agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2014-2015 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni503Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-09-2014, 00:39   #1
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
Beyaz barbunya

BEYAZ BARBUNYA - ---Tohum sayısı kısıtlı olabilir

Kayınpederin sayesinde öğrendim beyaz barbunyayı. Patatesinin yanına yemeklik eker sürekli. Sırık olur, oturak olur, taze yenir, kurutulmuş yenir, hastalıklara dayanıklı, kısaca her yol mevcut. Yıllar önce ilk yediğimde pazarlarda da aramaya başladım. Ama tanıdık çiftçilerden kime sorduysam haberi yok. Nasıl olur diyorum böyle sorunsuz lezzetli bir barbunyayı kimse bilmez. Esas sorun renginin beyaz olmasındaymış. Genel barbunyalar kırçıllı kırmızılı olduğundan içini gören bir şeye benzetemediği için almaya yanaşmaz dolayısıyla kimse ekmezmiş. (Masal anlatır gibi oldu be ya...)

Ekiminde sorun yok. Havalar yağışlı gittiği için sezona yetişmeyecek diyerek viyole de ekmiştim barbunyaları. Ancak daha sağlam ve dayanıklı olması, çabuk gelişmesi için direk toprağa ekilmeli. Arada ikişer karış olacak şekilde ocaklara 3 cm. kadar derine toprak tavındayken tohumlar ekilir, yaklaşık 10 gün sonra filizlenen tohumlar bir kaç hafta sonra ocak başına iki-üç tane kalacak şekilde seyreltilerek devam edilir. Biz ekmeden önce yanmış tohum gübresi vermiştik toprağa yüzeyden. Gübre geç geldiği için böyle olmuştu mecburen yoksa ideali ekmeden önce sürerken karıştırmaktı. Daha sonra bir kez de karıkların içine potasyum verdim granül şeklinde. İlaçlama olarak bir kez bakırlı ilaç verdim koruma amaçlı.

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen TCM : 22-09-2014 saat 11:28
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025