Konu: bahcedenn
View Single Post
Eski 18-09-2014, 12:50   #23
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Hungarian Hot Wax Biber

Name:  Hungarian Hot Wax IV.jpg
Views: 4557
Size:  41.0 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum
  • Tohum çeşit adı: Hungarian Hot Wax
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: İlk yıl
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Istanbul
  • Tohumun kökeni: Macaristan
  • Tohumun geldiği yer: Ticari tohum
  • Kullanılan gübreler:
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 2014 Ağustos - Eylül
  • Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Sezonu kısa olan bölgeler için ideal olan bir Macar biber çeşididir. Erkenci, verimli ve meyvesini çok yönlü kullanabileceğiniz bir çeşittir. Bitki çok gür olmayıp yaklaşık 45-50 cm boyundadır. Fide dikiminden itibaren ortalama 60 - 70 günde hasada gelen biberlerin iyice kızarmasını istiyorsanız 85 - 90 gün beklemeniz gerekmektedir. Yumuşak, hafif acı biberler elde etmek istiyorsanız biberlerin rengi yeşilken hasat ediniz. Acılığı için yetiştiriyorsanız biberlerin dalında kızarmasını bekleyiniz.

    Meyvelerin boyu 10 - 12 cm uzunluğundadır. Meyvelerin yüzeyi pürüzsüz (düz) olup gitgide sivrilen bir yapıdadır. Kanarya sarısından olgunlaştıkça turuncu ve kırmızı tonlarından, olgunluk döneminde parlak bir kırmızıya dönen biberler yetiştirmenizi sağlar. Lezzetli ve orta acı olan biberler kurutmaya ve turşuya olduğu kadar taze tüketmek için de uygun bir türdür. Kalın etli olan bu çeşidin kızartması da güzel olup kabukları kolayca soyulabilmektedir. Bu çeşidin etkileyici turşusu olduğu özellikle söyleniyor. Fakat ben sadece tohum alabilmek için yetiştirdiğim için turşusunu deneme şansım olmadı.

Name:  Hungarian Hot Wax I.jpg
Views: 4684
Size:  40.9 KB
Name:  Hungarian Hot Wax II.jpg
Views: 4532
Size:  38.0 KB
Name:  Hungarian Hot Wax III.jpg
Views: 4607
Size:  30.3 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön