Konu: Tcm
View Single Post
Eski 19-09-2014, 11:05   #1
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Tcm

İlk yılımda bu etkinliğe katılıyorum. Dolayısıyla eksik, fazla, hata olacaktır, mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışırım.

Paylaşmayı düşündüğüm karpuzlar.
1- Çarliston karpuz tohumu
2- Moon and stars karpuz tohumu
3- Kongo karpuz tohumu
4- Yerli iri çekirdekli küçük karpuz tohumu
5- Yerli orta boy karpuz
6- Top kavun tohumu (cantaloupe)
7- Karışım kavun tohumu (cantaloupe-charentais-petit gris de rennes)
(Bu üç kavunun ebat ve tatları hemen hemen aynı ve tohum alırken kimileri birbirine karıştı, dolayısıyla hangisi olduğunu çıkaramam; talep olursa bu şekilde gönderirim ne çıkarsa bahtıma olur - bir de kavunlar mantar olmuştu, sanki bununla ilgili uyarı okumuştum diye hatırlıyorum ancak tekrar baktım bulamadım, eğer hastalık geçiren ürünlerin tohumları gönderilmeyecek diye kural varsa kavunları komple kaldırabilirim)
8- Beyaz barbunya
9- Kuru fasulye
10- Kısa barbunya
(barbunya ve kuru fasulye tohumları kayınpederin yıllardır kendi tarlasında yemeklik olarak ektiği, benim de ilk geçen sene denediğim tohumlar, özel isimleri varsa bilmiyorum tıpkı yerli karpuzlarda olduğu gibi)
11- Amish salçalık domates
12- Oxheart yürek domates tohumu
13- Siyah black krim domates tohumu
14- Tula domates tohumu
15- Küçük kiraz domates
16- Pembe domates tohumu
17- Yerli domates 1
18- Yerli domates 2
19- Kına çiçeği
20- Küçük acı biber tohumu
21- Cüce lupin tohumu
22- Yabani lupin tohumu
23- Kadife çiçeği tohumu
24- Dev hercai menekşe tohumu
25- Minik acı süs biberi tohumu
26- Sivri acı biber tohumu
27- Top acı biber tohumu
28- Üçgen acı biber tohumu
29- Parmak acı biber tohumu

(Domates tohumları hakkında genel bilgi; yerli domates 1 ve 2 dediklerimiz bizim yöresel yıllardır yemeklik ekilen ince kabuklu, sulu, lezzetli domatesler, özel isimlerini bilmiyorum... Diğer tohumları zengarden den almıştım. Karışık olarak gönderdiler. Dolayısıyla çıkanları renk ve şekillerine göre kendimiz sınıflandırdık. Pembe, kalp haliyle sorun olmadı ancak siyah domatesleri tam bilemedim ve olması muhtemel şekilde yazdım. Bana göre çıkan siyah domateslerin tamamı tat olarak mükemmel, ancak özellikle belirli ismi arayanlar tercih etmesin)

NOT: Dikkat, çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklamayın...

Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır.

ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır.

Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız...

Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir.

Düzenleyen TCM : 12-10-2014 saat 21:12 Neden: tohum eklendi
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön