Üstte verdiğim acı biber tohumlarına devam edeyim. Bayram ziyaretinde ilk tohumları aldığımız teyzemize de uğramıştık. Saksıların başında dolaşırken aynı tohumlardan tarlaya da ektiğini öğrendim. O çeşit bu çeşit derken hepsinden üçer beşer aldım. Ekmem diyordum ama çeşit çeşit, boy boy görünce canım çekti. Yayladaki mevcut beş altı saksının içine viyollerde uğraşmadan direk ekeyim diye düşündüm. Çok fazla alamasam da elimde kalanları yettiği kadar sizlere de dağıtayım istedim. Tam türlerini bilmediğim için kendimce isimlendirip sıraya koyayım dağıtabilmek için. Acı biberler saksılardan ve evin önündeki tarladan. Daha önce de yazmıştım, ilaç ve suni gübre olduğunu sanmıyorum, muhtemelen sadece ahır gübresi atılmıştır. Yıllardır sürekli ektiği ve dağıttığı tohumlar bunlar. Kimisi az kimisi çok ama hepsi acı biberlerin. Bu paragrafa talep yazmayın da karışıklık olmasın. Yetiştiği yer Ödemiş, yani yayla değil. Halen üzerlerinde tonlarca biber var, tüm akrabalar gidip birer torba doldursalar biteceği yok. Onlarca kök biber olmasına rağmen üzerlerinde herhangi bir hastalık belirtisi de yok. Tüm çeşitlerin ayrı bir acılığı, tadı aroması var. Kimi acı biber vardır ısırınca sanki sert plastik ısırmışsın hissi olur, bunların hiçbirinde öyle kötü bir tat gelmedi bana. Tamamı turşuluk olabilir, yani turşu yapıp yiyenin bana söylediği

Meraklı olan arkadaşlara seve seve gönderirim...