agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Fotoğraf Yarışmaları > 2009
(https)

Anket Sonuçlarını Göster: Anket kapatılmıştır
Emre Kitiş - Girdap 34 35.79%
limon - Mor Yaban Asması 37 38.95%
Mehmet Eskizara - Bahçemdeki Papatya 6 6.32%
Sevil - Güngüzeli 10 10.53%
yellowhulk - Bahçemin Gülü 8 8.42%
Oy Verenler: 95. Bu ankete oy veremezsiniz

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-06-2009, 00:21   #1
Ağaç Dostu

gece's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Galeri: 32
Oy!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Oy kullanan arkadaşlardan rica edelim, (Sizin gruba soramayacağım, kusura bakmayın) benim tavrımı yanlış buluyorlarsa, yani sadece birine oy vermek için üye olmanın sakıncası olmadığını düşünüyorlarsa, sizinle tartışayım. Yoksa bunu tartışmanın bile anlamı yok.

Bu arada, kurallar statik değil, yeni durumlar yaşadıkça güncelliyoruz. Şimdiye kadar böylesi hiç başımıza gelmediği için kural olarak eklemek de aklımıza gelmemiş...

Ekleyeceğim...
Tavrınızı doğru buluyorum malina. Burası herşeyden önce "forum", haliyle yarışmalar da forum üyelerine açık bir alandır, bunun, hiç de etik olmayan bir şekilde aşılması hoş değil ve zaten siz de sadece o eşitsizlik yaratan duruma yönelik bir önlem aldınız.

Nasıl ki (yabancı) turistler, çeşitli güzellikleri için bir yeri gezip, fotoğraflayabiliyor ancak seçme ve seçilme gibi o yerin halkına özel hakları kullanamıyorlarsa, forumlar gibi belli bir ilgi alanına yönelik konularda, üyeler arasında yarışmalar düzenlenip, oy kullanılması da seçme ve seçilmedir ve sırf birinin seçilmesi için kuzu postu giymiş üyelerden ben rahatsız oldum doğrusu.

Dolayısıyla nasıl ki oy vermek için vatandaş olunmuyorsa, üyelere ait olduğu bu kadar belli olan bir alanda, oy vermek için üye olunması, bırakın kanunu, en azından forumun üyelerine karşı ayıptır.

Şahsen, Emre Kitiş'in fotoğraflarını galeride görüp beğendim. Fotoğrafları beğenip, beğenmemek tabii ki başka bir konu. Ancak, kendisinin "... site içerisinde şahsıma ait ve her biri telif hakkına tabi olan içeriğin derhal silinmesini talep ediyorum." şeklindeki yazısından sonra ağaçlar.net gibi karşılıksız, paylaşım esasına dayanan bir sitede, bu düşüncedeki insanlara ait içeriği her hangi bir şekilde okumak ve görmek istemiyorum.

Biz burada özgürce içimizden gelenleri yazıyor, paylaşmak istediğimiz fotoğraf ve görselleri paylaşıyor, okuyup gördüklerimizin de bizim gibi düşünen insanlara ait olduğuna inanıyoruz. Böyle düşünüp, davranmayanların yeri burası değil, olmamalı.

20 yıldır hukukun içinde olan biri olarak da Emre_Kitiş'e küçük bir hatırlatmam olacak; Hukukun en temel ilkelerinden biri Hakkın kötüye kullanılmasının hukukça korunmayacağı ilkesidir. Yani yüzeysel olan haklılığınıza hukuku alet etmeniz pek mümkün değil.

Bu arada kimsenin oyu da boşa gitmiş değildir, beğendiğimiz fotoğrafları belirtiyoruz o kadar, Magnumphotos'a ülkemiz adına fotoğraf göndermiyoruz ki!

gece
oy kullanan bir arkadaş!

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 00:57   #2
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Mesajları okumadan oy kullanmıştım ve oyum gerçekten gotoğraf olarak beğendiğim için "bahçemin Gülüne" oldu
Eğer adaletten söz ediyorsak:
1- Yarışma kuralları, yarışmadan önce bu tip tatsızlıkların yaşanmaması için netleştirilmeli
2- Sadece Emre Kitiş' e 0 mesajla oy verenler değil, tüm yarışmacı arkadaşlarımıza 0 mesajla oy verenler açıklanarak bu oylar geçersiz sayılmalı
Hemen tarafınızdan Adana 'lı damgası yiyebilirim. Hiç sakıncası yok.Evet Adana'lıyım. Hem arkadaşımızın hem de yönetimin tavrından rahatsız olduğumu belirtmek istedim.

Düzenleyen maki01 : 08-06-2009 saat 00:58 Neden: düzeltme
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 09:50   #3
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Eğer adaletten söz ediyorsak:
1- Yarışma kuralları, yarışmadan önce bu tip tatsızlıkların yaşanmaması için netleştirilmeli
2- Sadece Emre Kitiş' e 0 mesajla oy verenler değil, tüm yarışmacı arkadaşlarımıza 0 mesajla oy verenler açıklanarak bu oylar geçersiz sayılmalı
Yapılma ihtimali olan tüm üçkağıtları düşünüp, nasıl kural olarak yazabiliriz?

