![]() |
|
![]() |
#481 |
Ağaç Dostu
|
Pelecyphora valdenziana, sezonun ilk çiçekli kaktüsü, kaktüsler arasında baharın müjdecisi diyebiliriz. Bol güneşi görünce açtı nihayet. Fındık kadar gövdesiyle, üşenmeyip çiçekte açarmış... ![]() ![]() ![]() ![]() Kocakafa kaktüsüm, 5 aydır süreki çiçekli... ![]() Graptopetalum bende çiçekteyim diyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cemo ve Milaca2010 beğenileriniz için teşekkür ederim. Büyük saksılarda bitkinin gelişimi daha iyi oluyor, fırsat buldukça tüm bitkilerimi bu şekilde büyük saksılara toparlayacağım. Çok memnunum. Saatlerce tek tek sulamaya çalışmaktan yoruluyordum. Böyle çok pratik oldu... ![]() Günlerdir güneşi göremediğimiz için paskalyalarım tam açamadan solup gideceklerdi az daha. Bugün bir parça güneş yetti güzelliklerini sergilemeye... Perdenin arasından şöyle bir bakınalım mı?... Paskalya ve rebutia güneşleniyorlar... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Ağaç Dostu
|
Turuncular yarışıyor ![]() Büyük saksı konusunda cok haklısın. Kışın içeride tuttuğum yavruları leğen büyüklüğündeki saksılara aldım, dışarıya koydum. Hem sukulentler ohhh dedi, hem ben. İki dakika hortumu tutuyorum üstlerine, sulama derdi olmuyor. Yağmurlar izin verirse çiçek göreceğiz bizde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Senin bitkilerinde harika Cemo Ablam, yakındır çiçek görmen. Hortumla sulama fikrini sevdim, en kısa zamanda deneyeceğim... Bir güzel yıkansın yavrucaklar... ![]() Balkondan birkaç kare... ![]() ![]() ![]() Bu arada leğen demişken benim de aklıma geldi, kaktüscüklerimi de mini leğenlere toplamıştım bir süre önce... Hemen fotoğraflayıp geldim... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Sn Sakdağ çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzeller. Gözüme en çok sukulentleriz takıldı. Bir heves alıp eve getirdiğim sukulentler hep kuruyup soluyor. Kaktüslerim var cam kenarında, gayet güzel büyüyorlar çiçek açıyorlar. Yeniden sukulent almak istiyorum, sizinkiler gibi arajman yapabilirim belki. Ne yapmalıyım? Balkonda büyürler mi? Sulaması kaktüsler gibi mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sn Angels Sour; beğeniniz için teşekkürler. Genelleme yapmak gerekirse; sukulentler kaktüslere göre göre daha fazla suya ihtiyaç duyarlar, ayrıca sukulentler iç mekanda yaşamaktan pek hoşlanmazlar. Şahsen ben, kış mevsiminde don olacak geceler haricinde balkonda tutuyorum bitkilerimi. Sizin dikeceğiniz bitkilerinizde balkonda çok rahat büyüyeceklerdir. Aranjman oluşturmakta iyi fikir bence, birarada olunca daha güzel görüntüler sunuyorlar. Hangi bitkilerden aranjman oluşturacağınıza gelince: Bence bu sizin hayal gücünüze kalmış. Forumda ilgili sayfalardan inceleme de yapabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/sukulen...etim/29890.htm http://www.agaclar.net/forum/sukulent/1780.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Ağaç Dostu
|
Mammilllaria surculosa, sapsarı çiçekleri ve mis gibi limon çiçeği kokusuyla göz dolduruyor.6 adet çiçekle 25 metrekare oda misler gibi koktu.Hatırladığım kadarıyla bu kadar yoğun kokuyu bir de bir gecelik gelin çiçeğinde duydum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-02-2013
|
Atlas çiçekleine bayıldım. Benim çeliğimde tuttu. Az da olsa gelişme var. İnşallah bende çiçeklerini görürüm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene epey bol çiçekli bendeki Sayın Sonerordo, merak etmeyin sizinki de açar... Çiçekleri de epey dayanıklı, uzun süre açılıp kapanıyorlar... En son 8 çiçek birden açınca dışarı atmak zorunda kaldım. Fazla koku alerjimi arttırıyor. ![]() Güncel hali... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Mehmetçiçek, Güler abla'nın atlası çiçek açmakta hiç nazlanmıyor, merak etmeyin. Yaz, kış demeden en kısa sürede çiçekleriyle sizi de sevindirecektir... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-02-2013
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Atlaslar epifitik bitkiler(ağaçların üzerinde yaşayan) oldukları için havai kök vermeleri olağan bir durum Sayın Mehmetçiçek. Ancak bu havai kökün bitkinin gelişimi ve büyümesi için yeterli olacağını sanmıyorum. Bu yüzden bitkinizi tekrardan normal bir şekilde dikmenizi öneririm. Yatay konumda dikmek size zaman kaybettirecektir sadece. Havai kökler bir süre sonra -iklimimizin yeterli nemi sağlamaması nedeniyle- körelip kuruyorlar zira. Atlas çeliklerini köklenip, sürgün veresiye kadar direkt güneşten uzak tutun. Gövde aşırı su kaybından buruşup yumuşuyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Ağaç Dostu
|
Chamaecereus silvestrii şov başladı... İlk çiçekler açıldı. Silvestrii NO:1 : bu yıl daha çok sürgüne çalıştırdı kendini, saksı görünmüyor artık. Hala çok tomurcuk var, merak etmeyin... Süper görüntüler verecek yine... ![]() Silvestrii NO:2 : Çiçeklenme başlangıç için çok iyi... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Gül hanımın oscularia deltoides'i sizin C.silvestri'niz müthiş , çok beğeniyorum. Kaktüs'ün çiçeğini ve çiçeğinin rengi de çok güzel. Elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Nurcan hanım. Benimde çok beğendiklerim var forumdaki arkadaşların bitkilerinden. Bazı bitkilerin zamana ihtiyacı oluyor, bazen uzun yıllar geçtikten sonra formlarını dolgunlaştırıp, göze daha hoş gelebiliyorlar. Silvestrii, benim çocukluk yıllarımdan gelen bir hatıra niteliği taşır. Mahallemizde komşumuz rahmetli Nevin teyzenin(çok severdim kendisini) duvarında, araba lastiğinin içinde ekili durur; yaz-kış, yağmur çamur demeden birşey olmadan yaşardı. O biraz da bakımsızlıktan uzamamış, parmak formunda yayılıp, lastiğin içini komple doldurmuştu. Bu aylarda lastiğin içi kıpkırmızı olur, ve gelen geçenin dikkatini muhakkak çekerdi. ![]() Her isteyene de köküyle çıkarıp dağıtırdı. Silvestrii her açtığında bir parça da hüzün duyarım aslında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sakdag, bu kaktüsler bizi çiçeklenince mutlu etmekle kalmıyor aynı zamanda eski günlere, hafızamızda kalmış güzel insanlara da götürüyor. C.silvestrii sizi Nevin Teyze'ye beni de Bozcaada'da yaşayan ve bana ilk silvestrii'yi veren Ezel Teyze'ye götürüyor. Seneler evvel Bozcaada'ya tatile gitmiştik sokakları dolaşırken bir kapı önünde dev teneke içindeki silvestrii'yi görünce fotoğraflarını çekmek için evin yaşlı sahibinden izin alınca kendisi beni evine davet etti. Diğer kaktüslerini, süs biberlerini gösterdi ve bana silvestrisindenden hediye etti. O silvestrii'ye baktıkça Ezel Teyze'yi hatırlardım, kayboldu evimi taşırken. 2 sene evvel Bozcaada'ya tekrar gidip Ezel Teyze'ye uğradım. O beni hatırlamadı önce, hatırlattım kendimi sonra duygulandı ziyaretimden. Sizin Nevin Teyze anınızı okuyunca ben de Ezel Teyze' yi anımsadım biran. Güzellik taşıyor kaktüsler hayatımıza hem çiçekleriyle, hem de anılarıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selenn, sizin silvestrii öykünüz de çok etkileyici, ancak sonradan bitkinizin kaybolması üzücü olmuş. Ben de gezdiğim gördüğüm yerlerde güzel bir çiçek, bitki gördüğümde sahibiyle çiçeği hakkında sohbet etmeyi çok seviyorum. Çiçek sevgimizin kaynağını çok merak ediyorum aslında. Aileden gelen bir gelenek olduğunu farz edelim bir an: Çocukluğum müstakil bir evde her türlü çiçeğin içinde geçti, kendimi bildim bileli çiçek hastayımdır; ancak kardeşimi bir kere bile çiçek ekerken, toprağa dokunurken görmedim, ekip dikmeyi bırakın koparırken bile görmedim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|