View Single Post
Eski 18-10-2010, 17:12   #7057
klubnika
/

Giriş Tarihi: 11-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee Mesajı Göster
Arkadaşlar aklımdayken birkaç sorum daha olacak...1)Klubnika'dan gelen yapraklardan bazılarında kökler görünmeye başladı,hemen toprağa geçirsem mi,az daha köklerin uzamasını mı beklesem?2)Suda köklenmiş yaprağı toprağa geçirip direkt fitil uygulaması yapanınız oldu mu,olduysa daha çabuk yavru verdi mi?3)Yeni ekilen yaprağa sadece azıcık cansuyu mu verilmeli yoksa yeni ekilen yavrular gibi bolca sulanmalı mı?Bu işlemleri çok yaptım ama hangi uygulamada daha hızlı yavru elde ettim bilemiyorum.Malum rus güzellerim için soruyorum.
Fahriyecim, toprağa koy hiç bekleme, kökler 1 cm geçmemesi gerek, daha kolay adapte oluyorlar, bol sula ve toprak iyice suladıktan sonra(tabaktaki kalan suyu 30 dakika sonra dök) seraya koy, haftada 1 belki 1,5 haftada bir tekrar sulamak gerekebilir. Yalnız sularken artık toprak çok sulu olmasın sadece nemli olsun, havalandır yarım saat sabah ve asksam, yer aydınlık ve sıcak olsun benim raflar petek üzerinde 80 cm civarında duruyorlar. Sıcak ve aydınlık ortam en iyi sonuç verir. Başarılar dileğiyle

klubnika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön