agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2014-2015 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni2230Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-08-2014, 23:08   #1
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Bhut Jolokia Biber

Name:  Bhut Jolokia II.jpg
Views: 5677
Size:  26.5 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Biber, Capsicum chinense
  • Tohum çeşit adı: Bhut Jolokia Biber (Ghost Pepper, Naga Jolokia, Naga Morcih)
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Istanbul
  • Tohumun kökeni: Hindistan
  • Tohumun geldiği yer: Ticari tohum
  • Kullanılan gübreler:
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 2014 Ağustos - Eylül
  • Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Diğer biber çeşitleriyle benzer şekilde yetiştirilir. Başka biberlerden olabildiğince uzakta yetiştirilmelidir. Saksıda da yetiştirilebilir. Fakat büyükçe bir saksı tercih edilmelidir. Tarla ve bahçe yetiştiriciliğine uygundur. Çok fazla ilgi istemez. Az fakat sık sulama ister. Gelişimi ilk başlarda oldukça yavaş olan bitkinin yerini sevdiğinde ve güzel bakım yapıldığında 45-120 cm yükseklikte dayanağa ihtiyacı olan gür bir yapısı vardır. Fide dikiminden itibaren ortalama 100 - 120 günde hasada gelir. 10 - 15 cm uzunluğunda irice yaprakları olan bitkinin 6 - 8,5 cm uzunluğunda pürtüklü, eğri büğrü yüzeyli meyveleri olabildiği gibi düz pürüzsüz yüzeyli meyveleri de olabilir.

    2006 yılında Guinness tarafından dünyanın en acı biberi olduğu tescillenen bu varyete 2012 yılında yerini Trinidad Moruga Scorpion'a bıraktı. 26 Aralık 2013 yılında Guinness World Records tarafından Carolina Reaper'in dünyanın en acı biberi olarak tescil edilmesinden sonra ise dünyanın en acı biberleri sıralamasında 3. lüğe gerilemiştir.

    Çok acı bir çeşittir. Biber kesildiğinde elle veya vücudun başka bir yeriyle temas etmemelidir. Doğrudan doğruya tüketilmemeli, acı yemeklere küçük parçalar halinde ilave edilebileceği gibi başka acı olmayan biberlerle seyreltilerek hazırlanacak acı sos şeklinde kullanılabilir.

    Name:  Bhut Jolokia I.jpg
Views: 5867
Size:  26.9 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025