View Single Post
Eski 22-04-2013, 23:45   #33
mandalinleerik
Ağaç Dostu
 
mandalinleerik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hülya Mesajı Göster
Merhaba
Ben de giritli bir ailenin torunu olarak bir püf noktası ekliyorum.
Çok severek yediğimiz sarmaşık ,aynen terifinizdeki gibi pişirilir,Acı olamsın istiyorsanız pişerken kesinlikle karıştırmayınız ,kendi halinde pişmeye bırakınız.
Nispeten acılığını hissetmeyeceksiniz.

Aynı şekilde pişirip üzerine çırpılmış yumurta dökerek de tüketebilirsiniz.

İlk defa deneyen arkadaşlar tatlı sarmaşıkla acıyı birlikte de deneyebiilirsiniz.Tatlı olan dallar daha kalındır. o şekilde ayırd edebilirsiniz.
Bu sarmaşık yemeğini bilmenize sevindim. Kime söylesem bilmiyor. Aslında bu yemeklerin kaybolmaması için paylaşılması güzel. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön