agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2023-2024 Tohum Paylaşım (kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni166Beğeniler
  • 32 Gönderen bahcedenn
  • 27 Gönderen bahcedenn
  • 22 Gönderen bahcedenn
  • 27 Gönderen bahcedenn
  • 23 Gönderen bahcedenn
  • 7 Gönderen bahcedenn
  • 28 Gönderen bahcedenn

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-11-2023, 20:26   #4
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Kalıcı Ispanak - Perpetual Spinach

Name:  PS II.jpg
Views: 412
Size:  76.4 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: İki yıllık
  • Tohum Türü: Pazı, Beta vulgaris var. vulgaris cicla group
  • Tohum çeşit adı: Kalıcı Ispanak - Perpetual Spinach
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 10 yıldır
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kırklareli
  • Tohumun kökeni:
  • Tohumun geldiği yer: Ticari tohum
  • Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sn. MeyveliTepe
  • Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi aldığımı düşünüyorum ama %100 emin değilim. Beraberce yetiştirip göreceğiz.
  • Kullanılan gübreler: Sadece organik kökenli gübreler kullandım.
  • Kullanılan ilaçlar: Sadece organik tarımda kullanılan ilaçlar kullandım.
  • Hasat yıl ve ayı: 2023 Temmuz
  • Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
  • Hasat süresi: İlkbaharda tohumdan ekildiğinde yaklaşık olarak 50-60 gün sonra hasada gelir ve ertesi sene Mayıs ayına kadar kış dahil sürekli yaprak alınabilir. Büyüyen yapraklar kullanılmasa bile koparılmalıdır.
  • Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü:
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Doğrudan kalıcı yerine ekimi de yapılabilir, fide olarak da hazırlanıp sonradan kalıcı yerine alınabilir. Ertesi sene Mayısta tohuma kalkar. Tohumları Haziran - Temmuz aylarında olgunlaşır.
  • Bitki çeşit özellikleri: Aslında bir çeşit pazıdır. Tat olarak ıspanağa en çok benzeyen çeşit olduğu için ve sürekli olarak hasadı yapılabildiği için Kalıcı Ispanak olarak adlandırılmıştır. Taze yaprakları besleyici ve lezizdir. Yapraklar çok çeşitli şekillerde, ıspanak yerine, kavrularak, börek, pide vs. içinde, yaprak sarmalarında vs. kullanılabilir. Ispanak yapraklarındaki dişleri gıcır gıcır yapan ağızda kalan kekremsi tat bu yapraklarda yoktur. El altındaki bir kaç kök bir ailenin tüm ihtiyacını bir sene boyunca karşılar.


Name:  PS I.jpg
Views: 404
Size:  77.1 KB
Name:  PS III.jpg
Views: 396
Size:  77.3 KB
Name:  PS IV.jpg
Views: 408
Size:  73.2 KB
Name:  PS V.jpg
Views: 395
Size:  75.2 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025