agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-10-2010, 08:10   #7051
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Giriş Tarihi: 07-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağ-mur Mesajı Göster
Sevgili klubnika ben botanikanın menekşe besininden aldım içeriği potas %5,fosfor %7,toplam azot %3 amonyak azotu %1,46,nitrat azotu 1.54 bu besin çiçeklenmeyemi yoksa daha fazla yaprak oluşumuna mı neden olur?sevgiler...
Ideal menekse gubresi. Ozellikle cicek verecek kadar buyumus bitkiler icin. Rahatlikla fitilli sulamada da kullanabilirsiniz.

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 11:33   #7052
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2010
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zappie Mesajı Göster
Ideal menekse gubresi. Ozellikle cicek verecek kadar buyumus bitkiler icin. Rahatlikla fitilli sulamada da kullanabilirsiniz.
teşekkürler zappie evet biraz büyüdüler,çiçeklerini bekliyorum dört gözle

yağ-mur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 14:42   #7053
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2010
Sevgili Katmer ve Emre İlhan 2-3 tane de saklama kabını gözüme kestirmiştim.Korkuttunuz beni.,Elim alışmışken onları da halledeydim bari.Zaten en çok bir hafta sonra köklenirler,ben de bardakları normal yıkarım,leke kalırsa kireç çözücü v.s. ile halleder yerine kaldırırım olmazsa.
Şaka bir yana gerçekten şeffaf olmayan kapaklı birkaç saklama kabına takıldım.Katmerciğim siz raftaki kapların kapağını günlük açıp havalandırır mısınız?

fahriyee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 14:59   #7054
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Arkadaşlar aklımdayken birkaç sorum daha olacak...1)Klubnika'dan gelen yapraklardan bazılarında kökler görünmeye başladı,hemen toprağa geçirsem mi,az daha köklerin uzamasını mı beklesem?2)Suda köklenmiş yaprağı toprağa geçirip direkt fitil uygulaması yapanınız oldu mu,olduysa daha çabuk yavru verdi mi?3)Yeni ekilen yaprağa sadece azıcık cansuyu mu verilmeli yoksa yeni ekilen yavrular gibi bolca sulanmalı mı?Bu işlemleri çok yaptım ama hangi uygulamada daha hızlı yavru elde ettim bilemiyorum.Malum rus güzellerim için soruyorum.

Eski 18-10-2010, 15:17   #7055
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Giriş Tarihi: 16-09-2008
Galeri: 167
Sevgili fahriyee, ben kapakları açıyorum. Aslında bugüne kadar sera konusunda çok başarılı değildim. Rus yaprakları gelince sevgili klubnika'nın tavsiyelerini uyguladım. Geçen de 7 numaralı yaprak köklenmiş olmasına rağmen bozuldu. Buna rağmen başarılı sayılırım. Yine de sonuca ulaşmadan kesin konuşmak istemiyorum.

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 16:55   #7056
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Yeni işim bitti hemen cevap var mı bakayım dedim.Teşekkürler Katmerciğim.Aslında yer kalmadığı için şeffaf 5-6 saklama kabını üst üste koyup havalandırmasam(ya da 2-3 günde havalandırsam) daha iyiydi.Sağlık olsun ne yapalım!...

Eski 18-10-2010, 17:12   #7057
/

Giriş Tarihi: 11-06-2010
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee Mesajı Göster
Arkadaşlar aklımdayken birkaç sorum daha olacak...1)Klubnika'dan gelen yapraklardan bazılarında kökler görünmeye başladı,hemen toprağa geçirsem mi,az daha köklerin uzamasını mı beklesem?2)Suda köklenmiş yaprağı toprağa geçirip direkt fitil uygulaması yapanınız oldu mu,olduysa daha çabuk yavru verdi mi?3)Yeni ekilen yaprağa sadece azıcık cansuyu mu verilmeli yoksa yeni ekilen yavrular gibi bolca sulanmalı mı?Bu işlemleri çok yaptım ama hangi uygulamada daha hızlı yavru elde ettim bilemiyorum.Malum rus güzellerim için soruyorum.
Fahriyecim, toprağa koy hiç bekleme, kökler 1 cm geçmemesi gerek, daha kolay adapte oluyorlar, bol sula ve toprak iyice suladıktan sonra(tabaktaki kalan suyu 30 dakika sonra dök) seraya koy, haftada 1 belki 1,5 haftada bir tekrar sulamak gerekebilir. Yalnız sularken artık toprak çok sulu olmasın sadece nemli olsun, havalandır yarım saat sabah ve asksam, yer aydınlık ve sıcak olsun benim raflar petek üzerinde 80 cm civarında duruyorlar. Sıcak ve aydınlık ortam en iyi sonuç verir. Başarılar dileğiyle

klubnika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 17:52   #7058
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Sevgili klubnika sorulan her soruya içtenlikle cevap veriyosunuz, teşekkürler Ben de dün sizin verdiğiniz bilgilere göre bir türlü cesaret edemediğim, genşleştirme, taç kesim uyguladım. Taç kesim yaptığım menekşelerimi kaynamış, soğumuş suda, çok az da kömür ilave ederek köklenmeleri için bekletiyorum. Ayrıca yeni yavrular elde edebilmek amacıyla yine suya koyduğum yapraklarım var. Umarım başarılı olurum, çünkü bu konuda hem tecrübesiz hem de başarısızım
Yeni gelen genç menekşelerim de var, yaprak renkleri çok açık yeşil, bu normal bir durum mu? Yoksa ne yapmam gerekiyor?

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 18:17   #7059
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Sevgili klubnika sorulan her soruya içtenlikle cevap veriyosunuz, teşekkürler Ben de dün sizin verdiğiniz bilgilere göre bir türlü cesaret edemediğim, genşleştirme, taç kesim uyguladım. Taç kesim yaptığım menekşelerimi kaynamış, soğumuş suda, çok az da kömür ilave ederek köklenmeleri için bekletiyorum. Ayrıca yeni yavrular elde edebilmek amacıyla yine suya koyduğum yapraklarım var. Umarım başarılı olurum, çünkü bu konuda hem tecrübesiz hem de başarısızım
Yeni gelen genç menekşelerim de var, yaprak renkleri çok açık yeşil, bu normal bir durum mu? Yoksa ne yapmam gerekiyor?
Pardon, adını bilmiyorum forumda yeni olduğum için Tecrübe zamanla gelir, uğraşmadan elde edebilmek mümkün değil... Mutlaka başarırsanız! Genç menekşe ilgili görmeden söylemek bir şey zor...
Saygılarımla, Natalya.

Eski 18-10-2010, 18:23   #7060
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Sevgili Natalya en yakın zamanda fotoğraf eklemeye çalışacağım, teşekkürler Füsun

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 18:29   #7061
Ağaç Dostu

nazlı hilal's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2010
Name:  Görüntü047.jpg
Views: 1540
Size:  50.6 KB
Name:  Görüntü052.jpg
Views: 1439
Size:  51.6 KB
Name:  Görüntü056.jpg
Views: 1429
Size:  55.0 KB
Name:  Görüntü058.jpg
Views: 1374
Size:  36.0 KB
Name:  Görüntü059.jpg
Views: 1334
Size:  39.8 KB

nazlı hilal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 18:36   #7062
Ağaç Dostu

nazlı hilal's Avatar

Menekşelerim yeni yeni tomurcuk vermeye başladılar,çoğunun rengini bile unutmuştum,havalar serinlediği için güneş perdesini iptal ettim,doğrudan güneşleniyorlar,sanırım güneşin katkısı oldu tomurcuk açısından

Eski 18-10-2010, 18:38   #7063
Ağaç Dostu

nazlı hilal's Avatar

Fuşya saksıdaki sevgili Mirbenin hediyesi,verdiğinde çiçeği yoktu özellikle onun rengini merak ediyorum

Eski 18-10-2010, 19:05   #7064
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Nazlı Hilal ablacım,çoşturmuşsun maşallah.İnşallah hep yüzünü güldürürler.)

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 19:08   #7065
Ağaç Dostu

nazlı hilal's Avatar

Sağolasın Emre

Eski 18-10-2010, 20:46   #7066
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
nazlı hilal mavi ğercek rengimi fotodamı öyle koyu mavi cıktı daha önce bu kadar mavi rebk görmemiştim cok hoş .
yagmur botanikanın menekşe besininin adı varmı ?

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 21:00   #7067
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nazlı hilal Mesajı Göster
Menekşelerim yeni yeni tomurcuk vermeye başladılar,çoğunun rengini bile unutmuştum,havalar serinlediği için güneş perdesini iptal ettim,doğrudan güneşleniyorlar,sanırım güneşin katkısı oldu tomurcuk açısından
Çiçekler harika, ellerine sağlık güle güle büyütün
Yeri de çok mükemmel…

Eski 18-10-2010, 21:08   #7068
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-10-2008
merhaba arkadaşlarım, ben 1 yıl kadardır rahatsızlık sebebiyle bilgisayar başına geçemedim. Ama yeniden aranıza girip mesajları okumak çok güzel çiçekleriniz çok güzel olmuş.Benim menekşelerim de tomurcuklanmaya başladı.Yağmur suyuyla suluyorum.Acaba yağmur suyunu uzun süre saklamanın bir sakıncası olur mu? Özelliğini kaybeder mi? Merak ediyorum, bu arada yağmur suyu var diye vitamin vermiyorum acaba hata mı yaparım?

