View Single Post
Eski 22-04-2013, 22:27   #31
Hülya
Ağaç Dostu
 
Hülya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 773
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Sarmaşığı biz sadece yumurtalı yapmıyoruz. Girit göçmeniyiz. Babaannemden kalan bir tarifi annemden öğrenip sizinle paylaşmak istedim. Sarmaşığın çok ara bir tat olduğuna inanıyorum. Alışkın olanlar çok sever olmayanlar ise pek sevmez. Biz çok seviyoruz

MALZEMELER.
2 DEMET SARMAŞIK
1 ADET KÜÇÜK SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI SİRKE ( 2 DEMET İÇİN)
1 TATLI KAŞIĞI UN. ( Un tepeleme olmayacak, silme olacak)

YAPILIŞI

Önce soğan yağda kavrulur ve üzerine ayıklanan sarmaşıklar eklenir. Biraz kavurduktan sonra ( yaklaşık 5dk.) Otların seviyesine gelecek şekilde su ilave edilir. Sarmaşıklar çok yumuşamayacak şekilde pişirilir. Daha sonra Sirke, Un ve bir miktar tuz karıştırılıp, pişirilen sarmaşığın üzerine ilave edilip 5 dakika daha pişirilir.
Hepsi bu kadar.
Merhaba
Ben de giritli bir ailenin torunu olarak bir püf noktası ekliyorum.
Çok severek yediğimiz sarmaşık ,aynen terifinizdeki gibi pişirilir,Acı olamsın istiyorsanız pişerken kesinlikle karıştırmayınız ,kendi halinde pişmeye bırakınız.
Nispeten acılığını hissetmeyeceksiniz.

Aynı şekilde pişirip üzerine çırpılmış yumurta dökerek de tüketebilirsiniz.

İlk defa deneyen arkadaşlar tatlı sarmaşıkla acıyı birlikte de deneyebiilirsiniz.Tatlı olan dallar daha kalındır. o şekilde ayırd edebilirsiniz.

Hülya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön