![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2011
|
kıskanıyorum çiçeklerinizi ben menekşelerimin gözünün içine bakıyorum ama hiç bi gelişme yok evim güneşte almıyor florasan da yetmiyo özel menekşe besini aldım onunda faydası yok 1-2 kere tomurcuk çıkardı sonrada tomurcuklarım soldu ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Gelin gibiler ellerinize saglık |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-12-2010
|
Sn. Acemifüsun, katmerli menekşeleriniz o kadar güzel ki; (gerçi bu formda ki arkadaşların hangisinin menekşesine bakacağımı şaşırdım!) bende de üç adet menekşe vardı, şimdi ben de artık bunları çoğaltıp, farklı türlerini üretmeye can atıyorum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Menekşe buraya gelebildi |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
menekşe konusunda daha yeniyim daha doğrusu çiçekler konusunda şuan 2 menekşem var birinin üzerinde çiçekleri vardı aldığımda , diğeri ise tomurcuklu. çiçekli olanın üzerinde hala çiçek var bir kaç çiçeği soldu ama oda normaldir diyorum , tomurcuklu olan hala öyle duruyor 1-2 tomurcuğu kötü oldu onları kopardım diğerlerinde hiçbir gelişme yok yeni yapraklar çıktı her ikisinde de bu normal mi? ne yapmam gerekiyor? 2 gün önce menekşe besini verdim, peteğin üzerinde alüminyum kaseler içerisinde sürekli su bulunduruyorum, ıslak havlu vs. yeterince nemli bir ortam yaratmaya çalışıyorum. güneye bakan pencere önünde duruyorlar kısacası öğrendiğim her şeyi uygulamaya çalışıyorum. forumdaki resimlere hayranlıkla bakıyorum benim menekşelerim ne zaman böyle olacak diye iç geçirmeden duramıyorum. tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın ahmeter ışıklandırma bir yana ben fanusla oluşan bahsettiğiniz nemli mikroklima fikrini sevdim. Çok alakasız olacak ama bunu Gardenyaya uygulamayı düşünüyorum... Mor menekşem sonradan coştu 2-3 çiçeği zar zor açmıştı meğer gizli gizli tomurcuk yapıyormuş aşağı taraflarında. Ortaya çıkarttı hepsini. ![]() ![]() Rengi bilinmeyen diğer menekşem de ben hazırım dedi ve bordo bordo göz kırpıyor artık. Gece flaşlı çekimde o nasıl parıl parıl parlamaktır öyle! ![]() Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 20:12 Neden: imlâ |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Çam toprağı konusunda çok fazla bilgim yok sayın mmanager, yeğeniminden öğrendiğim bilgileri bu mesajımda paylaşmıştım. Çam pürlerinden kaynaklanan asidik ortamın menekşelere zarar verceğini sanmıyorum. Adana'da çeşme suları oldukca kireçli ve sert, pH nötr ya da 7'nin üzerinde. pH yülseltmek için dolamit filan kullanılabilir ama hiç gerek yok bence. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Merhaba... Ekim ayında diktiğim yaprak çeliklerim hala öylece duruyor.Yapraklar canlı ama gelişme yok.Bahçe toprağı gibi menekşeye uygun olmayan sıkı bir toprağa dikmişim bilgi eksikliğimden.Forumdaki eski mesajlarda çeliği diktikten bir kaç hafta sonra yerini değiştirip şaşırtma yapmanın iyi olduğunu okudum.Şimdi yaprakları çıkarıp uygun toprağa yeniden diksem mi diye düşünüyorum.Havalarda malum buz gibi yapraklar ölürse diye de korkuyorum.Bana bir fikir veren olursa sevinirim.Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
merhaba menekşe severler..... ben siteye yeni üye oldum elbette benimde sorularım var ama nasıl yapacağımı bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sayın Rana+miraç, havaların soğuk olması ev içindeki bitkiler için önemli değil. Bitki bulunduğu ortamdaki sıcaklığa göre yaşam sürer. Yaprakları Ekim ayında diktiğinizi yazmışsınız. Artık önemli bir köklenme olmuştur. Şu anda yapılacak bir şaşırtma sırasında kökleri zedeleyebilir ve yaprakları kaybedebilirsiniz. Kendi hallerine bırakın. Toprak yüzeyi çok sıkışıksa kürdanla hafif hafif toprağı havalandırabilirsiniz. Tabii çok dikkatli davranmalısınız. Bu sırada da çıkmaya çalışan yavruları zedeleyebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Eski dostlarım
Bazıları hala benimle beraberler onları bu resimlerinden beğendim Türkiyeye geldiler ve bir daha geri dönmediler |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2011
|
Sn Ahmeter Bey, gönderdiğiniz resimler herhalde dergiden ama anlayamadığım o resimlerdeki menekşeleri mi aldınız? 4.sıradaki yeşilli - morlu menekşe resmi harika şimdi bu sizde var mı? varsa lütfen lütfen.... bana bir yaprak ) |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar çiçekciden kurumakta olan 7 adet menekşeyi çok ucuza aldım kuru ve pörsümüş ne kadar yaprak varsa temizledim gayet iyi durumdalar. Canlanma var ve çiçek açıyorlar inşallah firesiz hepsini kurtarırım. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir fire ile 6 taneyi kurtardım çiçek açmak üzereler. İşte son hali |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Dört tanesi oturma odasında ve açtı birisi. İki taneside mutfakta açtı nihayet. İki tanede yeni yavru yetişti |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Sami ulus hepsi çok sağlıklı çok güzeller güle güle büyütün . Bende hem çelik hem kökten ayırarak menekşe diktim bir tanesi tomurcuk verdi gelişmeleri izliyorum , çiçekçilere gitsem bende sizin gibi bakımsız menekşeleri alıcam bakımsızları canladırmak daha güzel olur.. ![]() Düzenleyen pembegül : 01-02-2012 saat 21:13 |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen sami ulus : 02-02-2012 saat 16:37 |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Güzel günlerde büyütün sevgili sami ulus. Özellikle sokak satıcılarındaki zor durumda olan menekşeleri alıp yeniden yeşertmenin mutluluğu farklı oluyor. Toprakları yani torf düzensiz sulama nedeniyle su tutma özelliğini kaybetmiş olabilir. Ortama uyum sağladıktan sonra topraklarını değiştirmenizi öneririm. Mevsim uygun mu diye düşünmeyin, her mevsimde kötü durumda olan toprağı değiştirebiliriz. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen sami ulus : 02-02-2012 saat 16:42 |