![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2007
|
Alıntı:
Tabi yüklerim.Yalnız benim menekşe akşam oldumu uykuya geçiyor.çiçekleri kapanıyor.Sabah olunca tekrar açıyor nedenini anlayamadım. ) |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Poşet cayın artanına su ilave edip bir bardakta bekletsek ve o suyu kullansak ta olur mu özlem?Bizim evde misafirden misafire çay demleniyor da Olmazsa sırf küpeli ve menekşeler için çay demleyeceğim ne yapayım![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
işte benim bebeklerimin son halleri ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Afrika menekşesi
Bitkinin suya isteği olup olmadığı yapraktan anlamak bana kalırsa en doğrusu çok sudan daima kaçının cok sudan yapraklar düşer elle kontrol ettiğinizde yumuşak ve dik değildir kurtarmak cok zordur yapraklar dik ve sert iken hafif bir yumuşama oldumu su verebilirsiniz .Toprağın rengini de kontrolda fayda var ıslak toprak koyu renk oluyor iyi günler |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
bernachyn nasıl yetiştirdin. bende suyada,topragada koydum.1 ay oldu daha yavru vermedi.acaba benmi bilemiyorum .nasıl yetiştirdiginizi ayrıntılı söylerseniz bende öğrenmiş olurum şimdiden teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
istersen eğer sana yaprak gönderebilirim. bir denemede benimkilerle yaparsın. en az 2-3 yaprak yollarım sana. denemelerinde başarılı olursan ne mutlu bize ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
diğer büyük menekşelerinizin bulunduğu saksıların arkasına koyun ben öyle yaptım ve yaklaşık 4 saksı menekşemin yapraklarının büyümesini sağladım. sonra da çiçeklendiler hepsi. yapraklar aslında aydınlık bir odada olup önlerinde güneşi engelleyen bir şey olduğunda yaprakları güneşe ulaşmak için kafalarını yukarı kaldırıyorlar. ve boyları uzuyor yeterli büyüklüğe geldiğinde eski yerine alın sonrada çiçeklenmesini seyredin ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Baksanıza yavrumun haline. Kurtulur mu sizce? ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
bu bebikler de benim bu yaz ki denelerimden bir kaçı maşşallah bendekiler baya bi arsız ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
|
Arkadaşlar, benim mavi yalın kat menekşem ve borda dantelalı menekşem iki ay önce çiçeğe durdular. Mavi yalınkat olan hala ilk çiçeğiyle formunu korurken, bordo dantelalı olanın çiçekleri ona kıyasla daha çabuk bozuluyor. Aralarındaki fark şekilden mi kaynaklanıyor? Sizlerin de yalın katlı menekşeleriniz diğerlerine oranla daha fazla dayanıklı mı ![]() Düzenleyen Reyhan : 13-10-2008 saat 14:07 Neden: Noktalama |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Yavru menekşelerim baya büyüdüler, yalnız şöyle bir sorun var o kadar çok saçaklandılarki sanki bitki yaprakları beslemekten olgunlaşamıyor gibi geliyor bana , bu mevsimdede ayrılırmı bilmiyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Ebruli resimdeki menekşelerimi çok severek almıştım, yazın, nedense yaprakları yumuşadı. Ve ****** benimde birtürlü açtıramadığım pembe bir menekşem var ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-02-2008
|
arkadaşlar merhaba ben de mersindenim.uzun zamandır takipçinizim.verdiğiniz bilgilerden çok yararlandım.benimde menekşelerim var.malum yazın mersin çok sıcak olduğu için yazın bir çoğunu kaybettim.mersinde de çiçekçileri dolaşıyorum ama elimdekilerin dışında sizin anlattığınız gibi menekşeler bulamıyorum(katmerli menekşeyi falan kastediyorum).ricam eğer mersinde nerde bulabileceğimi bilen varsa bana da yerini söylemesi.menekşelerle kalın. ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
/
|
tsk katmer ***. mordur mor olmasını cok istiyorum zaten yapraklarının altının rengide mor gibi gecen perşembe aldım 1 hafta olmadan tomurcuğunu gördüm cok mutluyum şimdide bu kücücük tomurcuk ne zaman uzayıp cicek acıcak merak ediyorum kaç gün arayla sulamalıyım aldıgımda (perşembe)sulamıştım bugün 1 hafta oldu topragı hafif nemli sulamalımıyım ve aşı yöntemini merak ediyorum nasıl yapılıyor bilen arkadaşlar anlatırsa cok sewincem..komsum yaprak vericek sudamı pürceklendireyim topraktamı diger sayfalarda peynir kutusu diye birşey gördüm peynir kutusunda nasıl oluyor yardımmm..! |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Endişenizi anlıyorum. Aslına bakarsanız haklısnız da. Çünkü Afrika Menekşesi hassas br bitkidir ve her aşamasında dikkat ister. Dolayısı ile saksı değiştirirkende, gerek yaprakları, gerekse köklerin zarar görmemesine dikkat etmelisiniz. Ama korkunun ecele faydasının olmadığınıda unutmamak gerekir. Düzenleyen altinediz : 20-11-2008 saat 16:37 |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
Hoşbulduk arkadaşlar:d ben denemlerime rağmen bir türlü dikdiğim yaprakları tuttramıyorum. Bakalım tekrar diktiğim yapraklar tutacak mı? Daha önceki okuduğum yazılarınızda poşet kullanımı vardı bende bunu uyguladım. Sizlere birşey sormak isitoyorum. Benim diktiğim yapraklar 1 kaç gün sonra yaPrakta yumşama oluyor. Yani yaprak dik durmuyor bu sizde de mi böyle |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
lalecan ben en baştada söylediğim gibi bir çoğunu yeni aldım.ama buradaki yazılanların hepsini en baştan okudum.eğer saksı küçük olursa kök gidecek yer bulamadığı için gücü daha fazla yapraklanması ve çiçeklenmsini sağlarmış tecrübeli arkadaşlar yalnışım varsa düzeltin lütfen. bu arada sizlere birşey sormuştum.benim ektiğim yapraklarda bir kaç gün sonra yumşama oluyor ve eğiliyorlar bu normal mi diye sorum vardı. cevaplarsanız sevinirim. bu arada önceki arkadaşlar aşılama yöntemi uygulamışlar kimse sonucunu yazmamış **** benim gözümden kaçtı. bende böyle bir uygulama yaptım mor ve pembe renginden ve bunlara poşet uygulaması yaptım.resimlerime bakarsanız orada göreceksiniz. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Mor menekşemin ilk açışı.Burda mavi gibi gözükmüş. Bunlarda ebrulilerim yaprakları yumuşamıştı, ama orta yaprakları sağlıklı. [ATTACH] [/ATTACH] |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşe sevilmezmi!
Siteyi uzun zamandır takip etmeme rağmen yeni üye oldum. 14-15 yıldır menekşe yetiştirmekteyim. Yani tam bir menekşe tutkunuyum. Şuan 10 saksı ve ayrı renkte menekşem var. Menekşeler konusundada 14 yılın vermiş olduğu az çok bilgi birikimim var. İnşallah ilerleyen zamanlarda sizlerle bilgi alış verişinde bulunuruz. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Elif 59, yaklaşık 6 yıllık menekşe bakım tecrübemi aktarayım. Gece pencere önü epey serin oluyor. Gündüz kalorifer vb. ısıtma sistemleri sayesinde, ev içi ısısı uygun olsa da, saat 23.00'dan sonra pencere önleri zaman zaman beni bile üşütüyor. Malum menekşeler de soğuğa oldukça duyarlı (özellikle çok değer verdiğim, katmerli, mürdüm rengi, yaprak kenarları tırtıklı menekşemi soğuk bir gece sonrası bir anda ölmüş bulduğumda yaşadığım şoku anlatamam). Gördüğüm kadarı ile PVC pencere önünde seninki. PVC pencerelerden bazıları hava sızdırabiliyor. Soğuk genç filizi yakıyor gibi geldi. Ama daha tecrübeli arkadaşların yorumunu ben de bekliyorum ![]() Düzenleyen İklimsiz : 15-12-2008 saat 01:11 Neden: Paragraf |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşe sevilmez mi?
Nejla benim sera etkisi vererek diktiğim yapraklar hemen çürüyor.Sen nasıl yapıyorsun ve 1 ayda yaprak çıkartıyorsun?Acaba ben bir yerlerde yanlışmı yapıyorum?Yaptığın yöntemi anlatırmısın? |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|