Diyelim bundan ders aldık ve yazdık.

Şimdiden, "son 5'e kalan yarışmacılardan biri, son 5'e kalan yarışmacılardan diğerini yarışma dışı bırakmak için, kendine değil, diğerine oy verecek son dakika üyeleri oluşturursa..." ihtimalini akıl edip, bunu kural olarak mı yazmalıyım. Buyurun, siz bu cümleyi toparlayıp kural cümlesi haline getirin

Oy verenlerin isimleri belli, bir boş zamanınızda diğer üyelere oy verenleri kontrol edip bir liste hazırlarsanız sevinirim...

Alıntı:
Hem arkadaşımızın hem de yönetimin tavrından rahatsız olduğumu belirtmek istedim.
Aynı anda ikisinden birden nasıl rahatsız olunuyor?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 10:23   #4
Ağaç Dostu

myndos's Avatar

Giriş Tarihi: 08-11-2008
Galeri: 58
Yapılması ihtimali olan tüm üçkağıtları önceden düşünüp, onlara karşı önlem almak oldukça zor olsa gerek. Bunun için anti-virus program yazılımcıları olmamız gerekir.

Yaşanan bu olay, bir durum ortaya koyduğuna göre; haksızlığa dönüşen kurnazlıkları bundan sonra önleyebilmek için yeni kurallar oluşturulabilir.
Örneğin; Fotoğraf yarışmasına katılacak üyelerin Galeri'de en az (..şu kadar..) adet fotoğrafı ve ilgili bölümde (Fotoğraf yarışmaları - önceki sonraki önemli değil) en az (..şu kadar..) adet mesajı bulunmalıdır... gibi. Böylece son dakika üyelerinin önüne geçilmiş olunabilir.

myndos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 14:20   #5
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Yapılma ihtimali olan tüm üçkağıtları düşünüp, nasıl kural olarak yazabiliriz?

Diyelim bundan ders aldık ve yazdık.

Şimdiden, "son 5'e kalan yarışmacılardan biri, son 5'e kalan yarışmacılardan diğerini yarışma dışı bırakmak için, kendine değil, diğerine oy verecek son dakika üyeleri oluşturursa..." ihtimalini akıl edip, bunu kural olarak mı yazmalıyım. Buyurun, siz bu cümleyi toparlayıp kural cümlesi haline getirin

Oy verenlerin isimleri belli, bir boş zamanınızda diğer üyelere oy verenleri kontrol edip bir liste hazırlarsanız sevinirim...

Aynı anda ikisinden birden nasıl rahatsız olunuyor?
Bunu sormanız bile neden rahatsız olduğumu açıklamıyor mu? Çok daha sessiz , bu kadar polemiğe girmeden sorun çözülebilirdi.
15 yılı aşan bir süredir internet kullanıcısıyım, ilk kez bir siteye üye olup aktif kullanıcı oldum. Sitemizde böylesi bir durumun oluşması rahatsız etti, hepsi bu.
Diğer konuda 0 mesajlı kullanıcıları belirlemek için yardımcı olmamı istemişsiniz. Seve seve yaparım. Hep aklımdan site için ne yapabilirim diye geçiyordu. Aklıma gelen ilk şey gece nöbeti tutarım demek oldu ama burada gerekmiyor. Bilgisayar kökenli bir insanım. Bitkiler konusunda hiç bilgim yok. Sitemizden öğrenmeye çalışıyorum. Türkçeyi doğru konuşup, yazmaya çalışıyorum. Belki foruma gelen mesajlarda "düzeltme" konusunda da yardımcı olabilirim. İngilizcem teknik konularda oldukça iyi (ODTÜ mezunuyum) ama zirai terimleri bilmediğim için çeviriye talip olamadım.
Bu sayfayı son kez bakıp bir daha açmamayı düşünüyorum. Hiç açmamış olmayı dilerdim.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 14:38   #6
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Valla ben, yarışmaları mı iptal etsek noktasına doğru ilerlemekteyim...
Ben yarışmayı iptal edelim demem, bu ay ki yarışmayı demek istemiştim.

Sayın malina, yarışmalar büyük bir çiçek tarlasında ki lilium gibidir, liliumu koklamaya gidersin, diğer çiçeklerinde farkına varırsın.

Söylendiği gibi pire için yorganı yakmıyalım, zira imkan var, ha yoksa vallah bende pire için yorgan yakanlardanım

Yarışmaların iptaline katılmam mümkün değil, Oluşturduğumuz ve oluşturacağımız yeni kurallarla çöpleri ayıklayıp hiç morelimizi bozmadan devam etmeliyiz.

Demokrasiyi bilmiyenler sahip çıkmıyanlar darbelerle karşılaşırlar.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025