![]() |
|
![]() |
#7051 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Ideal menekse gubresi. Ozellikle cicek verecek kadar buyumus bitkiler icin. Rahatlikla fitilli sulamada da kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7052 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7053 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili Katmer ve Emre İlhan 2-3 tane de saklama kabını gözüme kestirmiştim.Korkuttunuz beni.,Elim alışmışken onları da halledeydim bari.Zaten en çok bir hafta sonra köklenirler,ben de bardakları normal yıkarım,leke kalırsa kireç çözücü v.s. ile halleder yerine kaldırırım olmazsa. Şaka bir yana gerçekten şeffaf olmayan kapaklı birkaç saklama kabına takıldım.Katmerciğim siz raftaki kapların kapağını günlük açıp havalandırır mısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7054 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar aklımdayken birkaç sorum daha olacak...1)Klubnika'dan gelen yapraklardan bazılarında kökler görünmeye başladı,hemen toprağa geçirsem mi,az daha köklerin uzamasını mı beklesem?2)Suda köklenmiş yaprağı toprağa geçirip direkt fitil uygulaması yapanınız oldu mu,olduysa daha çabuk yavru verdi mi?3)Yeni ekilen yaprağa sadece azıcık cansuyu mu verilmeli yoksa yeni ekilen yavrular gibi bolca sulanmalı mı?Bu işlemleri çok yaptım ama hangi uygulamada daha hızlı yavru elde ettim bilemiyorum.Malum rus güzellerim için soruyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7055 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili fahriyee, ben kapakları açıyorum. Aslında bugüne kadar sera konusunda çok başarılı değildim. Rus yaprakları gelince sevgili klubnika'nın tavsiyelerini uyguladım. Geçen de 7 numaralı yaprak köklenmiş olmasına rağmen bozuldu. Buna rağmen başarılı sayılırım. Yine de sonuca ulaşmadan kesin konuşmak istemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7056 |
Ağaç Dostu
|
Yeni işim bitti hemen cevap var mı bakayım dedim.Teşekkürler Katmerciğim.Aslında yer kalmadığı için şeffaf 5-6 saklama kabını üst üste koyup havalandırmasam(ya da 2-3 günde havalandırsam) daha iyiydi.Sağlık olsun ne yapalım!... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7057 | |
/
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7058 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili klubnika sorulan her soruya içtenlikle cevap veriyosunuz, teşekkürler ![]() ![]() Yeni gelen genç menekşelerim de var, yaprak renkleri çok açık yeşil, bu normal bir durum mu? Yoksa ne yapmam gerekiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7059 | |
/
|
Alıntı:
![]() Saygılarımla, Natalya. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7061 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7062 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerim yeni yeni tomurcuk vermeye başladılar,çoğunun rengini bile unutmuştum,havalar serinlediği için güneş perdesini iptal ettim,doğrudan güneşleniyorlar,sanırım güneşin katkısı oldu tomurcuk açısından ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7063 |
Ağaç Dostu
|
Fuşya saksıdaki sevgili Mirbenin hediyesi,verdiğinde çiçeği yoktu özellikle onun rengini merak ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7065 |
Ağaç Dostu
|
Sağolasın Emre ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7066 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
nazlı hilal mavi ğercek rengimi fotodamı öyle koyu mavi cıktı daha önce bu kadar mavi rebk görmemiştim cok hoş . yagmur botanikanın menekşe besininin adı varmı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7067 | |
/
|
Alıntı:
![]() Yeri de çok mükemmel… |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7068 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-10-2008
|
merhaba arkadaşlarım, ben 1 yıl kadardır rahatsızlık sebebiyle bilgisayar başına geçemedim. Ama yeniden aranıza girip mesajları okumak çok güzel çiçekleriniz çok güzel olmuş.Benim menekşelerim de tomurcuklanmaya başladı.Yağmur suyuyla suluyorum.Acaba yağmur suyunu uzun süre saklamanın bir sakıncası olur mu? Özelliğini kaybeder mi? Merak ediyorum, bu arada yağmur suyu var diye vitamin vermiyorum acaba hata mı yaparım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7069 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İris41,renkleri mor aslında,resimlerde mavi gözükmüş ![]() Sevgili Klubnika,çok teşekkür ediyorum,senin menekşelerinin yanında benimkiler neki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7070 |
Ağaç Dostu
|
iris41 botanikanın ,çiçek coşturan ,afrika menekşesi özel besini diye aldım mor bir şişesi var 600 ml'si 6 tl |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7071 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7072 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7073 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yağmur,teşekkür ediyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7074 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sevgili yagmur teşekkür ederim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7075 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7076 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar bu menekseyi temmuz ayinda acinacak durumdayken almistim. Yapraklarinin cogu garip bir sekilde yanik - curuktu. Uzerinde kurumak uzere olan ama cok cekici bir cicegi vardi. Bu yazi fitille atlattiktan sonra simdilik en begendigim meneksem oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7077 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten çok hoş Zappie,güle güle büyüsün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7078 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Klubnikacığım bugün zamanım olursa köklenenleri inşallah toprakla buluşturayım. Ellerine sağlık Nazlı Hilal,diğerleri de çiçeklenince ortam müthiş olacak gibi. Sevgili Zappie birkaç değişik renk daha sergilersen yapraklarına dünür olacak gibiyim,maşallah o nasıl bir renk öyle?Hala fitilli mi bu menekşen yoksa normal sulamaya döndün mü? Düzenleyen fahriyee : 19-10-2010 saat 10:07 Neden: ek için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7079 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fahriye, Bendekiler malesef hep siradan market meneksesi. Cicekcinin birinde rastlamistim buna. Belki de "sport" olusmustur. Fitilden vazgecmem artik. Fitilli menekselerin cok buyumesi dezavantaj olarak goruluyor. Ama olsun, ben gurbuz bitkileri severim. Bu meneksem hala yeterince buyumedi. Kendime de yedek almadim henuz. Yilbasina dogru sana da gonderirim. Bu arada Repkina'lardan Deniz Prensesi'nde nihayet yavru gorundu! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7080 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |