![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
sn fatitoo afrikada ama kılemanjero dagında selalelerin yanında nemli guzel bir ortamları var bizim izmir gibi 38 c degil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Ooo işimiz zor o zaman Sn sardunyaderviş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Anladım Sayın Sami Ulus ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili eceyıldız, ben de bu may kumunu yeni duydum. Kum istediğimi söyleyince getirmişlerdi. May deresi varmış orada biriken kumlarmış ve inşaat işleri için ince sıvada kullanılıyormuş. Belki de sadece belli yörelere özgüdür. Ayrıca deniz kumunu oldukça fazla yıkadığım halde tuzundan asla tamamen ayıramzsınız diyorlar ama ben yine de denemek istedim. Uzun vadede başarılı olursa ancak o zaman tavsiye edebilirim. Ama inşaat kumunu özellikle kaktüs v.s köklendirmek amaçlı kullanan çok arkadaşım var. Biz, bu sayfayı takip eden arkadaşlarım da dahil afrika menekşesi yetiştirmede hiç kum denememiştik diye hatırlıyorum. Ben kumda başarılı olursam sonuçlar hakkında yine bilgi veririm inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Uzun süredir yaşadığım kayıplardan yoruldum, sıkıldım. Bu resimdekilerin hepsini kaybettim. ![]() Ölmek üzere olan ve beni sinir eden bu menekşeyi toprağından çıkarttım. Kökleri sarmaşık gibiydi biraz budadım köklerini ve sera ya aldım. Zaten ölecekti belki bu sayede yaşar tekrar. Deneme yanılma ![]() ![]() ![]() Bunu da 3 gün önce diktim. Hayret ki pörsümedi dipdiri duruyor. Dün bir saatten fazla internette menekşe bakımı ile ilgili şeyler okudum. Gördüğüme göre çoğu kişi sera yöntemini kullanıyor. Ben de denemek istedim.Bakalım ne olacak? ![]() Bu peynir kutularından bozma saksıları da can sıkıntısından ve biraz hoş görünsün diye oturup süsledim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fatito, Toprak karışımınız ve kullandığınız büyük saksılarla başarılı olmanız gerçekten zor. Çelikten ( Yapraktan ) Afrika Menekşesi Üretmek başlığını okumanızı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
O başlıkları defalarca okudum sayın maki01. Sorun toprakta değil bence. Tutan ve yaprak veren menekşeler yaz gelince kurudu. Çiçekçiden geçen sene aldığım gelişimleri iyi olan menekşeler bile kurudu. Toprak kötü olsaydı o toprakta çiçek te açmazlardı. Defalarca çiçek verdiler. Benim sorunum fazla su vermek çözdüm ben. Yine de öneriniz için teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
|
yaprak celigi dikerken bazıları kömür tozuna batırıp dikiyor dezenfekte etmek icin (mangal kömürü) Ama izmirde bazen yeterş kadar nem var bazende kok curumesi fazla nemden oluyor diye dusunuyorum hava kuruysa da fısfıs yakıcı gunes yokken tabi sabah erken saatlerde ya da ikindi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
|
sevgili fatitoo bakın dogal ortamdaki menekşeler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Ay Allahım yaaa ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Biz o kadar uğraşıyoruz bunun yarısı olmuyorlar değil mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
|
bazende fazla ugrasınca olmuyor rahat bırakmak istiyor herhal,, gecenlerde babannemde gordum bir yerde topragı normal bahce topragı hatta beton gibi sertlesmiş ama menekseler oyle coşkun sağlıklıydı superdi sasırdım masallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Aslında o kaskatı bahçe toprağı bizim kullandığımız topraklar gibi hava ısındıkça ısınmaz. Bahçede güneşin anlına koyun içi üst tabakanın altı daima soğuktur. Sicak havalarda çiçeklerimizi kaybetmemizin bir sebebi de bu gibi bence. İçine kum kariştırdığımız topraklarda biraz yakalıyoruz ama her zamanda kullanılmıyor kumlu topraklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
Menekşelerimin ve benim sıcakla olan imtihanımız devam ediyor..güç bela yetiştirdiğim yavrularım öldü sadece bir yavrum yaşıyor onuda turkankaragoz göndermişti sağolsun ..bir tanede yetişkin öldü..o kadar üzgünüm ki beni yalnız siz anlarsınız..bu sıcağa dayanamazlar yedekleyeyim diye çelik almıştım birkactane onlar simdilik çürümedi ama ümidim az..dua edin arkadaşlar insaallah tutarlar..bugün bir tepsiye taş döşedim üzerine menekşeleri koydum su değmeyecek şekilde birde böyle deneyeyim bakalım..böylede olmazsa pes edeceğim artık oysa farkı türler almayı hayal ediyordum ama bakalım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
|
sn ngr33 pes etmeyin bu mevsimde yavrular hassas olduklarında daha cok kayıp veriyoruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Aklıma bir fikir geldi. Acaba saksının birini deneme amacıyla buzdolabına alsak nasıl olur? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
|
bardakta olanlar daha cabuk cimleniyor az toprakta hemen koklerin yayılması cabuk oluyor koklenme fazlalasınnca yavru daha cabuk patlıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
Sn. fatito ben de diyarbakır'ın sıcağında hayatta kalmalarını sağlamak için elimden gelen herşeyi yapmak istemiştim buzdolbaı da dahil ![]() En sonunda çözümü buldum ama? Şehri terketmek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Aslında olabilir Sevglili fatito, sabah bir saat kadar buzdolabına koyup çıkarılabilir.**** buzdolabı ve dışarda ki soğuk farkına göre ayarlayıp konulabilir. mesela gündüzün en sıcak olduğu saatte koyup sonra çıkarılırsa arada ki farkı kapatana kadar gece olur. Bende aynı renk iki menekşe olsa vallahi denerdim ama yedeklediğim menekşelerin anneleri öldü malesef şimdilik bendeki menekşelerden aynı olan yok. Bizim buralarda gece ile gündüz sıcaklıkları da değişti artık gece daha serin ve menekşelerimde farklılık görür oldum bir canlanma başlamış inşallah toparlanırlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2013
|
arkadaşlar buzdolabı fikri bana pek mantıklı gelmedi soğuk sıcak dengesi bitkiyi daha da çok yıpratıp kayıplara sebep olabilir hem ağustos ayının son günlerini yaşıyoruz havalar artık yavaş yavaş serinlemeye başlayacaktır en azından geceler serin biraz daha sabretmeyi öneriyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
Yok zaten mantıklı bir fikir değil kayıpları artırır. Ama ben normal ortamda bile bu günlerden sonra kayıp olmayacağı düşüncesindeyim. Yıllardır tecrübeyle sabit. Ki Diyarbakır türkiyenin en sıcak şehirlerinde biridir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Zaten deneme amaçlı yapılırmı dedik acaba. Ama evet havalar serinledi ve artık kayıp olmayacağını bende düşünüyorum önemli olan seneye kayıp olmaması için ne yapılabilr onu bulmak klimalı ortam bile işe yaramıyorsa artık ne yapılır bilemiyorum burası aşırı nemli aşırı nem kökü çürütüyor hafta da bir sulamama rağmen iki kaybım oldu. yaprakları fısfısla sürekli serin tutup canlı kalmalarını sağlamaya çalıştım. Menekşelerimin sayısı hergeçen gün artıyor artığı halde kayıplar beni çok üzüyor sırf sıcaklarda olmuyorlar diye de onlardan vaz geçmek istemiyorum şehir değiştirmek gibi şansımız da yok malesef ne yapmak lazım onu bulmak lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gündüz buzdolabına koyacağım çünkü gündüz şu an mevsim normallerinin üstünde sıcak ve aşırı nemli,gece 20-25 derece gibi ve nem yok. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
|
yani klimali ortam ya da vantilatör le serinletmek birde fısfıs iyi gelir sanirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Bunlarda benim bebişlerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |