07-11-2023, 21:22
|
#3
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
|
Narandzasto Uvo (Turuncu) Kapya Biber
- Bitki türü: Sebze
- Bitki ömrü: Tek yıllık
- Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum
- Tohum çeşit adı: Narandzasto Uvo (Turuncu) Kapya Biber
- Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıldır
- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kırklareli
- Tohumun kökeni: Balkanlar (Sırbistan)
- Tohumun geldiği yer: Ticari tohum
- Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: bahcedenn
- Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alındı.
- Kullanılan gübreler: Sadece organik kökenli gübreler kullandım.
- Kullanılan ilaçlar: Bu sezon hiçbir ilaç kullanmama gerek olmadı.
- Hasat yıl ve ayı: 2022-2023 Ağustos - Eylül
- Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
- Hasat süresi: Yaklaşık olarak 100 gün civarında hasada geldiler.
- Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Meyveleri iri, 15-20 cm uzunluğunda ve 10-12 cm genişliğinde olan ve 200 gr ağırlığa ulaşabilen kalın duvarlı, etli ve lezzetli bir kapya biber çeşididir. Meyve rengi hasat süresince koyu yeşilden yavaş yavaş turuncu rengine döner. Şekerlenmesi oldukça iyidir. Lezzetlidir.
Hasattan sonra dayanıklılık bakımından kırmızı çeşitlere kıyasla dayanıksızdır. Çabuk tüketilmesini tavsiye ederim.
Renginden ötürü haliyle salça olarak kullanamazsınız fakat Habanero gibi çeşitlerle karıştırılarak sosu yapılabilir. Biz ise daha çok renkli kişiliğinden ötürü 😂😂 közleyerek salatasını ya da yağlı biber turşusunu yaptık. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.
- Bitki tipi ve gelişim durumu: Fazla boylanmayan bir çeşittir.
- Bitki çeşit özellikleri: Muhtemelen Balkanlar'da turuncu renkli sürdürülebilir çeşit olarak en çok yetiştirilen çeşittir.

|
|
|