Yerli orta boy karpuz
YERLİ ORTA BOY KARPUZ TOHUMU:
Aile hekimliği olarak bana bağlı, rakımı 600 m. civarı olan köyden biri getirmişti tohumları. Biraz sohbet ettiğimizde nasıl yetiştirdiğini anlattı. Nasılsa tohum çok, elimizle baharda son yağmurlardan sonra serpiyoruz toprağa sonra bir daha ellemiyoruz dedi. Peki sulama, çapalama, ilaçlama dedim. Zaten su yok, kendimiz yemeklik ekiyoruz, seyrek düşenler irice 30-40 cm çapta, sık düşenler ise 15-20 cm çapta oluyor, ilaç yok dedi. Geçen hafta iki tane getirmiş irice olanlardan sağolsun. Basık uzunca ve daha küçük olanı birlikte çalıştığımız bayan arkadaş götürdü eve. Ertesi gün geldiğinde sordum nasıldı diye 'küçüklüğüme gittim dedi, küçüklüğümdeki kokulu iri-siyah çekirdekli kokulu karpuzları yiyorum sandım' dedi. İri olanı biz arkadaşlarla birlikte yedik. Çocukluğumuza gitmedik ama pek sevdik. Geçen seneden kalan tohumlarla birlikte (arkadaşın verdiği) tohum bol. Biz bu sene ektiklerimizden bir tane yedik ama maalesef o da küçük karpuzlar gibi hafiften geçmeli olmuş. İç kısmını atmak zorunda kalsak ta geri kalanı oldukça güzeldi. Arkadaşlara verdiklerimizi ise pek sevmişler.
Bugün bahçeden görüntü. Resmin üst tarafındaki küçük boy olanı.
Düzenleyen MeyveliTepe : 22-09-2014 saat 00:32
|