agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni33Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-04-2013, 23:27   #31
Ağaç Dostu
 
Hülya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 773
Galeri: 81
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Sarmaşığı biz sadece yumurtalı yapmıyoruz. Girit göçmeniyiz. Babaannemden kalan bir tarifi annemden öğrenip sizinle paylaşmak istedim. Sarmaşığın çok ara bir tat olduğuna inanıyorum. Alışkın olanlar çok sever olmayanlar ise pek sevmez. Biz çok seviyoruz

MALZEMELER.
2 DEMET SARMAŞIK
1 ADET KÜÇÜK SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI SİRKE ( 2 DEMET İÇİN)
1 TATLI KAŞIĞI UN. ( Un tepeleme olmayacak, silme olacak)

YAPILIŞI

Önce soğan yağda kavrulur ve üzerine ayıklanan sarmaşıklar eklenir. Biraz kavurduktan sonra ( yaklaşık 5dk.) Otların seviyesine gelecek şekilde su ilave edilir. Sarmaşıklar çok yumuşamayacak şekilde pişirilir. Daha sonra Sirke, Un ve bir miktar tuz karıştırılıp, pişirilen sarmaşığın üzerine ilave edilip 5 dakika daha pişirilir.
Hepsi bu kadar.
Merhaba
Ben de giritli bir ailenin torunu olarak bir püf noktası ekliyorum.
Çok severek yediğimiz sarmaşık ,aynen terifinizdeki gibi pişirilir,Acı olamsın istiyorsanız pişerken kesinlikle karıştırmayınız ,kendi halinde pişmeye bırakınız.
Nispeten acılığını hissetmeyeceksiniz.

Aynı şekilde pişirip üzerine çırpılmış yumurta dökerek de tüketebilirsiniz.

İlk defa deneyen arkadaşlar tatlı sarmaşıkla acıyı birlikte de deneyebiilirsiniz.Tatlı olan dallar daha kalındır. o şekilde ayırd edebilirsiniz.

Hülya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2013, 00:35   #32
Ağaç Dostu
 
serpil D's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2013
Şehir: İstanbul_Aydın_Didim
Mesajlar: 126
bizde Aydında bu aralar bolca tüketiyoruz ancak sirkeyle pişen tarifini hiç duymamıştım en kısa zamanda deneyeceğim....

serpil D Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2013, 00:45   #33
Ağaç Dostu
 
mandalinleerik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hülya Mesajı Göster
Merhaba
Ben de giritli bir ailenin torunu olarak bir püf noktası ekliyorum.
Çok severek yediğimiz sarmaşık ,aynen terifinizdeki gibi pişirilir,Acı olamsın istiyorsanız pişerken kesinlikle karıştırmayınız ,kendi halinde pişmeye bırakınız.
Nispeten acılığını hissetmeyeceksiniz.

Aynı şekilde pişirip üzerine çırpılmış yumurta dökerek de tüketebilirsiniz.

İlk defa deneyen arkadaşlar tatlı sarmaşıkla acıyı birlikte de deneyebiilirsiniz.Tatlı olan dallar daha kalındır. o şekilde ayırd edebilirsiniz.
Bu sarmaşık yemeğini bilmenize sevindim. Kime söylesem bilmiyor. Aslında bu yemeklerin kaybolmaması için paylaşılması güzel. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Hülya beğendi.
mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2013, 00:48   #34
Ağaç Dostu
 
mandalinleerik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serpil D Mesajı Göster
bizde Aydında bu aralar bolca tüketiyoruz ancak sirkeyle pişen tarifini hiç duymamıştım en kısa zamanda deneyeceğim....
Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Yemek yapmayı bilmem ama sanırım bu tarife uyulması gerekiyor sarmaşıklar çok pişirilirse erirmiş

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2013, 17:45   #35
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-12-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6
Merhaba,

Bunlari ben burgazada'da mayis ayinda buldum. kuskonmaz mi ya da bir tur mantar mi? bilgisi olan var mi acaba?

tesekkurler!

Eklenen Resimler
  
burgazada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2013, 18:45   #36
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,748
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burgazada Mesajı Göster
Merhaba,

Bunlari ben burgazada'da mayis ayinda buldum. kuskonmaz mi ya da bir tur mantar mi? bilgisi olan var mi acaba?

tesekkurler!


İsmini bilmediğiniz bitki ve çiçekleri buradan sorabilirsiniz.
Bu Yabani Bitkinin Adı Nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun)
Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun)
Bana göre canavar otu denilen tam asalak bir bitki.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2014, 23:30   #37
Ağaç Dostu
 
mügem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-12-2012
Şehir: Bergama Kozak
Mesajlar: 861
Galeri: 39
Bu bitkinin adı ne bölümünde,sevgili eylülbelde'ye anlatmaya çalışmıştım.
Kozak'ta çıtırgı dikeni denilen bitkinin,diken filizi ya da zağlak filizi denilen taze sürgünleri elle kırılarak toplanır.Çocukken sorduğumda,diken yanarken çıtırdadığı için çıtırgı dendiğini öğrenmiştim.Kırılınca içinden soğan kokulu bir sıvı sızar.Filizleri karıncalar çok sever.Aynı şekilde bir de sarmaşık filizi vardır.İki bitki de aynı zamanlarda filizlenir.
Filizleri hemen pişirmek ya da haşlamak gerekir.Hemen kartar.Ben haşlama sevdiğim için,üzerine limon ve zeytinyağı dökerek tüketiriz.Bir de yanına beyaz peynir..

mügem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2023