View Single Post
Eski 07-06-2009, 21:17   #52
myndos
Ağaç Dostu
 
myndos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2008
Şehir: Bodrum
Mesajlar: 359
47 nolu mesaja cevap vermek bana düşmez ama forum'un bu bölümünü takip eden bir üye olarak görüşümü yazmak isterim.
(19:38'den bu yana yönetim'in cevabını bekledim, görüş bildirmediler, belki düşünüyorlar, belki üyelerin görüşünü bekliyorlar, diye... izninizle devam ediyorum. (ben bu mesajı yazana kadar; 48, 49, 50, 51 yazılmış ama ben devam ediyorum...)

Akışı hep beraber toparlarsak:
Sn Emre_Kitiş; siz 9 nolu mesajınızda: 'Mayıs ayının sonuçları belli oldu mu acaba?' diye sordunuz. Derya Özen ve ben dostane yanıt verip, 'yeni üye' olduğunuz için size açıklamaya getirmeye çalıştık. Ve ardından DarkYES finalistleri açıkladı. Bazı arkadaşlar oylarını kullandı, görüşlerini bildirdi.

Ardından 20 ve 21. mesajlarda 2 yeni üye daha katıldı forum'a ve oylarının Girdap'dan yana olduğunu belirttiler. 22.mesajda jineop fikrini yazdı.
(Bu arada mesajları okurken ben de kendi kendime 'yeni üyeler çoğalıyor, siteye ilgi artıyor' diye düşündüm.)

23. mesaj fatmadundar'dan geldi; 'Eğer "0 (sıfır) mesajlı üyeler değerlendirmeye alınmaz." ise Emre Kitiş'in değerlendirme dışı kalması gerekmez mi?' diye yönetime sordu.' (Bu mesaj; aniden, ne sebeple, ne demek için çıktı? sorusu kafama takıldı.)

24, 25, 26 nolu mesajlarda site üyesi arkadaşlar finale kalan fotoğraflarla ilgili görüşlerini yazdılar.

Sonra siz -Emre_Kitiş- 27 nolu mesajda; 'Fatma Dundar hanımefendinin fotoğrafımın yarışma dışı kalması konusundaki isteğini anlayabilmiş değilim. Yarışma kurallarına göre "0 mesajlı üyeler yarışmaya katılamaz" diyor. Derya Hanım'ında belirttiği gibi yarışmaya katıdığım anda, yani fotoğrafımı yüklediğimde mesaj sayım "0" değildi. Eğer öyle olsaydı program gereği sanırım fotoğrafı yükleyemezdim. Ben konunun takdirini Agaclar.net'in değerli yöneticilerine ve kullanıcılarına bırakıyorum. Ben bu platformda güzel olduğuna inandığım şeyleri paylaşma imkanı buldum. bana bu imkanı veren herkese de ayrıca teşekkür ederim.' dediniz. (Bu gayet olgun bir yaklaşımdı.)

28 ve 29 da, 2 yeni üye daha katıldı oylamaya ve 'girdap, emek, saygı' üçlemesi yaptı.

30. da zenfree siteye eklenen fotoğraflara ve bunların kalitesine dikkat çekti. (bence de haklı. Kitiş fotoğraflarınızın çoğu gerçekten çok başarılı, sizi bu konuda kutlarım.)

Ardından 31 - 36. mesajlarda 5 tane daha yeni üye katıldı ve malina'nın tespit ettiği gibi 'girdap' lehine oy kullandılar. (Adanalı üyelerin çokluğunu fark ettiğimde, 'tuhaf birşeyler oluyor' diye düşünüp konunun gidişatını takip etmeye ve merakla beklemeye başladım.)

37. mesajda malina kararını açıkladı. Ve bence de zamanında ve doğruydu.
Ama belki 'girdap' yarışma dışı tutulmadan, haksız verilen 'yeni üye' oyları kaale alınmayıp, oylama sürdürülebilirmiydi? diye de düşünüyorum.
(Başka açıdan bakınca şu soru da akla geliyor.., bu yeni üyeleri, !kim?! üye olması konusunda motive etti? yoksa kendiliğinden oluşan, bir hemşehrilik tutkusu mudur bu? )

39. mesajda siz -Emre_Kitiş-; 'Sn Malina bu haksız uygulamanız hiç hoş olmadı.' diye başladınız ve 'Agaclar.net sitesinde bu tarz keyfi uygulamaların yapıldığı duyulursa, bu sizin ve sitenizin itibarını ciddi şekilde zedeler. Ben kararınızı tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum.' diye bitirdiniz. (Bence, bu tehditvari yaklaşım hoş olmadı!.)

Sonra 40 - 46 arası mesajlar var.

47. mesajınızsa siz;
'İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA KANUN (Kanun No. 5651) gereği ödülü ne olursa olsun kurallarıyla birlikte yarışma düzenlendiği sabittir. İçerik sağlayıcı tarafından kullanıcılara tebliğ edilen kurallar dışında hareket edilerek bazı yarışmacıları yarışma dışı bırakmak yasal değildir. Söz konusu olayın vukuu bulduğu tarihteki kurallar geçerlidir. Sonradan yapılan değişiklikler dikkate alınmaz. Agaclar.net alan ismindeki internet ortamından üyeliğimin iptali ve site içerisinde şahsıma ait ve her biri telif hakkına tabi olan içeriğin derhal silinmesini talep ediyorum.' dediniz..,

(mesajın başında da yazdığım gibi bu yaklaşımın karar aşamasında muhatabı ben değil site yöneticileridir. Üye olarak görüş bildiriyorum.)

Ama agaclar.net sitesinin bir üyesi olarak, ben de size şunu sormak istiyorum: Sn Emre_Kitiş; 'Neden bu kadar kızgınsınız? ' Arkadaşlarınızı bu işin içine kattınız mı? Öyle ise neden? Yukarıda bir yerlerde söylemiştim, fotoğraflarınızın çoğu güzel ve doğa için örneklerinizle emek veriyorsunuz, bence devam edin, kendi bileğinizin hakkı ile kazanabilirsiniz. Yarışmada kazanmak o kadar önemli değil, paylaşmak söz konusu olunca...

(ben bu mesaı yazana kadar; 48, 49, 50, 51 yazılmış... )
'Ben de Emre Bey'in çektiği fotoğrafı beğendim. Emre Bey'i yarışma dışı bırakmak yerine yığın oyları önlemek için en az iki aydır üye olanların oyları kabul edilse daha iyi olmaz mı?' diyen sakagun'un teklifine katılıyorum ve 'Emre Bey'i tercih edip oy kullanan diğer eski kullanıcıların kullandığı oyların boşa gideceğini vurgulamaya çalışmıştım.' cümlesine; 'oldu olacak, yen kırılır kol içinde kalır, napcen gari?' diye Bodrumluca cevap veriyorum.


Mesaj çok uzadı, kafanızı şişirdimse affola, gidişatı izleyerek analiz yapalım, olayı anlayalım istedim.

sevgiyle,


Düzenleyen myndos : 07-06-2009 saat 22:11 Neden: Ben de grafiker olduğum için; font yada satır ayarlarında, metnin sayfadaki doğru akışı için düzeltmeler yapıyorum bazen. Örn: 1 satır veya 1 pxl aşağı veya yukarı gibi.
myndos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön