agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)




Beğeni Düzeni4448Beğeniler

Sadece okunabilir konu
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-08-2014, 00:34   #1
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,544
Galeri: 37
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sayın heyyamola, ilk fotoğraftaki biber Antep biberi değil. Buradaki ilk fotoğraftaki gibi olacak. O tohumlardan Antep biberinin yanı sıra yetişebilecek biberler ve sebebi burada belirtilmişti.
Antep biberiyle seneler önce, Gaziantep'teki bir lokantada yemek servisinin yanında bütün olarak getirilince tanışmıştık. Kalın kabuklu, hem dolmalık biber tipi, hem de çok acı oluşu ilgimizi çekmiş, iyice kızarıp olgunlaşmışından yanımızda getirerek, onun tohumlarından 8-10 kök kadar yetiştirmiştik.

Sizin tanıtım sayfanızda belirttiğiniz gibi hepsi de dolmalık tipinde, yeknesak biberler alamadık. Ben asıl acı mı-tatlı mı, acıysa ne kadar acı? Onu merak ediyorum.

heyyamola Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-08-2014, 12:07   #2
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola Mesajı Göster
Sizin tanıtım sayfanızda belirttiğiniz gibi hepsi de dolmalık tipinde, yeknesak biberler alamadık. Ben asıl acı mı-tatlı mı, acıysa ne kadar acı? Onu merak ediyorum.
O tohumlardan büyüyen biberlerin hepsi fotoğrafladığınız biber gibi mi, anlayamadım.

Geçen sene Antep biberleri kızarmadan havalar soğumuş ve biz biberleri yeşilken toplamıştık. Dolayısıyla salçaya katamadık ve onlardan dolma yaptık. Hatırı sayılır derecede acıydı.

Tohum Takas Etkinliğinden edindiğimiz bazı tohumların gelişimi.

Spagetti kabak. Sn. limon_sever.

Sanırım yine olmadı, geçen sene de ektiğim spagetti kabak tohumundan böyle bir sonuç almıştım. Tohumlarda karışıklık söz konusu değil, yüzde yüz eminim. Sanırım çapraz tozlaşma ürünü.

Name:  kabak.jpg
Views: 859
Size:  35.0 KB

Yaprak yapısı.

Name:  kabak1.jpg
Views: 844
Size:  35.3 KB

Kına. Sn heyyamola, Sn pares.

Name:  kına.jpg
Views: 787
Size:  45.3 KB

Aslanağzı. Sn hdogan.

Name:  aslanağzı1.jpg
Views: 690
Size:  22.2 KB

Name:  aslanağzı.jpg
Views: 709
Size:  28.7 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-08-2014, 12:28   #3
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
O tohumlardan büyüyen biberlerin hepsi fotoğrafladığınız biber gibi mi, anlayamadım.

Geçen sene Antep biberleri kızarmadan havalar soğumuş ve biz biberleri yeşilken toplamıştık. Dolayısıyla salçaya katamadık ve onlardan dolma yaptık. Hatırı sayılır derecede acıydı.

Tohum Takas Etkinliğinden edindiğimiz bazı tohumların gelişimi.

Spagetti kabak. Sn. limon_sever.

Sanırım yine olmadı, geçen sene de ektiğim spagetti kabak tohumundan böyle bir sonuç almıştım. Tohumlarda karışıklık söz konusu değil, yüzde yüz eminim. Sanırım çapraz tozlaşma ürünü.



Yaprak yapısı.



Kına. Sn heyyamola, Sn pares.

Eklenti 512020

Aslanağzı. Sn hdogan.

Eklenti 512016

Eklenti 512017
Spagetti kabak tohumu ben de bu sene 3. senesi. Her sene çapraz toşlaşma olmasın diye kendim tozlaştırıp yetiştiriyordum. Geçen sene çapraz tozlaşma olmaması için yine kendim tozlaştırmıştım ama bağladığım ip sonradan açılmış bulmuştum. Sanırım arılar tekrar uğramış. Ben de bir sürü kök var. Hepsi birbirinden farklı. Hiç tohumda yok. Etkinlikte paylaşan olursa artık talep edeceğim. Bu sene uyguladığım çift bağlama yöntemini seneye de uygulayacağım, çapraz tozlaşma olmasısı için daha fazla önlem almayı da düşünüyorum.

limon_sever Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-08-2014, 22:08   #4
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,544
Galeri: 37
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
O tohumlardan büyüyen biberlerin hepsi fotoğrafladığınız biber gibi mi, anlayamadım.

Geçen sene Antep biberleri kızarmadan havalar soğumuş ve biz biberleri yeşilken toplamıştık. Dolayısıyla salçaya katamadık ve onlardan dolma yaptık. Hatırı sayılır derecede acıydı.
Bazı kökler dolmalık tipte, koyu yeşil, acı biberler verirken, bazıları da yine koyu yeşil renkli, çarlistona benzer yapıda, hafif acı veya tatlı ürünler vermişti. Asıl Antep biberi olan dolmalık tiptekiler de, Gaziantep'te yediğimiz kadar acı değildiler. (Zannedersem bölgemizde yetişme süresi boyunca maruz kaldıkları sıcaklık toplamının, Gaziantep'teki değerin altında kalmasından)

heyyamola Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-08-2014, 23:07   #5
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,544
Galeri: 37
3 Ağustos 2014' den



Naturel Kabak (Sn. bahcedenn)
Name:  DSCN1771.jpg
Views: 538
Size:  41.3 KB

Ronde de Nice Kabak (Sn bahcedenn)
Name:  DSCN1933.jpg
Views: 539
Size:  68.6 KB


Name:  DSCN1934.jpg
Views: 588
Size:  58.7 KB

heyyamola Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-08-2014, 23:33   #6
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Naturel Kabak
Taze haldeyken pişirmeyi isterdik ama zaman ne gösterir bakacağız. Belki 3-4 meyve ilerde büyür. Tohumluk büyümeye başladı...
Name:  naturel-kabak.jpg
Views: 660
Size:  40.3 KB

Çekirdeklik Kabak
Beneksiz ve açık yeşil kabaktan tohumluk bırakmıştım. Şuan tohumları muhtemelen olgunlaşmak üzere. 1 hafta öncede daha koyu yeşil ve benekli olanından tohumluk bıraktım. Bu diğerine göre daha lezzetli. Ama ikisi de diğer kabaklardan daha lezzetli.
Name:  cekirdeklik_kabak.jpg
Views: 563
Size:  50.9 KB

limon_sever Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-08-2014, 23:48   #7
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,544
Galeri: 37
3 Ağustos 2014' den

Sn. bahcedenn' den 5 çeşit domates


Black Krim Domates
Name:  DSCN1800.jpg
Views: 539
Size:  50.1 KB


Black Russian Domates
Name:  DSCN1802.jpg
Views: 586
Size:  45.6 KB


Black From Tula Domates
Name:  DSCN1804.jpg
Views: 571
Size:  49.5 KB


Ayaş Domatesi
Name:  DSCN1807.jpg
Views: 523
Size:  48.0 KB


Yellow Brandyvine Domates
Name:  DSCN1838.jpg
Views: 512
Size:  42.1 KB

heyyamola Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-08-2014, 23:57   #8
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Sn heyyamola,
Ilkin Sn Asiye'den gelen bu tohum, oturak mi yoksa sirik olarak mi gelisti? Bir de kac gunde hasada geldi?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola Mesajı Göster
3 Ağustos 2014' den

Sn. bahcedenn' den 5 çeşit domates

Ayaş Domatesi

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-08-2014, 00:20   #9
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sn heyyamola,
Ilkin Sn Asiye'den gelen bu tohum, oturak mi yoksa sirik olarak mi gelisti? Bir de kac gunde hasada geldi?
Domatesler oturak.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-08-2014, 00:25   #10
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,544
Galeri: 37
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sn heyyamola,
Ilkin Sn Asiye'den gelen bu tohum, oturak mi yoksa sirik olarak mi gelisti? Bir de kac gunde hasada geldi?
İlk olarak 2 sene önce oturak olarak olumsuz şartlarda yetiştirmiş, kayda değer sonuç alamamıştım. Bu sene 4-5 gövdeli, desteklenerek yarı-oturak gibi, yükseltilmiş yataklarda yetişiyor. Bakalım nasıl olacak.

heyyamola Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-08-2014, 00:10   #11
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,544
Galeri: 37
3 Ağustos 2014' den


Sn. MeyveliTepe' nin paylaştıklarından


MeyveliTepe Turuncusu Domates
Name:  DSCN1845.jpg
Views: 507
Size:  40.0 KB


Cherokee Purple Domates
Name:  DSCN1840.jpg
Views: 518
Size:  46.8 KB



Name:  DSCN1841.jpg
Views: 547
Size:  53.5 KB


Limon Domates
Name:  DSCN1834.jpg
Views: 515
Size:  42.2 KB



Name:  DSCN1836.jpg
Views: 540
Size:  42.9 KB

heyyamola Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025