View Single Post
Eski 26-09-2011, 19:25   #9056
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer Mesajı Göster
Sevgili missmenas, sadece birkaç şey yazmak istiyorum. Bir daha da bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum.
Hayatımda hiçbir zaman kullanmadığım birşeyi baskasına önermedim. Daha dikkatli bakarsan karışımın 2 ölçü torf, 2 ölçü perlit ve 1 ölçü vermikülitten hazırlanmış olduğunu görürsün. Tıpkı telefonda ben böyle hazırlıyorum dediğim gibi.
Bir fark var o da bazı yaprakların uzun yoldan geldikleri için aceleyle sıkıştırılmış tabletlere dikilmiş olması.

Hayatımda hiç kimseyi aptal yerine koymadım. Burada yazan bazı arkadaslar gibi de bilgi saklamadım. Kimin ne diyeceğinden çok, kendi vicdanım önemlidir.

Çok üzüldüm..
Sevgili Katmer,
konuşmak istemediğiniz konu üzerine yorum yapacağım ve ayrıca telefonda belirttiğiniz yorum üzerinede. Bunu çok üzülürek yapmak zorundayım. ayrıca benim sıkıntımın ne olduğunuda bilmenize rağmen dün gece sergilediğiniz görsel şölenlerde bana verdiğiniz ölçüde bir karışımda acaba menekşeleriniz dikilimi hala? Topu maki01 e attınız en iyi yabancı siteden çeviri yaparak bu uygulamayı önerdiğinizi ayrıca bu uygulamada kendinizinde memnun kalmadığınızı menekşelerde hiç gelişim olmadığını karışımın zayıf olduğunu %60 inorganik olayın menekşeler için uygun olmadığını, hatta bu karışımı uygun bulmadığınızı SİZ kendiniz söylediniz, bende memnun değilim oranda bir eksiklik var diye o dönemde diktiğiniz yavru menekşelerde gelişme olmadığınıda kendiniz söylediniz.Hal böyleyken bu konudaki tartışma olayına vesile olmak hoşumamı gidiyor sanıyorsunuz. Çok basit bir toprakla (bahçe toprağı gibi veya kestane toprağı gibi) bir karışımda çoşmuş menekşeler olduğunu SİZ söylediniz. Her türlü hatayı kabul ederim ama böyle bir telefon görüşmesinden sonra foruma nisbet olsun dercesine menekşelerini bana verdiğiniz oranda dikilmemiş olmadığını görsel şölen yaparcasına kabul edemem..... arkasında sebepler ararımki. tartışmaya noktayı koymak içinde bahaneyi başkalarına veya havanın sıcak gitmesine Antalya gibi yerde menkeşe olamayacağına bağışlamam. Bir menekşe yetiştiricisi olarak olaya hakim olmaya çalışan , şikayetleri olan birisinide uyarırım. Ama siz hiçbirşeyi umursamadan, haklısınız bu karışımda bir hata var demeden, olaya bu açıdan bakıyorsunuz. Kaldiki SİZ kendiniz bu karışımdan hiç memnun olmadığınızı bir hata olduğunu belirttiğiniz halde hala, olaya hitap şeklinizi bütün samimiyetimle kınıyorum... Oysaki bunun yerine, denenmemiş bir tarifi, uyguluyorsam. Memnun olmadığım an, daha doğrusu ilk uyaracağım kişi benden 51 adet menekşe almış olan kişi olurdu buna bütün samimiyetinizle inanabilirsiniz... Şunuda bilmelisinizki kesinlikle böyle sözler sarfetmezdim...
'' Sevgili missmenas, sadece birkaç şey yazmak istiyorum. Bir daha da bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum.
Hayatımda hiçbir zaman kullanmadığım birşeyi baskasına önermedim. Daha dikkatli bakarsan karışımın 2 ölçü torf, 2 ölçü perlit ve 1 ölçü vermikülitten hazırlanmış olduğunu görürsün''
Ben zaten baktımda kendimi Aptal yerine koyulmuş gibi hissettim bunuda belirteyim.... 2 ölçü perlit 2 ölçü vermikulit 2 ölçü torf bunun 1 lçüsü cocopeat de olabileceğini önerdiniz önceki karışımlarda cocopeat in verimli olduğunu önerdiniz. Bu görüşme sonucuna hitaben maki01 i telefonla aradım en uygun ölçü nedir diye. hal böyleyken verilen karışımın alttan fitilleme ve her sulamada besin eriyiği verilmesi gereken bir oranı şimdi aklamaya çalışmanın anlamı yok bence..... Teşekkürüm ve alkışım bu yöndedir....
Görsellerin konuşmasını istiyorum sadece.

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön