View Single Post
Eski 31-12-2013, 19:23   #587
asln
Ağaç Dostu

asln's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sevgili asln,

Kurumuş yani ölü sphagnum yosunun da sağladığı ortam aynı şekilde asidik. Medikalcilerde satılan pH striplerden alıp aistliği yaklaşık olarak ölçmeniz mümkün , 3-4 arası çıkacaktır. Yosunun hangi besinleri içerdiğini detaylı olarak bilmiyorum ancak oldukca zengin olmalı ki çeliği uzun süre besliyebiliyor.

Benim kullandığım sıkıştırılamamış türde olanlardan diyebilirim. Yine de paketlerken elle filan baskı uygulanmıştır.

Kısa bir süre önce sphagnuma diktiğim hoya çeliklerimi yosunun suya doyması için bekletirken

Ben bunlar ölü hiç bir katkıları yok sadece su tutucu oluyorlar diyerek besin vermiyorlar fikrindeydim.
Yani bu yosunun ölüsü bile bir şeyler yapıyor öylemi?
Temmuzdan beri gözlemlediğim şey evet,kök çürümesi olmadı,olanları buna naklederek kurtardım.Çünkü çabuk kuruyor.Fakat öyle forumdaki fotoğraflar gibi fışkıran kökler,yavrular gözlemlemedim .
Sizin tecrübeniz benden üstün.İkimizinde ortak tespitimiz kök çürümesinin devası olduğu.Teşekkürler makimiz
Bir ay sonra gelecek yakınım var, orkide ortamı diyerek ölü dallı olandan bir paket getirebildi bana. Size sipariş edebilirim.Eğer hala mümkünse.Sizin çok ihtiyacınız var görünüyor

asln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön