Sevgili missmenas
İki gündür yazılanları çok üzülerek takip ettim. Yazmadan edemeyeceğim. Menekşeler bir tür canlıdır ve menekşe yetiştiren tüm arkadaşların da kabul edeceği üzere çok zor türlerdir. Akşam bakarsınız üzeri çiçek dolu, sabah bakarsınız küt diye gitmiş. Toprakların içinde bulunan besin 2 ay içinde tükenir ve iki aydan sonra gübre vermeniz de gerekir. Herhalde biliyorsunuzdur. İyi bir bir hoyacı olduğunuza göre. Menekşelerinizi kaybetme sebebinizin toprakla, toprak karışımı ile hiç ilgisi yok. Olay tamamen sıcaklıkla ilgili. Sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu Antalya'da klimasız ortamda yaşatabileceğinizi nasıl düşünüyordunuz ki? Bu konuda son derece deneyimli ve sürekli araştıran sayın maki01 klimalı ortamda bile hergün sürekli kayıp verirken siz nasıl yaşatmayı düşünüyordunuz ki acaba? Sevgili Nariel'in geçen sayfada verdiği kayıplar görünüyor. Acaba onun kayıplarının sebebi de toprak mı sizce? Eğer öyle ise Avsa bu işi bilmiyor demektir....
Ben yazı neredeyse sıfır kayıpla atlattım. Ama bunun sebebi evimin sıcaklığının 27 dereceyi geçmemesidir. Bu konuda şanslıyım.
Unutmadan eklemeliyim ki, ben de sayın maki01'in tavsiye ettiği karışımı kullanıyorum. Yani 2 ölçü torf, 2 ölçü perlit ve 1 ölçü vermikülit.
Düzenleyen ilknur aşık : 26-09-2011 saat 12:32
Neden: imla hatası
|