Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bat-uhan
Merhaba Arkadaşlar geçen 2 hafta önce praktiker den Sayın Maki01'inki gibi bir menekşe aldım sayfa 326 #9777. mesaj dakiyle aynı tür ama evimde problem olduğunu anladım alttan sulama yapıyorum yapraklar sağlıklı dibinde de 2-3 tane de yavrusu var ama bir sürü çiçekle geldi şuan üzerindeki çiçekler saplarıyla birlikte suyu çekilmiş gibi oldu kupkuru kurudu sulamasını düzenli yapıyorum ama az ışık alıyor şöyle yapsam olur mu bir akvaryuma tasarruflu ampul takıp tabandan yüksek bir plastikle menekşeleri kaldırıp nem yapsın diye dibine su koyup akvaryumun üstünü aliminyum folyo ile kapatsam bir faydası olurmu.
|
Sevgili bat-uhan,
Tasarruf ampulü ısı yayar mı , bilmiyorum ancak akvaryumu yapay ışıklı minyatür bir sera gibi kullanmak bence güzel bir düşünce. Tabana koyacağınız su ile nemli ortamı da sağlamış olursunuz.
Yeni satın alınan menekşelerin torfları tezgahta kaldığı süre içerisinde düzenli sulanmadığı için kuruyup bir daha su tutmayabiliyor. Yeterince su ve besin almayınca menekşeler çok kısa sürede bozuluyor. Toprağı kontrol etmenizi öneririm.