View Single Post
Eski 08-06-2009, 07:40   #59
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
canankitis, Cnn_Canan, Snow_Flake, duru_c

"BuTTeRFLY", Schmetterling, AnqeL

Olmak üzere iki kullanıcı grubu aynı bilgisayardan bağlanıyorlar ve tüm bu kullanıcılar son üç gün içinde üye olmuşlar. Oylarının neden geçersiz sayılması gerektiğini açıklamaya sanırım gerek yok.

Fakat, neden bahsi geçen yedi oyu geçersiz sayıp, yarışmaya devam etmek yerine Sn. Emre Kitiş'in yarışma dışı kalması gerektiğini açıklayayım.

Yukarıda ismini verdiğim üyeliklerin aynı bilgisayardan bağlandığını belirttim. Biz bunu tespit edebiliyoruz. Fakat bir kişinin, internet kafeleri gezerek oluşturacağı hesapları tespit edemiyoruz. Bunun tespiti henüz mümkün değil ve çok uzun süre de olmayacak. Dolayısı ile bundan sonra üye olupta, oy kullanan tüm arkadaşlarımızın oyları şaibeli olacaktır.

İkinci bir durum, konu ile alakasız bir yeni üyenin, tüm iyi niyeti ile bu yarışmada Sn Emre Kitiş'in çalışmasına oy kullandığında, biz bunun ayrımına nasıl varacağız.

Bizim yönetim olarak bazı sorumluluklarımız var. Her üyeye eşit davranmak, kimseyi kayırmamak, kimseyi ezmemek, adaletli davranmak en dikkat ettiklerimizden.

Malina'nın belirttiği gibi, böyle bir durum ile daha önce karşılaşmadık. O yüzden çok net bir kuralımız yok. Fakat bundan sonra bu durum ile ilgili bir kuralımız var olacaktır. Keza diğer tüm kurallarımızda benzer tecrübeler sonrasında konulmuştur. Sanılanın aksine keyfe keder kural oluşturmuyoruz.

Konunun, Sn. Emre Kitiş'in bilgisi ve kontrolü dışında gelişmiş olduğunu umaraktan, sadece yarışma dışı bırakıyoruz. Amacımız kötü olsaydı, üyeliğide iptal edebilirdik.

Elbette ki, Sn Emre Kitiş'in adli makamlarda itiraz etme hakkı kendisinde mevcuttur.

Teşekkür ederiz.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön