agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-09-2011, 21:04   #9031
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Giriş Tarihi: 16-09-2008
Galeri: 167
Sevgili Gülşen, maalesef hepsi aynı anda açmadı şu ana kadar Listem tam hazır değil ama 600 kök civarı menekşem var

Eklenen Resimler

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2011, 21:05   #9032
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Umarım sıkılmamışsınızdır

Eklenen Resimler

Emine, ngr33 ve yagmur27 beğendi.
Eski 25-09-2011, 21:07   #9033
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Bu hafta yavruları ayırmaya başlayacağım. Dilerim sorunsuz hallederim.

Eklenen Resimler

Eski 25-09-2011, 21:07   #9034
Ağaç Dostu

gulşen's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2010
Galeri: 5
maşallah 600 gerçekten çok büyük bir sayı bana göre bayağı vaktinizi alıyodur bakımı ne tür toprak karışımı kullanıyorsunuz acaba? çiçek renklerini çok merak ettim ben de katlı ebruli,katlı beyaz istiyorum ama henüz bulamadım daha

gulşen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2011, 21:11   #9035
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Evet oldukça fazla vaktimi alıyor. Saksı harcı olarak, AVSA ve diğer büyük menekşe yetiştiricilerinin önerdiği oranda bir karışım hazırlıyorum. 1/3 torf( sphagnum torfu tercihim), 1/3 perlit ve 1/3 vermikülit.

Eklenen Resimler

Eski 25-09-2011, 21:14   #9036
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Açtıkça burada paylaşıyorum zaten sevgili gulşen.. Eminim 1 ay içinde çoğu açmış olur.

Eklenen Resimler

Eski 25-09-2011, 21:16   #9037
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

))

Eklenen Resimler

Eski 25-09-2011, 21:19   #9038
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

)

Eklenen Resimler

Eski 25-09-2011, 21:21   #9039
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Az kaldı

Eklenen Resimler

Eski 25-09-2011, 21:26   #9040
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

)

Eklenen Resimler

Eski 25-09-2011, 21:27   #9041
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Nihayet bitiyor

Eklenen Resimler

Eski 25-09-2011, 21:29   #9042
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Ve son) En kısa zamanda çiçekli hallerini eklemek ümidiyle

Eklenen Resimler

Ayşegül--21 beğendi.
Eski 26-09-2011, 00:37   #9043
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Menekşelerin toprak karışımına özellikle baktım bana verilen ölçüde karışım yapılmamış kendimi aptal gibi hissettim şu anda. Sevgili katmer ve sevgili maki01.
Çok teşekkür ederim, karşım için. Onca menekşe çöpe gitti. Alkış koyacağım ama maalesef yok....

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2011, 02:59   #9044
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Aptal gibi hissetmene ya da alkışlamana hiç gerek yok sevgili missmenas. katmer'in yazdığı 1/3 oranındaki karışım AVSA'nın önerdiği toprak karışımı. Buna karşılık Ruslar ise özellikle fitilli sulamada 2 ölçü torf ( tercihen sphagnum torfu), 2 ölcü perlit ve 1 ölçü vermikulit öneriyor. Yani AVSA 1 ölçü organik, 2 ölçü inorganik malzeme önerirken iyi bir Rus yetiştirinin önerdiği ve benim kullandığım karışım ise 2 ölçü organik 3 ölçü inorganik malzeme kullanımı.

İkisi arasındaki fark ise alkış tutulacak bir miktar değil. 30 birim üzerinden anlatmam, anlamana yardımcı olacaktır.

AVSA : 10 birim torf, 20 birim perlit ve vermikulit ( % 33 torf, % 67 perlit, vermikulit)

Benim kullandığım karışım: 6 birim torf, 24 birim perlit ve vermikulit. ( % 40 torf, % 60 perlit, vermikulit)

Antalya gibi yaz aylarının yakıcı sıcakla geçtiği bir şehirde, klimasız bir cafede yetiştirmeye çalıştığın menekşelerini kaybetme nedenini toprak karışımına bağlaman ve de sanki seni aldatan birileri ( yani ben ve katmer ) varmış ve bu kişilerce aptal yerine konmuşsun gibi mesaj yazman çok ilginç ve üzücü.

Aşırı sıcak nedeniyle menekşelerini kaybeden ne ilk ne de son insansın. Sadece menekşe yetiştirmekte deneyimsizsin. Bitkinin ihtiyaç duyduğu ortamı sağlayamadan sağa sola saldırıyorsun. Geriye deneyimsizliğine rağmen bir kaç menekşen kalmışsa nedeni, önerilen toprak karışımıdır.

İki gün önce son derece iyi niyetli bir yaklaşımla yarım saat telefonda bu konuyu sana anlatmaya çalışmıştım. Sorunun aşırı sıcaklar olduğunu, nem tutma yeteneği fazla olan inorganik malzemelerin miktarı ne kadar çoksa, kök çürüme riskinin o kadar düşük olacağını söylemiştim. Klimasız odada kalan menekşelerimin büyük bölümünü kaybettiğimi de söylemiştim.

Ve de sen, sıcağa karşı dayanıksız olan hoyalarını da kaybettiğini, seneye cafeye muhakkak klima taktıracağını söylemiştin.

Özeti, yakışmadı arkadaşım...

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2011, 06:30   #9045
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Sevgili missmenas, sadece birkaç şey yazmak istiyorum. Bir daha da bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum.
Hayatımda hiçbir zaman kullanmadığım birşeyi baskasına önermedim. Daha dikkatli bakarsan karışımın 2 ölçü torf, 2 ölçü perlit ve 1 ölçü vermikülitten hazırlanmış olduğunu görürsün. Tıpkı telefonda ben böyle hazırlıyorum dediğim gibi.
Bir fark var o da bazı yaprakların uzun yoldan geldikleri için aceleyle sıkıştırılmış tabletlere dikilmiş olması.

Hayatımda hiç kimseyi aptal yerine koymadım. Burada yazan bazı arkadaslar gibi de bilgi saklamadım. Kimin ne diyeceğinden çok, kendi vicdanım önemlidir.

Çok üzüldüm..

Eski 26-09-2011, 06:57   #9046
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Katmer hayran oldum .nefesim kesildi ölürsem sorumlusu sizsiniz .
Sayın natalya hanımın yazılarını ve deneyimlerini gözüm arıyor
gecen yıl kaybettigim menekşenin hesabı yok sadece kaybetmek degil deneyim kazanıyoruz. aşırı sıcak ve nem istanbulda bile menekşenin yaşamasını zor kılıyor

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2011, 07:44   #9047
Ağaç Dostu

a1919's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2010
Sevgili Katmer maşallah diyorum öncelikle menekşelerinize ve size. Ben de de 35 kadar yapraktan ürettiğim menekşe var. Sizinkiler gibi büyük bir kısmı pet bardaklarda. Siz onları öyle mi bırakıyorsunuz? Yoksa yavruları ayırıp daha büyük saksılara geçiriyor musunuz? Bu konuda biraz kararsız kaldım. Yapraklar büyüdükçe ve çoğaldıkça biraz daha büyük saksılara almalı mıyım? Teşekkürler

a1919 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2011, 09:21   #9048
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum Sevgili iris41, Natalya bizi hibrit türlere ilk ulaştıran arkadaşımız. Onu aramamak mümkün mü. Bu yaz hariç geçen yazlarda ciddi sayılarda kayıplar yaşıyordum. Dediğiniz gibi deneyimlerim sonucunda ve sevgili maki01'in çevirileri sayesinde bu yaz ufak kaybım oldu ama önemli değil.

Sevgili a1919, pet bardaklardaki yavruları ayırınca, herbirini yine küçük petlere dikiyorum. Köklerin tamamen bardağı kapladigina inandığımda bir boy büyük bardak ya da saksıya geçiriyorum. Unutmadan söylemek isterim, yaprak dikerken bardaklara 1-2 çorba kasığı kadar koyuyorum harcı. O yüzden de yavruyu ayırmak ve harç eklemek gerekiyor.

Eski 26-09-2011, 10:28   #9049
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Sevgili missmenas
İki gündür yazılanları çok üzülerek takip ettim. Yazmadan edemeyeceğim. Menekşeler bir tür canlıdır ve menekşe yetiştiren tüm arkadaşların da kabul edeceği üzere çok zor türlerdir. Akşam bakarsınız üzeri çiçek dolu, sabah bakarsınız küt diye gitmiş. Toprakların içinde bulunan besin 2 ay içinde tükenir ve iki aydan sonra gübre vermeniz de gerekir. Herhalde biliyorsunuzdur. İyi bir bir hoyacı olduğunuza göre. Menekşelerinizi kaybetme sebebinizin toprakla, toprak karışımı ile hiç ilgisi yok. Olay tamamen sıcaklıkla ilgili. Sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu Antalya'da klimasız ortamda yaşatabileceğinizi nasıl düşünüyordunuz ki? Bu konuda son derece deneyimli ve sürekli araştıran sayın maki01 klimalı ortamda bile hergün sürekli kayıp verirken siz nasıl yaşatmayı düşünüyordunuz ki acaba? Sevgili Nariel'in geçen sayfada verdiği kayıplar görünüyor. Acaba onun kayıplarının sebebi de toprak mı sizce? Eğer öyle ise Avsa bu işi bilmiyor demektir....
Ben yazı neredeyse sıfır kayıpla atlattım. Ama bunun sebebi evimin sıcaklığının 27 dereceyi geçmemesidir. Bu konuda şanslıyım.

Unutmadan eklemeliyim ki, ben de sayın maki01'in tavsiye ettiği karışımı kullanıyorum. Yani 2 ölçü torf, 2 ölçü perlit ve 1 ölçü vermikülit.

Düzenleyen ilknur aşık : 26-09-2011 saat 12:32 Neden: imla hatası
ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2011, 12:02   #9050
Ağaç Dostu

Sevgili katmer ellerine sağlık.Çok sağlıklılar vede çok güzeller.Tebrik ediyorum.
Kolay gelsin.
Menekşe kayıplarının sulama ,nem ve sıcak havanın sebep olduğuna inanıyorum. Benim kök değil yaprak kayıplarım oldu.

sema62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2011, 15:56   #9051
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi a1919 Mesajı Göster
Yapraklar büyüdükçe ve çoğaldıkça biraz daha büyük saksılara almalı mıyım? Teşekkürler
Menekşelerde büyük saksı genellikle sorun yaratıyor. İdeal saksı büyüklüğü bitki çapının 1/3 ü çapındaki bir saksı. Uzmanlar, yetişkin menekşeler için her altı ayda bir saksı değişimi yapmadan toprak değişimi yapılmasını öneriyor.

http://www.youtube.com/watch?v=gSY68aVqVvg

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2011, 18:36   #9052
Ağaç Dostu

rukiyeözgür's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2011
Sayın Katmer hepsi güzellikte ve şirinlikte birbiriyle yarışıyor maşallah Gönülden tebrik ediyorum Benim de ayrılacak yavrular ama şu an vakti mi bilemedim.. ''Yavru yapraklar anne yaprağın yaklaşık üçte biri olduğunda ayrılmalı.'' gibi bir şey okumuştum sanırım emin de değilim? Benimkiler de anne yaprağın yaklaşık üçte biri oldu.. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

rukiyeözgür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2011, 19:15   #9053
Ağaç Dostu

Aşk hikayesi diye bir başlığı hakeden menekşelerim....

Koliyi teslim aldığımdaki yüz iafedemi sanırım Sizlerde bu resimlerden sonra anlayabilirsiniz...
4 haziran dan bu yana verdiğim mücadele.
Zaman zaman Katmer hanım ve diğer menekşe satınaldığımı bilen kişiler neden resim yüklemiyorsun diyor.
Bu görüntülerden arta kalanı maalesef dünkü konuşmamızdan sonra bugünkü cevaba hitaben görücüye çıkmasına karar verdim...
Katmer hanım buyurun kolinizin ilk görüntüleri....
bu görüntülerden sonra kesinlikle hiçbir mesaja veya telefona cevap vermiyeceğim...
Kişi ne derece sakin kalabilirmiş taktiri sizlerin yorumuna bırakıyorum... 51 adet yavru menekşe bunlar... hepside yurtdışından elde edilen türlerden...

Eklenen Resimler

Eski 26-09-2011, 19:19   #9054
Ağaç Dostu

koli teslimatından arta kalan görüntüler bugün bu görüntüleri, yayınlıyor olmak beni ne kadarda üzse de bunu hakettiğini düşünüyorum Sevgili arkadaşımın...

Eklenen Resimler

Emineyyüp beğendi.

Düzenleyen missmenas : 26-09-2011 saat 19:20 Neden: kelime hatası
Eski 26-09-2011, 19:24   #9055
Ağaç Dostu

Görüntülere devam....
Son Karedeki bardaktaki yapraklar ben kendim kırılan ve sağlam olabileceklerden diktiğim menekşe yaprakları... hiçbirisi yaşamıyor...

Eklenen Resimler

Emineyyüp beğendi.
Eski 26-09-2011, 19:25   #9056
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer Mesajı Göster
Sevgili missmenas, sadece birkaç şey yazmak istiyorum. Bir daha da bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum.
Hayatımda hiçbir zaman kullanmadığım birşeyi baskasına önermedim. Daha dikkatli bakarsan karışımın 2 ölçü torf, 2 ölçü perlit ve 1 ölçü vermikülitten hazırlanmış olduğunu görürsün. Tıpkı telefonda ben böyle hazırlıyorum dediğim gibi.
Bir fark var o da bazı yaprakların uzun yoldan geldikleri için aceleyle sıkıştırılmış tabletlere dikilmiş olması.

Hayatımda hiç kimseyi aptal yerine koymadım. Burada yazan bazı arkadaslar gibi de bilgi saklamadım. Kimin ne diyeceğinden çok, kendi vicdanım önemlidir.

Çok üzüldüm..
Sevgili Katmer,
konuşmak istemediğiniz konu üzerine yorum yapacağım ve ayrıca telefonda belirttiğiniz yorum üzerinede. Bunu çok üzülürek yapmak zorundayım. ayrıca benim sıkıntımın ne olduğunuda bilmenize rağmen dün gece sergilediğiniz görsel şölenlerde bana verdiğiniz ölçüde bir karışımda acaba menekşeleriniz dikilimi hala? Topu maki01 e attınız en iyi yabancı siteden çeviri yaparak bu uygulamayı önerdiğinizi ayrıca bu uygulamada kendinizinde memnun kalmadığınızı menekşelerde hiç gelişim olmadığını karışımın zayıf olduğunu %60 inorganik olayın menekşeler için uygun olmadığını, hatta bu karışımı uygun bulmadığınızı SİZ kendiniz söylediniz, bende memnun değilim oranda bir eksiklik var diye o dönemde diktiğiniz yavru menekşelerde gelişme olmadığınıda kendiniz söylediniz.Hal böyleyken bu konudaki tartışma olayına vesile olmak hoşumamı gidiyor sanıyorsunuz. Çok basit bir toprakla (bahçe toprağı gibi veya kestane toprağı gibi) bir karışımda çoşmuş menekşeler olduğunu SİZ söylediniz. Her türlü hatayı kabul ederim ama böyle bir telefon görüşmesinden sonra foruma nisbet olsun dercesine menekşelerini bana verdiğiniz oranda dikilmemiş olmadığını görsel şölen yaparcasına kabul edemem..... arkasında sebepler ararımki. tartışmaya noktayı koymak içinde bahaneyi başkalarına veya havanın sıcak gitmesine Antalya gibi yerde menkeşe olamayacağına bağışlamam. Bir menekşe yetiştiricisi olarak olaya hakim olmaya çalışan , şikayetleri olan birisinide uyarırım. Ama siz hiçbirşeyi umursamadan, haklısınız bu karışımda bir hata var demeden, olaya bu açıdan bakıyorsunuz. Kaldiki SİZ kendiniz bu karışımdan hiç memnun olmadığınızı bir hata olduğunu belirttiğiniz halde hala, olaya hitap şeklinizi bütün samimiyetimle kınıyorum... Oysaki bunun yerine, denenmemiş bir tarifi, uyguluyorsam. Memnun olmadığım an, daha doğrusu ilk uyaracağım kişi benden 51 adet menekşe almış olan kişi olurdu buna bütün samimiyetinizle inanabilirsiniz... Şunuda bilmelisinizki kesinlikle böyle sözler sarfetmezdim...
'' Sevgili missmenas, sadece birkaç şey yazmak istiyorum. Bir daha da bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum.
Hayatımda hiçbir zaman kullanmadığım birşeyi baskasına önermedim. Daha dikkatli bakarsan karışımın 2 ölçü torf, 2 ölçü perlit ve 1 ölçü vermikülitten hazırlanmış olduğunu görürsün''
Ben zaten baktımda kendimi Aptal yerine koyulmuş gibi hissettim bunuda belirteyim.... 2 ölçü perlit 2 ölçü vermikulit 2 ölçü torf bunun 1 lçüsü cocopeat de olabileceğini önerdiniz önceki karışımlarda cocopeat in verimli olduğunu önerdiniz. Bu görüşme sonucuna hitaben maki01 i telefonla aradım en uygun ölçü nedir diye. hal böyleyken verilen karışımın alttan fitilleme ve her sulamada besin eriyiği verilmesi gereken bir oranı şimdi aklamaya çalışmanın anlamı yok bence..... Teşekkürüm ve alkışım bu yöndedir....
Görsellerin konuşmasını istiyorum sadece.

Eski 26-09-2011, 19:25   #9057
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilknur aşık Mesajı Göster
Sevgili missmenas
İki gündür yazılanları çok üzülerek takip ettim. Yazmadan edemeyeceğim. Menekşeler bir tür canlıdır ve menekşe yetiştiren tüm arkadaşların da kabul edeceği üzere çok zor türlerdir. Akşam bakarsınız üzeri çiçek dolu, sabah bakarsınız küt diye gitmiş. Toprakların içinde bulunan besin 2 ay içinde tükenir ve iki aydan sonra gübre vermeniz de gerekir. Herhalde biliyorsunuzdur. İyi bir bir hoyacı olduğunuza göre. Menekşelerinizi kaybetme sebebinizin toprakla, toprak karışımı ile hiç ilgisi yok. Olay tamamen sıcaklıkla ilgili. Sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu Antalya'da klimasız ortamda yaşatabileceğinizi nasıl düşünüyordunuz ki? Bu konuda son derece deneyimli ve sürekli araştıran sayın maki01 klimalı ortamda bile hergün sürekli kayıp verirken siz nasıl yaşatmayı düşünüyordunuz ki acaba? Sevgili Nariel'in geçen sayfada verdiği kayıplar görünüyor. Acaba onun kayıplarının sebebi de toprak mı sizce? Eğer öyle ise Avsa bu işi bilmiyor demektir....
Ben yazı neredeyse sıfır kayıpla atlattım. Ama bunun sebebi evimin sıcaklığının 27 dereceyi geçmemesidir. Bu konuda şanslıyım.

