View Single Post
Eski 08-06-2009, 00:21   #56
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,671
Oy!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Oy kullanan arkadaşlardan rica edelim, (Sizin gruba soramayacağım, kusura bakmayın) benim tavrımı yanlış buluyorlarsa, yani sadece birine oy vermek için üye olmanın sakıncası olmadığını düşünüyorlarsa, sizinle tartışayım. Yoksa bunu tartışmanın bile anlamı yok.

Bu arada, kurallar statik değil, yeni durumlar yaşadıkça güncelliyoruz. Şimdiye kadar böylesi hiç başımıza gelmediği için kural olarak eklemek de aklımıza gelmemiş...

Ekleyeceğim...
Tavrınızı doğru buluyorum malina. Burası herşeyden önce "forum", haliyle yarışmalar da forum üyelerine açık bir alandır, bunun, hiç de etik olmayan bir şekilde aşılması hoş değil ve zaten siz de sadece o eşitsizlik yaratan duruma yönelik bir önlem aldınız.

Nasıl ki (yabancı) turistler, çeşitli güzellikleri için bir yeri gezip, fotoğraflayabiliyor ancak seçme ve seçilme gibi o yerin halkına özel hakları kullanamıyorlarsa, forumlar gibi belli bir ilgi alanına yönelik konularda, üyeler arasında yarışmalar düzenlenip, oy kullanılması da seçme ve seçilmedir ve sırf birinin seçilmesi için kuzu postu giymiş üyelerden ben rahatsız oldum doğrusu.


Dolayısıyla nasıl ki oy vermek için vatandaş olunmuyorsa, üyelere ait olduğu bu kadar belli olan bir alanda, oy vermek için üye olunması, bırakın kanunu, en azından forumun üyelerine karşı ayıptır.

Şahsen, Emre Kitiş'in fotoğraflarını galeride görüp beğendim. Fotoğrafları beğenip, beğenmemek tabii ki başka bir konu. Ancak, kendisinin "... site içerisinde şahsıma ait ve her biri telif hakkına tabi olan içeriğin derhal silinmesini talep ediyorum." şeklindeki yazısından sonra ağaçlar.net gibi karşılıksız, paylaşım esasına dayanan bir sitede, bu düşüncedeki insanlara ait içeriği her hangi bir şekilde okumak ve görmek istemiyorum.

Biz burada özgürce içimizden gelenleri yazıyor, paylaşmak istediğimiz fotoğraf ve görselleri paylaşıyor, okuyup gördüklerimizin de bizim gibi düşünen insanlara ait olduğuna inanıyoruz. Böyle düşünüp, davranmayanların yeri burası değil, olmamalı.

20 yıldır hukukun içinde olan biri olarak da Emre_Kitiş'e küçük bir hatırlatmam olacak; Hukukun en temel ilkelerinden biri Hakkın kötüye kullanılmasının hukukça korunmayacağı ilkesidir. Yani yüzeysel olan haklılığınıza hukuku alet etmeniz pek mümkün değil.

Bu arada kimsenin oyu da boşa gitmiş değildir, beğendiğimiz fotoğrafları belirtiyoruz o kadar, Magnumphotos'a ülkemiz adına fotoğraf göndermiyoruz ki!


gece
oy kullanan bir arkadaş!

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön