View Single Post
Eski 02-06-2013, 02:04   #277
kadiryasar
Ağaç Dostu

kadiryasar's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
bende hep inceliyorum sitedeki yazılanlara, ama herkes özel toprak kullanıyor ve çok tecrübeliler. ben bir ilki deniyorum galiba bahçe toprağında ektim.2 şeffaf peynir kabına ektim. birisine sera uygulaması yaptım burdaki arkadaşların anlattığı gibi birini açıkta bıraktım serada olanlar bir kaç günde çürüdü. sanırım buranın sıcaklığı ve nemi sera için uygun değil. açıkta olanlar hala duruyor bir aydan fazla oldu gayet iyi görünüyorlar belki dedikleri gibi derin ekmişim bekliyorum. yavruları göreyim inşallah hemen koyacağım fotolarını buraya....
sevgili eceyıldız toprakla ilgili detay bilgiyi Afrika Menekşesi Saksı Harcı (Toprağı ) adresinden ulaşabilirsiniz. Hatay da mutlaka bu malzemeleri elde edebileceğiniz bir tarım ürünleri satışı yapan yer bulabilirsiniz. Yapı marketlerde de bulunur.

Yaprak çeliği köklenme sürecinde neme ihtiyaç duyar. ancak fazla nem ve sıcaklık bir arada çürümelere sebep verir. Dış hava nemi fazla ise hele de sıcaklığın yüksek olduğu yaz aylarında sera uygulamasına gerek yoktur.

Yaprak çeliğini keskin bir jilet falçata vs.. (ben neşter kullanıyorum) ile 45 derecelik verev kesin.. toprağa yerleştiriken 1-1.5 cm yine 45 derecelik açı ile dikim yapın.... Eğer fazla derine diktiyseniz köklere zarar vermeyecek şekilde üstten biraz toprak almanızda fayda var.

kadiryasar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön