agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-06-2008, 22:46   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi olay9 Mesajı Göster
Tukmusun sizin aşı menekşeniz değilmi o? Mümkünse tam çiçekli halde eklermisiniz? Çok şahane renk uyumu mütiş.

Tabi yüklerim.Yalnız benim menekşe akşam oldumu uykuya geçiyor.çiçekleri kapanıyor.Sabah olunca tekrar açıyor nedenini anlayamadım. )

Turkmusun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2008, 22:53   #2
Ağaçsever

Ebrucum's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Turkmusun Mesajı Göster
Tabi yüklerim.Yalnız benim menekşe akşam oldumu uykuya geçiyor.çiçekleri kapanıyor.Sabah olunca tekrar açıyor nedenini anlayamadım. )
ne ilginç menekşeymiş o

Ebrucum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2008, 11:06   #3
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Poşet cayın artanına su ilave edip bir bardakta bekletsek ve o suyu kullansak ta olur mu özlem?Bizim evde misafirden misafire çay demleniyor daOlmazsa sırf küpeli ve menekşeler için çay demleyeceğim ne yapayım

hira beğendi.
cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2008, 18:35   #4
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2008
işte benim bebeklerimin son halleri

Eklenen Resimler

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2008, 12:31   #5
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Afrika menekşesi

Bitkinin suya isteği olup olmadığı yapraktan anlamak bana kalırsa en doğrusu çok sudan daima kaçının cok sudan yapraklar düşer elle kontrol ettiğinizde yumuşak ve dik değildir kurtarmak cok zordur yapraklar dik ve sert iken hafif bir yumuşama oldumu su verebilirsiniz .Toprağın rengini de kontrolda fayda var ıslak toprak koyu renk oluyor iyi günler

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2008, 13:19   #6
Yeni Üye

eda06's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2008
bernachyn nasıl yetiştirdin. bende suyada,topragada koydum.1 ay oldu daha yavru vermedi.acaba benmi bilemiyorum .nasıl yetiştirdiginizi ayrıntılı söylerseniz bende öğrenmiş olurum şimdiden teşekkürler

eda06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2008, 21:50   #7
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eda06 Mesajı Göster
bernachyn nasıl yetiştirdin. bende suyada,topragada koydum.1 ay oldu daha yavru vermedi.acaba benmi bilemiyorum .nasıl yetiştirdiginizi ayrıntılı söylerseniz bende öğrenmiş olurum şimdiden teşekkürler
sevgili eda bunda odamın aydınlık oluşu etkili. benim yaptığım tek şey onlara su vermek bazen de topraklarına torf karıştırmak. benim odam kuzeydoğu tarafında bu yazden sadece öğlene kadar direk güneş alıyor. öğlen saat birden sonra güneş görmüyorlar ama karşımızda bina olmadığı için çok aydınlık. mümkünse yaprağınızı direkt olarak güneş alan bir yere koymayın aydınlık olsun ama güneşten uzak olsun. bir de yaprakların suda erimesinin sebebi cinsinden de olabiliyor. çoğaltılması çok zor renkte menekşelerle denemeler yapmıştım. ve başarısız olmuştum. okul dönemi olduğu için ilgilenemedim. mor renkli olan menekşe (ben de çoğukla bulunan renk) çok arsız. bir hafta içinde kökleniyor ve en fazla iki ay sonra yavru veriyor.

istersen eğer sana yaprak gönderebilirim. bir denemede benimkilerle yaparsın. en az 2-3 yaprak yollarım sana. denemelerinde başarılı olursan ne mutlu bize

Eski 23-08-2008, 16:11   #8
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

diğer büyük menekşelerinizin bulunduğu saksıların arkasına koyun ben öyle yaptım ve yaklaşık 4 saksı menekşemin yapraklarının büyümesini sağladım. sonra da çiçeklendiler hepsi. yapraklar aslında aydınlık bir odada olup önlerinde güneşi engelleyen bir şey olduğunda yaprakları güneşe ulaşmak için kafalarını yukarı kaldırıyorlar. ve boyları uzuyor yeterli büyüklüğe geldiğinde eski yerine alın sonrada çiçeklenmesini seyredin

Eski 30-08-2008, 21:53   #9
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Baksanıza yavrumun haline. Kurtulur mu sizce?

Eklenen Resimler

Eski 03-09-2008, 20:38   #10
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

bu bebikler de benim bu yaz ki denelerimden bir kaçı maşşallah bendekiler baya bi arsız

Eklenen Resimler

Eski 13-10-2008, 14:03   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 13
Arkadaşlar, benim mavi yalın kat menekşem ve borda dantelalı menekşem iki ay önce çiçeğe durdular. Mavi yalınkat olan hala ilk çiçeğiyle formunu korurken, bordo dantelalı olanın çiçekleri ona kıyasla daha çabuk bozuluyor. Aralarındaki fark şekilden mi kaynaklanıyor? Sizlerin de yalın katlı menekşeleriniz diğerlerine oranla daha fazla dayanıklı mı

Düzenleyen Reyhan : 13-10-2008 saat 14:07 Neden: Noktalama
Reyhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2008, 00:34   #12
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2007
Yavru menekşelerim baya büyüdüler, yalnız şöyle bir sorun var o kadar çok saçaklandılarki sanki bitki yaprakları beslemekten olgunlaşamıyor gibi geliyor bana , bu mevsimdede ayrılırmı bilmiyorum.

Name:  Resimler 1 041.jpg
Views: 1633
Size:  54.1 KB

günsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2008, 00:52   #13
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Ebruli resimdeki menekşelerimi çok severek almıştım, yazın, nedense yaprakları yumuşadı.

Ve ****** benimde birtürlü açtıramadığım pembe bir menekşem var

Eklenen Resimler

Eski 17-10-2008, 12:20   #14
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2006
Galeri: 49
Benimde var menekşelerim.Fotolarını arşivden bulunca paylaşırım sizinle.
Fazla su sevmediklerini öğrendim zamanla.Kurutacaksın diye bana kızıyorlar ama toprağı kuru kalınca daha çok çiçek veriyorlar.

füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 09:47   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-09-2008
Galeri: 26
Çok geç kaldım koparmakta tomurcuklanmış çünkü, bence çiceğide besleyemez, yapraklarıda...Bahsettiğim çiçek sapında yaprakcık veren menekşem...
Name:  DSC01765.jpg
Views: 1416
Size:  21.8 KB
Name:  DSC01766.jpg
Views: 1462
Size:  25.8 KB
Name:  DSC01768.jpg
Views: 1400
Size:  37.0 KB
Name:  DSC01764.jpg
Views: 1423
Size:  30.8 KB

ardaçiğdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2008, 15:52   #16
Yeni Üye

beyngeldim's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2008
arkadaşlar merhaba ben de mersindenim.uzun zamandır takipçinizim.verdiğiniz bilgilerden çok yararlandım.benimde menekşelerim var.malum yazın mersin çok sıcak olduğu için yazın bir çoğunu kaybettim.mersinde de çiçekçileri dolaşıyorum ama elimdekilerin dışında sizin anlattığınız gibi menekşeler bulamıyorum(katmerli menekşeyi falan kastediyorum).ricam eğer mersinde nerde bulabileceğimi bilen varsa bana da yerini söylemesi.menekşelerle kalın.

beyngeldim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2008, 12:42   #17
/

Giriş Tarihi: 18-10-2008
Galeri: 1
tsk katmer ***. mordur mor olmasını cok istiyorum zaten yapraklarının altının rengide mor gibi gecen perşembe aldım 1 hafta olmadan tomurcuğunu gördüm cok mutluyum şimdide bu kücücük tomurcuk ne zaman uzayıp cicek acıcak merak ediyorum

kaç gün arayla sulamalıyım aldıgımda (perşembe)sulamıştım bugün 1 hafta oldu topragı hafif nemli sulamalımıyım

ve aşı yöntemini merak ediyorum nasıl yapılıyor bilen arkadaşlar anlatırsa cok sewincem..komsum yaprak vericek sudamı pürceklendireyim topraktamı diger sayfalarda peynir kutusu diye birşey gördüm peynir kutusunda nasıl oluyor yardımmm..!

elif59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2008, 16:03   #18
Ağaç Dostu

altinediz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-10-2007
Galeri: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nejla K. Mesajı Göster
Teşekkürler altınediz,çiçekli olmaları ,tomurcukları bulunması beni saksı değişiminden alıkoyuyor.sanırım daha cesur olmam gerekecek.
Endişenizi anlıyorum. Aslına bakarsanız haklısnız da. Çünkü Afrika Menekşesi hassas br bitkidir ve her aşamasında dikkat ister. Dolayısı ile saksı değiştirirkende, gerek yaprakları, gerekse köklerin zarar görmemesine dikkat etmelisiniz. Ama korkunun ecele faydasının olmadığınıda unutmamak gerekir.

Düzenleyen altinediz : 20-11-2008 saat 16:37
altinediz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2008, 02:46   #19
Yeni Üye

Banu82's Avatar

Giriş Tarihi: 22-12-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer Mesajı Göster
Elif59 benim kullandığım seralarda satılan hazır toprak.Tamamen torf değil.Onu bana ağabeyim almıştı.Büyük paket ama üzerinde ne yazdığını tam hatırlamıyorum.
merhabalar uzun zamandır siteye yazmıyodum son bir yazılanlara göz atınca bildiğim kadarıyla bilgi vermek isterim. normalde bahçe bitkilerinde en ideal toprak 3 kısım torf 1 kısım perlit karışımı olan topraktır. içine baktığınızda küçük beyaz toplar şeklinde görülür. bu toprakta bitki köklerinin daha rahat hava almasını sağlar. ve suyu dengeler. bu şekilde evde toprak hazırlamak zordur ****** çünkü perlit her yerde ve küçük miktarlarda satılmıyor ama torf perlit karşımı olan 10 lt lik toprakları bulabilirsiniz. ayrıca bir ziraat mühendisi olarak saksının derin olmamasına katılıyorum çünkü suya fazla gereksinim duymayan bitkiler fazla kök aksamı oluşturmayacağından kökleri derine inmez doğal olarak da alttan verilen su yukarılara çıkmazsa susuz kalır çok fazla verirsenizde kök çürüklüğü olacaktır bu yüzden derin olmayan saksılarda yetiştiricilik yapmak daha akıllıca olacaktır...

Banu82 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2008, 22:37   #20
Ağaç Dostu

altinediz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elif59 Mesajı Göster
belkide kendiliğinden çıktı tomurcuklar bilmiyorum denemekte fayda var diye düşündüm
Kesinlikle yararlı olacaktır. Neden dersen ben neler karıştırıyorum toprağına bir bilsen. Ayrıca benim geniş ve sadece bana ait bir bahçem yok malesef ama yinede kömürlüğümde kendi karışımım olan ve özenle özel olarak hazırladığım toprağım var 2 çuval. İçerisinde yok yok. Ben çiçeklerime o toprağı kullanıyorum. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. Kaldı ki azıcık bir sulandırılmış pekmez sorun çıkartmaz, aksine öz su olur can olur, tomurcuk tomurcuık çiçek olur yaprak olur.

Eski 27-11-2008, 15:29   #21
Ağaçsever

asfaa's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2008
Galeri: 58
Hoşbulduk arkadaşlar:d
ben denemlerime rağmen bir türlü dikdiğim yaprakları tuttramıyorum.
Bakalım tekrar diktiğim yapraklar tutacak mı? Daha önceki okuduğum yazılarınızda poşet kullanımı vardı bende bunu uyguladım. Sizlere birşey sormak isitoyorum. Benim diktiğim yapraklar 1 kaç gün sonra yaPrakta yumşama oluyor. Yani yaprak dik durmuyor bu sizde de mi böyle

asfaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2008, 23:47   #22
Ağaç Dostu

altinediz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lalecan Mesajı Göster
saksılar küçük özellikle mi küçük saksı
Menekşeler zaten küçük saksı ister. Menekşelerin özelliğidir.