Unutmadan eklemeliyim ki, ben de sayın maki01'in tavsiye ettiği karışımı kullanıyorum. Yani 2 ölçü torf, 2 ölçü perlit ve 1 ölçü vermikülit.
Sayın İlknur Hanım,,,
Gün 24 saatten ibarettir siz nasıl oluyorda 2 gündür bu konuyu takip edebiliyorsunuz? bunu anlamadım....
Söz konusu canlıya gelecek olursa benden daha iyi tarif veremiyeceğinizi biliyorum.... Orda şunu görün lütfen neyi yorumluyorsunuz? ve neyi kayırıyorsunuz? konunun ne olduğunu bilmeden tek yönlü yazılan ve çizilene cevabım ancak bu kadardır....
bana yazılmış bir karışım önerilmedi telefon konuşmasında geçen olaylara dayanarak, gelişen olayları aktardım. Öyle olsaydı kopyalayıp koyardım. Olay savunmaya geçerse Siz benden daha iyi bilirsinizki kimler kendini aklamaya ve kimler savunmaya çalışır.
Antalya'nın sıcağını Adanayla kıyaslarsak aradaki farkıda, benim yaşadığım bölgeye eklersek ben şehir merkezine nazaran 10 derece sıcaklık farkı olan bir yerde yaşıyorum, burda Antalya'da yaşayanlar bilir burası Antalya'nın yaylasıdır bir nevi... Siz bilemiyor olabilirsiniz. Konuya aydınlık getirmek istiyor olabilirsiniz. Avukat olan ben değilim. Aldanmış ve güveni sarsılmış olan Benim... Lütfen hakim olmadığınız konulara böyle cevaplar yazmayın birdaha... 1. Burası sahra çölü değil ,
2. side heryer açık olan bir mekandır kliması olmayabilir ama Merkezde 45 derece olan sıcaklık burda 35 derecedir.
elimden geldiğince yaşatmak için çaba sarfettim, bu çabamın karşılığı böyle rencide edici birtakım düşüncelerinizi kendinize saklamanızı rica ediyorum.....

GÜN 24 SATTEN İBERETTİR Kİ HENÜZ 24 SAAT BİLE OLMADI...

Maki01 Bütün samimiyetiyle yardımcı olmaya menekşe yetiştirmeye katkı amaçlı birtakım çeviriler ve görüşler getirebilirki. bunu sizde yapabilirsiniz, şu sitede bu sitede en iyi yabancı yetişctiricilerin tavsiyesi diye, ancak önemli olan olay denenmiş ve başarı sağlanmış olanıdır. Bunu kim denedi? VE ne ölçüde BAŞARI sağlayabildi? önce bunu irdeleyin lütfen. Ben sadece sıkıntımı ve hatanın nerde olduğunu görmeye çalıştım ve gördümde örneklerini resimler anlatsın SİZEDE...
Birde kızgın olmam ve böyle cevaplar yazman sizce anormalmi, güveni sarsılmış birisi olarak kendinizi koyun benim yerime....

Eski 26-09-2011, 19:28   #9058
Ağaç Dostu

Menekşelerimin bugünkü görüntüsünü sizlere aktarayım istedim

Eklenen Resimler

Eski 26-09-2011, 19:31   #9059
Ağaç Dostu

Görüntülere devam diyorum... Bu arada üzülenlerin üzüntüsüne zaten ortağım.
Kabul edilemeyen ithaflarada verilecek cevap bu görüntüler...

Eklenen Resimler

Emineyyüp beğendi.
Eski 26-09-2011, 19:37   #9060
Ağaç Dostu

Şimdi toprak karışımını uyguladığım ve önerilen karışımı yerli menekşemin can çekişmesi... Ve karışımı uygulamadığım menekşemin ne kadar sağlıklı olduğunun görüntüsü.
Name:  DSCF3084.jpg
Views: 1517
Size:  64.3 KB
Name:  DSCF3103.jpg
Views: 1629
Size:  66.7 KB
Name:  DSCF3106.jpg
Views: 1546
Size:  57.4 KB
Buda önerilen toprak karışımından görüntü.
Name:  DSCF3085.jpg
Views: 1567
Size:  60.0 KB
bu karışımı kendim yaptım.... Mükemmel karışım olmayabilir ama şimdiki hallerinden daha bir sağlıklı büyüyeceklerini ümid ediyorum...
Name:  DSCF3072.jpg
Views: 1534
Size:  72.5 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025