L-EYLA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 21:26   #7069
Ağaç Dostu

nazlı hilal's Avatar

Sevgili İris41,renkleri mor aslında,resimlerde mavi gözükmüş
Sevgili Klubnika,çok teşekkür ediyorum,senin menekşelerinin yanında benimkiler neki

Eski 18-10-2010, 21:47   #7070
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iris41 Mesajı Göster
nazlı hilal mavi ğercek rengimi fotodamı öyle koyu mavi cıktı daha önce bu kadar mavi rebk görmemiştim cok hoş .
yagmur botanikanın menekşe besininin adı varmı ?
iris41 botanikanın ,çiçek coşturan ,afrika menekşesi özel besini diye aldım mor bir şişesi var 600 ml'si 6 tl

Eski 18-10-2010, 21:50   #7071
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi L-EYLA Mesajı Göster
merhaba arkadaşlarım, ben 1 yıl kadardır rahatsızlık sebebiyle bilgisayar başına geçemedim. Ama yeniden aranıza girip mesajları okumak çok güzel çiçekleriniz çok güzel olmuş.Benim menekşelerim de tomurcuklanmaya başladı.Yağmur suyuyla suluyorum.Acaba yağmur suyunu uzun süre saklamanın bir sakıncası olur mu? Özelliğini kaybeder mi? Merak ediyorum, bu arada yağmur suyu var diye vitamin vermiyorum acaba hata mı yaparım?
geçmiş olsun L-EYLA ,hoşgeldiniz en kısa zamanda sizinde menekşelerin çiçeklerini görürüz inşallah

Eski 18-10-2010, 21:52   #7072
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nazlı hilal Mesajı Göster
nazlı hilal çok güzel görünüyorlar yerleride çok güzel keyiflerine diyecek yok,bol çiçekli günler

Eski 19-10-2010, 05:25   #7073
Ağaç Dostu

nazlı hilal's Avatar

Sevgili Yağmur,teşekkür ediyorummutfak camı ve oturma odasındada menekşelerim var,henüz onların resimlerini koymadım,güzelleşip açsınlar onlarıda görürsünüz.Bu yaz sıcaklarında çok fazla menekşemi kaybetmiştim,geçen seneden yedeklediklerim vardı Allah tan,bazılarınıda yeni aldım.

Eski 19-10-2010, 05:52   #7074
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Sevgili yagmur teşekkür ederim .

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 08:03   #7075
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi L-EYLA Mesajı Göster
Yagmur suyu durdukca ozelligini kaybetmez. Ancak catidan vs. gelmisse, bulasan organik maddeler bozularak yosunlasmaya, kokusmaya sebep olabilir. Kokuyu sorun etmezseniz yine de kullanabilirsiniz. Ancak yagmus suyu bitkinin buyuyup guzel cicekler vermesine yetecek besin icermez. Bitkiyi alali uzun sure gecmis, aldiginiz zamanki cicekleri dokmusse mutlaka duzenli gubreleme yapmalisiniz. Dogada gubre mi veriliyor diye dusunebilirsiniz. Ancak elinizdeki bitki ev sartlari icin gelistirilmistir ve saksinin icindeki toprak da aslinda neredeyse hic bir besin degeri olmayan torf, perlit karisimidir.

Eski 19-10-2010, 08:19   #7076
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Arkadaslar bu menekseyi temmuz ayinda acinacak durumdayken almistim. Yapraklarinin cogu garip bir sekilde yanik - curuktu. Uzerinde kurumak uzere olan ama cok cekici bir cicegi vardi. Bu yazi fitille atlattiktan sonra simdilik en begendigim meneksem oldu.

Eklenen Resimler

Eski 19-10-2010, 08:34   #7077
Ağaç Dostu

nazlı hilal's Avatar

Gerçekten çok hoş Zappie,güle güle büyüsün

Eski 19-10-2010, 10:05   #7078
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Teşekkür ederim Klubnikacığım bugün zamanım olursa köklenenleri inşallah toprakla buluşturayım.
Ellerine sağlık Nazlı Hilal,diğerleri de çiçeklenince ortam müthiş olacak gibi.
Sevgili Zappie birkaç değişik renk daha sergilersen yapraklarına dünür olacak gibiyim,maşallah o nasıl bir renk öyle?Hala fitilli mi bu menekşen yoksa normal sulamaya döndün mü?

Düzenleyen fahriyee : 19-10-2010 saat 10:07 Neden: ek için
Eski 19-10-2010, 11:07   #7079
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Sevgili Fahriye,
Bendekiler malesef hep siradan market meneksesi. Cicekcinin birinde rastlamistim buna. Belki de "sport" olusmustur. Fitilden vazgecmem artik. Fitilli menekselerin cok buyumesi dezavantaj olarak goruluyor. Ama olsun, ben gurbuz bitkileri severim. Bu meneksem hala yeterince buyumedi. Kendime de yedek almadim henuz. Yilbasina dogru sana da gonderirim. Bu arada Repkina'lardan Deniz Prensesi'nde nihayet yavru gorundu!

Eski 19-10-2010, 11:54   #7080
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zappie Mesajı Göster
Arkadaslar bu menekseyi temmuz ayinda acinacak durumdayken almistim. Yapraklarinin cogu garip bir sekilde yanik - curuktu. Uzerinde kurumak uzere olan ama cok cekici bir cicegi vardi. Bu yazi fitille atlattiktan sonra simdilik en begendigim meneksem oldu.
gelinlik kız gibi çok güzel gerçekten zappie maşallah

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025