Eski 28-11-2008, 09:01   #23
Ağaçsever

asfaa's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2008
Galeri: 58
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lalecan Mesajı Göster
sevgili asfaa menekşelerin çok güzeller maşaallah menekşeleri sen mi ekerek büyüttün yok sa çiçekçiden mi saksılar küçük özellikle mi küçük saksı
günaydın arkadaşlar

lalecan ben en baştada söylediğim gibi bir çoğunu yeni aldım.ama buradaki yazılanların hepsini en baştan okudum.eğer saksı küçük olursa kök gidecek yer bulamadığı için gücü daha fazla yapraklanması ve çiçeklenmsini sağlarmış

tecrübeli arkadaşlar yalnışım varsa düzeltin lütfen.

bu arada sizlere birşey sormuştum.benim ektiğim yapraklarda bir kaç gün sonra yumşama oluyor ve eğiliyorlar bu normal mi diye sorum vardı. cevaplarsanız sevinirim.

bu arada önceki arkadaşlar aşılama yöntemi uygulamışlar kimse sonucunu yazmamış **** benim gözümden kaçtı.
bende böyle bir uygulama yaptım mor ve pembe renginden ve bunlara poşet uygulaması yaptım.resimlerime bakarsanız orada göreceksiniz.

asfaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2008, 14:50   #24
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Mor menekşemin ilk açışı.Burda mavi gibi gözükmüş.
Bunlarda ebrulilerim yaprakları yumuşamıştı, ama orta yaprakları sağlıklı.

[ATTACH]Name:  Resimlerim 059.jpg
Views: 1778
Size:  21.6 KB[/ATTACH]

Eklenen Resimler

Eski 12-12-2008, 19:26   #25
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-12-2008
Galeri: 70
Menekşe sevilmezmi!

Siteyi uzun zamandır takip etmeme rağmen yeni üye oldum. 14-15 yıldır menekşe yetiştirmekteyim. Yani tam bir menekşe tutkunuyum. Şuan 10 saksı ve ayrı renkte menekşem var.

Menekşeler konusundada 14 yılın vermiş olduğu az çok bilgi birikimim var. İnşallah ilerleyen zamanlarda sizlerle bilgi alış verişinde bulunuruz.

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2008, 17:26   #26
Ağaç Dostu

kaybol.2008's Avatar

Giriş Tarihi: 25-09-2008
Galeri: 3
Elif 59, yaklaşık 6 yıllık menekşe bakım tecrübemi aktarayım. Gece pencere önü epey serin oluyor. Gündüz kalorifer vb. ısıtma sistemleri sayesinde, ev içi ısısı uygun olsa da, saat 23.00'dan sonra pencere önleri zaman zaman beni bile üşütüyor.

Malum menekşeler de soğuğa oldukça duyarlı (özellikle çok değer verdiğim, katmerli, mürdüm rengi, yaprak kenarları tırtıklı menekşemi soğuk bir gece sonrası bir anda ölmüş bulduğumda yaşadığım şoku anlatamam).

Gördüğüm kadarı ile PVC pencere önünde seninki. PVC pencerelerden bazıları hava sızdırabiliyor. Soğuk genç filizi yakıyor gibi geldi. Ama daha tecrübeli arkadaşların yorumunu ben de bekliyorum

Düzenleyen İklimsiz : 15-12-2008 saat 01:11 Neden: Paragraf
kaybol.2008 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2008, 00:37   #27
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Sevgili Katmer 3. resimdeki menekşemin rengi eflatun kenarları beyaz
katmerli flaştan olsa gerek rengi mavi gözüküyor.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2008, 14:48   #28
Ağaç Dostu

Menekşe sevilmez mi?

Nejla benim sera etkisi vererek diktiğim yapraklar hemen çürüyor.Sen nasıl yapıyorsun ve 1 ayda yaprak çıkartıyorsun?Acaba ben bir yerlerde yanlışmı yapıyorum?Yaptığın yöntemi anlatırmısın?

Eski 29-12-2008, 22:34   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer Mesajı Göster
Çelikten üretebiliyorum da, tohumdan üretemedim, Sayın Başbahçivan..
Değerli arkadaşım tohum üretimi ince iş çelikten ürettiğimiz yetsin,olmazmı.

Başbahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2008, 20:36   #30
Ağaç Dostu

Menekşeler sevilmez mi?

Arkadaşlar yağmur suyunun nasıl bir faydası var menekşelere? Menekşenin nesine iyi geliyor? Ben daha önce hiç denemedim. Denemeli miyim acaba?

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025