını düşünüyorum naçizane fikrim bu...Birkaç dal sıradan bir bahçe toprağına dikmiştim onlar bile tuttular. Ben nemlendirmenin etkili olduğunu düşünüyorum. Toprağı hergün ama az az suluyorum.Sürekli nemli kalıyor. Bir de kök verene kadar aydınlık ve fazla esinti almayan iç mekanda tutuyorum. Bu yer genelde pencere kenarı oluyor.
aynı dediğinizi yaptım ama olmuyor nedense nerde yanlış yapıyorum o zaman onu araştırayım bakalım...

Eski 03-06-2013, 18:11   #288
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Benim kızım bir aydan sonra anne olmaya karar vermiş

Eklenen Resimler

Eski 04-06-2013, 10:17   #289
Ağaç Dostu

yaprak7's Avatar

Arkadaslar acil yardim sera kabindaki anne ve yavru menekselerden biri pencere onundeydi. Sabah gunesinden ve sicaktan yapraklar yumusamis. Hemen kaptan cikardim golge bi yere aldim.napmam lazim

Eski 04-06-2013, 17:42   #290
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Serin yerde bu saate kadar kendine gelmeiyse sanırım kaybedersiniz anneyi ama yavrular iyitse belki yasamaya devam edebilirler. Uygunsa toprağa alsanız belki yavrular tutunur...

Eski 04-06-2013, 20:57   #291
Ağaç Dostu

yaprak7's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo Mesajı Göster
Serin yerde bu saate kadar kendine gelmeiyse sanırım kaybedersiniz anneyi ama yavrular iyitse belki yasamaya devam edebilirler. Uygunsa toprağa alsanız belki yavrular tutunur...
cok sukur yavru yapraklar eski diriligine kavustu ama anne eskisi gibi degil. Direkt pencere onunden aldim artik oraya koymiycam. Dersimi aldim.cok tesekkurlwr

fatitoo beğendi.
Eski 05-06-2013, 11:56   #292
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo Mesajı Göster
Benim kızım bir aydan sonra anne olmaya karar vermiş
darısı benim kızlara inşallah... bol çiçekli ve sağlıklı büyütürsün inşallah....

fatitoo beğendi.
Eski 08-06-2013, 10:39   #293
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Her iki ortamda da devam edilebilir ancak yer sıkıntınız yoksa tadımlık denilen 50-80 cc lik pet bardaklar daha pratik sanki. Poşetteki yüksek nem oranı sıcaklıklarının artması nedeni ile yapraklarda çürümeye de neden olabilir.

Tadımlık pet bardakları ben Metro'dan alıyorum. Bulmazsanız piyasadan daha rahat temin edilebilen klasik pet bardakları yarıya kadar doldurarak kullanabilirsiniz.
Bardağın küçük olması konusunda kesinlikle haklısınız,pet bardağın yarısını keserek diktiğim yaprağım,diğerlerinden çok sonra dikilmesine karşın onlarla aynı zamanda yavru verdi,şaşırttı beni...

Eski 08-06-2013, 22:52   #294
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cizmeli Kedi Mesajı Göster
Şu kaktüs saksılarından ben de arıyorum. Pet bardak estetik durmuyor salonun ortasında.
Pet bardakları,çatlayan,kulpu kırılan vb. kupaların içine koydum,oldukça estetik oldu.

Eski 09-06-2013, 11:37   #295
Yeni Üye

doga-dostum's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2013
Merhaba iki farklı çeliği aynı yere diktim yavrular birbirine karıştı,çiçeklenince eminim güzel bir görüntü ortaya çıkacak.Sorum,bu yavruları gerçek yerine ne zaman taşımak olacak? şimdiden teşekkürler
Name:  Resim 074.jpg
Views: 2215
Size:  32.5 KB

doga-dostum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2013, 18:49   #296
Ağaç Dostu

kadiryasar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doga-dostum Mesajı Göster
Merhaba iki farklı çeliği aynı yere diktim yavrular birbirine karıştı,çiçeklenince eminim güzel bir görüntü ortaya çıkacak.Sorum,bu yavruları gerçek yerine ne zaman taşımak olacak? şimdiden teşekkürler
Eklenti 415566
foto tarihine bakarsak üzerinden 9 gün geçmiş zamanıdır kanımca...

Eski 10-06-2013, 07:43   #297
Yeni Üye

letoon's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Benim menekşelerimde bu büyüklükte saksıya nasıl alacağımı bilmiyorum. internette cımbızla köklerinden yolup yolup çıkarıyordu. Bana kötü davranıyormuş gibi geldi. Bardağı döküp mü ayırsak acaba yoksa bizde yolmalıyız?

letoon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2013, 14:16   #298
Ağaç Dostu

kadiryasar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi letoon Mesajı Göster
Benim menekşelerimde bu büyüklükte saksıya nasıl alacağımı bilmiyorum. internette cımbızla köklerinden yolup yolup çıkarıyordu. Bana kötü davranıyormuş gibi geldi. Bardağı döküp mü ayırsak acaba yoksa bizde yolmalıyız?
Afrika Menekşesi Video Linkleri sayfasında gerekli bilgi video şeklinde var...

Eski 10-06-2013, 21:17   #299
Ağaç Dostu

Hakkı Şen's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2008
Galeri: 8
On üç yapraktan on iki tanesi hayatta ve sekizinde yavru var...

Eklenen Resimler

Hakkı Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 11:28   #300
Yeni Üye

letoon's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Sevgili kadiryaşar, çok teşekkür ederim. benim için öğretici oldu.

kadiryasar beğendi.
letoon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
afrika menekşesi, çelik, menekşe, üretim, yaprak

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025