Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi L-EYLA
merhaba arkadaşlarım, ben 1 yıl kadardır rahatsızlık sebebiyle bilgisayar başına geçemedim. Ama yeniden aranıza girip mesajları okumak çok güzel çiçekleriniz çok güzel olmuş.Benim menekşelerim de tomurcuklanmaya başladı.Yağmur suyuyla suluyorum.Acaba yağmur suyunu uzun süre saklamanın bir sakıncası olur mu? Özelliğini kaybeder mi? Merak ediyorum, bu arada yağmur suyu var diye vitamin vermiyorum acaba hata mı yaparım?
|
Yagmur suyu durdukca ozelligini kaybetmez. Ancak catidan vs. gelmisse, bulasan organik maddeler bozularak yosunlasmaya, kokusmaya sebep olabilir. Kokuyu sorun etmezseniz yine de kullanabilirsiniz. Ancak yagmus suyu bitkinin buyuyup guzel cicekler vermesine yetecek besin icermez. Bitkiyi alali uzun sure gecmis, aldiginiz zamanki cicekleri dokmusse mutlaka duzenli gubreleme yapmalisiniz. Dogada gubre mi veriliyor diye dusunebilirsiniz. Ancak elinizdeki bitki ev sartlari icin gelistirilmistir ve saksinin icindeki toprak da aslinda neredeyse hic bir besin degeri olmayan torf, perlit karisimidir.