![]() |
|
![]() |
#10981 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Sevgili Rana+miraç , bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim öncelikle. Pembe menekşemi beğenmene sevindim. Önceki yıllarda mor renkli menekşe yetiştirmiştim. Ama nedense bakamadığımı düşünüp menekşe hevesim geçmişti. Ta ki Ağaçlar. net 'i keşfedene ve teyzem bana bu menekşeyi hediye edene dek. Yani yakın zamanda ki menekşe sevdam bu menekşeyle başladı. Çiçek içinde oluşan tomurcuk için aşırı besin verince olduğu bilgisi benimki ile alakalı bir durum değil bence. Çünkü herhangi bir besin vermiyorum. Tek verdiğim ekstra şey akvaryum suyu. O da iki haftadır. Dik büyüyen menekşe ise yavruydu ancak büyüdü küçücük bir çiçekkende bu şekilde büyüyordu. Ben ışık ihtiyacı var sanıyordum diğerleri ile aynı yerde epeydir ama hala bu şekilde. Zamanla belli olacak zannedersem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10982 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2008
|
merhaba menekşelerin hepsi birbirinden güzel.bende menekşelerimi sizlerle paylaşmak istedim.işte benim menekşelerimden bu ikisi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10983 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10984 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2012
|
Alıntı:
Fotoğraf olmadığı için varsayımlı konuşacağım. Eğer dediğiniz gibi menekşeniz canlı havalı fakat çiçek açmıyorsa alt dallarını budamanızı ve sulamayı yanlızca toprağı kuruduğunda azar azar yapmanızı tavsiye edeceğim alt dalları budayıp bunlarıda seranızda yeni menekşelere döndürürsünüz ve budama bitkiyi kuvvetlendirip çiçek açmasına sebep olacaktır.Başarılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10985 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Size de aynı şekilde menekşenin alt dallarını budamanızı tavsiye edeceğim, çiçek kendisini toparlasın kuvvetini çiçeklenmeye verebilsin. Başarılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10986 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bu konuya daha öncede dikkat çekmiştim.Piyasadan aldığımız menekşeler özel ortamlarda özel besin ve toprak karışımlarında sadece hızlı gelişime yönelik kazanç getirisi amaçlı yetiştirilen bitkilerdir.Bunları aldığımızda bu gelişmişlikleri bizi aldatıp bulundukları kaplara küçük geldiklerini sanıyor toprak ve saksı değişimine gidiyoruz buda bitki üzerinde olumsuz etki yapıyor.Acizane tavsiyem şudur bütün arkadaşlarımıza, yeni aldığınız menekşenizin toprağı saksısıyla oynamayın bırakın bitki yeni ortamına ayak uydursun toprağındaki ve bünyesindeki hormonal maddelerden kurtulsun emin olun ki o saksılar bitkinize küçük değil. Ama şuan bitkinizin sorununa çözüm ise bence onu hemen tecrit altına alın,kapalı şeffaf sera kaplarından birisine alın ve orada dış etkenlerden muafaza edip toparlanmasını sağlayın... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10987 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Merhaba arkadaşlar çok sevinçliyim i güzellerim açmaya başladılar. Yarışma da varmış galiba , nasıl katılabilirim ? yardımcı olurmusunuz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10988 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
![]() Benimkilerde açmaya başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10989 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Menekşe |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10991 |
Ağaç Dostu
|
Belki inanmayacaksınız ama iki senedir gözüm gibi baktığım bir yaprak (Buckeye Cherry Sundai ) en sonunda yavruladı. İnatlaştım gözüm gibi baktım oldukca kart ve büyüktü.Yavruladıktan kısa bir süre sonra çürüdü. Yani ektiğiniz yaprak sağlamsa asla ümidinizi kesmeyin. Genellikle saglıklı bir yaprak 1 ay gibi bir sürede yavru verir. Ama ektiğiniz yaprak kart ise veya belirli türlerde geç köklenme olabilir . asla umudunuzu kesmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10992 |
Ağaç Dostu
|
Sayın fatma2 , menekşeleriniz çok güzel ve sağlıklı kutlarım , en güzel afrika menekşesi yarışmasına buradan katılabilirsiniz . Afrika Menekşesi Yarışması (2013) - agaclar.net |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10993 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
Kendime yasak koyduğum bir sayfa burası neden buradayım ben? Tüm menekşe yetişterenlere imreniyorum.Her yıl kaybediyorum şu temmuz aylarında bu yıl 30' a yakın türdü ve birçok yavruları vardı ama şimdi hiçbiri yok.İklim şartları düzelince hemen menekşe almak istiyorum bu yıl hoyalarla gönlümü şenlendiriyorum.Ama özlüyorum bu asil güzelliği. Tüm menekşe sevenlere ve yetişterenlere saygı duyuyorum ve tebrik ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10994 |
Ağaç Dostu
|
Güzelliklere yasak koymayalım , hayatımızı güzelleştirelim. Püf noktalarını öğrenelim yetiştirmekten zevk alalım. Aslında çok zor değil ihtiyaçları az , 1-hafif toprak harcı (torf+perlit+vermikulit karışımı gibi) 2-Küçük saksı (bitki ebadının 3 te 1 i) 3-Bol ışık günde ortalama 14-15 saat 4-Hafif güneş , sabah veya akşam güneşi olabilir 5-Azar azar sulama (altta kesinlikle su bırakmayın) toprağın hafif nemli olması yeterli 6-Çiçeklenme dönemlerinde hafif gübreleme (yapraklar için 5+5+5 çiçeklenme için 3+8+4 veya 15-30-15 gibi üre içermeyen sıvı gübre) 7- Isı 10 ile 25 derece arası sıcaklık 8-Kuruyan yaprakları temizleyin işte bu kadar bunlara riayet edin , onlar sizi hep mutlu edeceklerdir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10995 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Arkadaslar çok eskiye dayanan menekşe sevdam yeniden depreşti. Eskiden suda koklendirmeden dikmezdim yaprakları, ama bu sefer bir degisiklik yapıp direk toprakla buluşturdum. Yaklaşık 10 gün oldu dikeli ama hala yaprakların bir bölümü cansız. Sera olayını hiç beceremedigim icin cesaret edemiyorum. Üstadlardan yardım istiyorum, hatalı yaptıgım bişey var mı? Neden cansız yapraklar ve ne yapmalıyım? Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10996 |
Ağaç Dostu
|
Üzerlerini naylonla kapatabilirsiniz arada bir havalandırın. Üzerini kapatmasanız bile herhangi bir fısfısla arada bir su püskürterek günde bir gibi fazla nemlendirmeden köklendirebilirsiniz. Hava sıcaklığıda çok önemlidir.20-22 olmalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10997 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Teşekkür ederim sayın meneksecibaba, ev sıcaklığım 23 derece. Peki 10 gündür cansız olmaları normal mı? Yapraklar ne çok sert ne de tamamen pörsümüş halde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10998 |
Ağaç Dostu
|
Genellikle 10 gün içinde köklenmeleri gerekir.7 günle 15 gün arasında köklenir.Yaprağa hafif dokunarak köklenip köklenmediğini anlıyabilirsiniz. Kullandığınız toprak nasıl ? sert olmamalı , yaprağı toprağa batırırken sakın zedelemeyin. Eğer alttan çürümeğe başlamışsa çürük kısmı temizleyip tekrar ekebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11000 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Menekşecibaba, 11057 mesajınızdaki menekşe için sizi tebrik ediyorum. Benim H. davicummungii gibi 'Sabreden derviş muradına ermiş' deyimini hatırlattı!! Hey gidi günler hey diyesim geldi şimdi de... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11001 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
cok tesekkur ederim cevaplariniz icin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11002 |