![]() |
|
![]() |
#9601 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Merhaba... Mor kadife menekşemin iki aydır üzeri nefis çiçeklerle doluydu.İki gün önce kuruyan çiçekleri kopardım.Menekşenin büyüyen orta kısmının yaprakları çiçeklerinin gölgelemesi nedeniyle daha soluk yaprak rengine dönüşmüş. Etraf yaprakları yumuşayıp kıvrılmaya başladı.Susuz kaldığını zannedip biraz suladım ama değişmedi.Yumuşayan yaprakları koparmayı düşündüm , 6-7 yaprak birden kopunca çiçeğim küser mi ?Uzun süredir bitki besini vermedim acaba ondan mı etkilendi ? Aklımda bir sürü ihtimal dönüyor ama bilemiyorum. Bulunduğu yer ve ışık şartları değişmedi. Resimlerini göndereyim de mor kaftanlı kızıma bir yardım eli uzatın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9602 |
Ağaç Dostu
|
Mor menekşem üzerini bezemeye başladı. İlk geldiğinde tek tük açıyor diye yazmıştım buraya.. meğer sabır gerekiyormuş. ![]() Şu an petekler hafifçe yalayıp geçiyor biraz ılıklık sağlıyor sanırım. Oda sıcaklığı 21 C altına hiç inmiyor.. Hiç gübre vermedim, pek sevmediğini okudum. Ebatına göre derin bir saksı içinde o yüzden az su veriyorum, harcın altları ıslak kalır diye.. ![]() Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 19:10 Neden: Noktadan sonra büyük harfler unutulmuş :) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9603 |
Ağaç Dostu
|
Bordo beyaz prensesimin açılma merhalelerini siteme de koydum ama sizlerle de paylaşmazsam olmaz efendim. Bu güzelin rengi bilinmiyordu ve işyerimde de bordo-beyaz bir menekşe daha edinmiştim. Bu da benzer renklerde çıktı çok sevindim. ![]() Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 19:10 Neden: Noktadan sonra büyük harfler unutulmuş :) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9604 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Hasta menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9605 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Rana + Miraç, Hastalıklarla ilgili ayrı bir başlığımız var. Sorunumu ve önerilen çözümleri o başlıkta yazarsak aynı sorunu yaşayan arkadaşlarımız bilgiye kolay erişebilir. Teşekkürler. http://www.agaclar.net/forum/afrika-...a/15271-11.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9606 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Menekşeyi kim sevmez
Menekşenizin bulunduğu ortamın sıçaklığı kesin 22 dereçe olaçak ve bu günün 24 saati devamlı olaçak bu ortamı sağladıktan sonra o size teşekkür edeçek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9607 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2009
|
arkadaşlar benim bir sorum var sizlere.benim saksılarımdan birinde iki büyük kök menekşe var ikiside aynı renk. sizce bir saksıda kaç kök menekşe olmalı.nasıl olursa menekşem daha sağlıklı büyür.zaten toplamda üç saksı menekşem var.yeni merak sardım ben bu menekşe işine.bilgi verirseniz sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9609 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2009
|
bir saksıda birden fazla kök sıkışmaz mı? hani çiçeklenmeyi kötü yönde etkiler mi o yüzden sordum.malum henüz çok deneyimli değilim menekşe konusunda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9612 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
sevgili maki01 benim yapraktan yetiştirdiğim menekşelerimde, her yaprak 4-5 kök veriyor. o kadar kırılgan geliyorlar ki bana onları nasıl ayıracağım konusunda fena halde endişelerim var. Ayırırken ya zarar görürlerse ![]() Teşekkürler, sevgiler EMEL |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9613 |
Ağaç Dostu
|
İlk kez yavru ayırırken heyecanlanmamak, zarar vermekten korkmamak pek mümkün olmuyor sevgili emliy14 ![]() Ek olarak söyleyebileceğim yavruların yaprakları birbirine karışmış olabiliyor. Ayırmaya çalışmadan önce fazla toprağı temizleyip, her bir yavrunun yaprağını göbeği çevresinde bir araya getirmeye dikkat edersen fazla sıkıntı yaşamazsın. En alttan tutup hafifçe çektiğinde yavru eline gelecektir zaten ![]() Separating Baby African Violets Started From Leaves - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9614 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
Çok teşekkür ederim sevgili Maki01, O kıvama gelmiş bebişlerim baya var. İş başa düştü demektir. ![]() videoaya bakınca 2 sorum oldu ![]() 1- o pembe ip ne işe yarıyor? nedir? 2- gördüğüm kadarıyla bunlar aynı saksıda birden fazla yapraktan yetişmişler, toprağı temizleyince ayrılıveriyorlar birbirlerinden. Benimkiler aynı yapraktan 4-5 bitki. Ben bunları ayırırken bir şekilde koparmam gerekecek. Kopardığım yerlerden çürüme yaparmı acaba? Düzenleyen emily14 : 04-02-2012 saat 14:13 Neden: Aynı sayfada yer aldığı için alıntı silindi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9615 |
Ağaç Dostu
|
Afrika Menekşesi videoları için yeni başlık açtım. Faydalı olmasını diliyorum. http://www.agaclar.net/forum/afrika-...htm#post907703 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9617 |
Ağaç Dostu
|
Haklısın sevgili emily, bir kaba 3 yaprak dikmiş ancak ayırdığı yavrulardan aynı yapraktan çıkanlar da var. Ayırma işlemi aynı şekilde yapılıyor. Endişelenme çürüme yapmaz. Dikerken göbek kısmının muhakkak toprak üstünde kalmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Göbek toprak içindeyse çürüme olabiliyor. Kökler çok nazik olduğu için toprağı kaşık ya da uygun bir cisimle aralayıp, baskı uygulamadan köklerin üzerine örter gibi ittirmek ve sadece yine bastırmadan yüzeyi düzeltmek yeterli oluyor. Ardından ilk sulamayı bolca yapıp , bir kağıt üzerinde suyun süzülmesini bekledikten ve fazla suyu aldıktan sonra seraya almak başarı şansını arttıyor. Düzenleyen maki01 : 05-02-2012 saat 23:18 Neden: Ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9619 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
Soğukdan etkilenen 4-5 saksı menekşem var. Beyazlara birşey olmadı ama morlar ve lilalar boyunlarını büktü. Tam ölmediler ama yapraklar buruşuk. Ben de bazılarından çelik aldım. Acaba döndürebilir miyim? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. Düzenleyen maki01 : 07-02-2012 saat 13:51 Neden: Forumda, Türkçenin doğru kullanımı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9620 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
Ve şu çarşamba-perşembe soğukları onları bozdu ama şimdi ortamları 20-25 derece civarı. Düzenleyen maki01 : 07-02-2012 saat 13:53 Neden: Forumda, Türkçenin doğru kullanımı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9621 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Alıntı:
Picasso ise her yerde rastlanan bir tür değil. Katmer arkadaşımız İstanbul'da yaşadığına göre seralardan bulabiliyor mu sormak lazım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9622 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Saintpaulia
Yeni renkler için yaprak satışları yapılıyor takip etmek gerek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9624 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ahmeter, Menekşe ve çekimleriniz her zamanki gibi göz dolduruyor, kutlarım. Yapay ışıkla ilgili denemenizin detaylarını ve gözlemlerinizi ilgili başlıkta paylaşırsanız, bilgiler mesajlar arasında kaybolmayacaktır. Lütfen tıklayın ![]() http://www.agaclar.net/forum/afrika-...htm#post898373 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9626 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tasarruf ampulü ısı yayar mı , bilmiyorum ancak akvaryumu yapay ışıklı minyatür bir sera gibi kullanmak bence güzel bir düşünce. Tabana koyacağınız su ile nemli ortamı da sağlamış olursunuz. Yeni satın alınan menekşelerin torfları tezgahta kaldığı süre içerisinde düzenli sulanmadığı için kuruyup bir daha su tutmayabiliyor. Yeterince su ve besin almayınca menekşeler çok kısa sürede bozuluyor. Toprağı kontrol etmenizi öneririm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9627 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili acemifüsun çok güzeller, ellerine sağlık. İsimlerini merak ediyorum. (mesela beyaz olanı daha çok) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9628 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeler
Biraz önce alışveriş için gidip menekşe görünce yine 4 tane daha aldım. Yine böcekli, ne yapayım dayanamıyorum. Bir süre diğerlerinden ayrı yaşıyor, ilaçlanıp kardeşlerinin arasına katılıyorlar. Bir tanesini sizlerle paylaşmak istedim.( Sevgili Mirbe bundan 2 tane aldım, biri eve diğeri işyerine. Sende yoksa ve istersen biri sana olabilir) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9629 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Bunlarda benim hanım kızlarım hepsi bir anaç kökten iki ay önce ayırıp diktim şimdi çiçek getiriyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9630 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Sonuncu biraz hasta oldu suyunu fazla vermişim saksıdan devamlı su aldım bakalım düzelecekmi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|