09-11-2023, 18:06
|
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Bright Lights Pazı
- Bitki türü: Sebze
- Bitki ömrü: İki yıllık
- Tohum Türü: Pazı, Beta vulgaris
- Tohum çeşit adı: Bright Lights Pazı
- Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıldır
- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kırklareli
- Tohumun kökeni: Amerika Birleşik Devletleri
- Tohumun geldiği yer: Ticari tohum
- Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sanırım yavuz10 ve ben.
- Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi aldığımı düşünüyorum ama %100 emin değilim. Beraberce yetiştirip göreceğiz.
- Kullanılan gübreler: Sadece organik kökenli gübreler kullandım.
- Kullanılan ilaçlar: Sadece organik tarımda kullanılan ilaçlar kullandım.
- Hasat yıl ve ayı: 2023 Temmuz
- Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
- Hasat süresi: İlkbaharda tohumdan ekildiğinde yaklaşık olarak 50-60 gün sonra hasada gelir ve ertesi sene Mayıs ayına kadar kış dahil sürekli yaprak alınabilir. Büyüyen yapraklar kullanılmasa bile koparılmalıdır.
- Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Yaprakları ve sapları şansımıza pembe, turuncu, kırmızı, bordo, sarı, beyaz ve yeşil olarak karışık çıkacaklardır.
- Bitki tipi ve gelişim durumu: Doğrudan kalıcı yerine ekimi de yapılabilir, fide olarak da hazırlanıp sonradan kalıcı yerine alınabilir. Ertesi sene Mayısta tohuma kalkar. Tohumları Haziran - Temmuz aylarında olgunlaşır.
- Bitki çeşit özellikleri: Tat olarak normal pazılara kıyasla daha aromalı ve ekşimsidir. Taze yaprakları besleyici ve lezizdir. Yapraklar çok çeşitli şekillerde, ıspanak yerine, kavrularak, börek, pide vs. içinde, yaprak sarmalarında vs. kullanılabilir. Biz kavurmasını daha çok seviyoruz. El altındaki 8-10 kök bir ailenin tüm ihtiyacını bir sene boyunca karşılar.
Görsel olarak en çekici olan fotoğraflarımı kullandım. Şansımıza içlerinden daha basit renkler de çıkabilir. Fakat bu renklere ulaşabilmeniz için tohumlarını bolca göndereceğim.

|
|
|