21-09-2018, 15:44 | #511 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Bahçe Gezimizden
Geçtiğimiz günlerde kendisi ile tanışmamız tamamen tesadüf üzere olan kendisi Türkiye'de Kazdağları'ndan sonra en çok oksijen miktarı olan, Tokat Niksar'da bulunan Çamiçi Yaylası'nda bir yayla evinde yaşayan emekli öğretmen Zekeri'ya hocayı ziyarete gittim. Bana geçen yıl 1 kg civarında olan bir domates vermişti , bende kendisine Ali's Pembe Kiraz , Blue Beuty ve Black Vernissage Domates tohumlarından hediye etmiştim. Sağ olsun Zekeriya hoca yaylada sera içerisinde yetiştirmiş bu güzelim domatesleri , sizlerle de paylaşmak istedim. Black Vernissage Alis Pembe Kiraz Çok iri domatesleri olan büyük salkımlı domatesler de kendisine aittir. |
30-09-2018, 12:09 | #512 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Son günlerde yeşillik hasatına başladık çok şükür. Kışlık ürünlerin ekim ve dikim işlerine devam ediyoruz. Dikmiş olduğumuz bir kaç kök marul ve pazılar hasata yakındır. Roka ve turpların bulunduğu alana bol miktarda koyun gübresi sermiştik. Yeşil soğan için kıskalarımızı da toprakla buluşturduk. |
30-09-2018, 12:17 | #513 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sirke Anası
02.09.2018 tarihinde fermantasyon sürecini başlatmış olduğumuz sirkelerimizin kısa sürede ana oluşturması bizi çok memnun etti. Süreç başarılı işliyor. Sirke anası da çökünce süzme işlemine geçiyoruz. |
30-09-2018, 23:08 | #514 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
|
Aklım şu çok iri dediğiniz domateste kaldı. Arkadaşınız etkinliğe katılmayı düşünürmü ? |
17-10-2018, 21:44 | #515 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sn. Atilgan iri domates tohumundan geçen yıl biraz almıştım. Kısmet olursa seneye yetiştirmeyi düşünüyorum. Diğer 1kg üzerinde olan domates tohumundan da temin edebilirsem yetiştirmeyi düşünüyorum, daha sonra etkinlikte paylaşıma sunabilirim. Size de etkinlik dışı gönderebilirim, bu sayede farklı iklimde ve şartlarda gelişim durumunu gözlemleyebiliriz. |
17-10-2018, 22:03 | #516 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Şeker Kamışı Tohum Hasatı
İlk defa yetiştirmiş olduğumuz şeker kamışı bizi çocukluğumuza götürdü desek yeridir. Çocukken para ile satın alır, şeker tadında elimizde sokakta dolaşırdık. Sn. Lonicera ya şeker kamışı tohumları için teşekkür ederiz. Bol miktarda tohum püskülü oluşturan şeker kamışı bayağı azgın bir çeşit Kökleri bizi korkuttu, daha ilk yılı olmasına rağmen kökleri topraktan zor söktüm. |
25-10-2018, 13:05 | #517 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Soya Fasulyesi Hasatı
26.09.2018 den .. Bu yıl ilk defa yetiştirmiş olduğumuz ürünlerden birisi de soya fasulyesi idi. Pek bakım istemeyen bol verimli bir bakliyat soya ununu çok tüketen ülkelerde bir çok hastalığın görülmemesi de önemli bir bilgi diye düşünüyorum. Sn. Zekoş tan temin ettiğimiz tohumlar için kendisine buradan çok teşekkür ederiz. Tohumlar güzel olunca etkinlikte paylaşmakta karar verdim. Bugün yaptığımız hasatımızı da paylaşalım. Düzenleyen Resulgur : 19-11-2018 saat 12:03 |
25-10-2018, 13:20 | #518 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Resimler devam .. Kabak çiçekleri ve kırmızı mısırlar. Balık biberler ve havaların serinlemesiyle çiçeklenen kabak kolları, son olarak ta Tokat üzümü, şimdilik bu kadar yeter. |
25-10-2018, 17:54 | #519 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
|
Alıntı:
|
|
18-11-2018, 21:15 | #520 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Evet yanlış gördünüz |
18-11-2018, 22:13 | #521 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Son Hasatlar Ve Kışlık Ekim
14.10.2018 den Sera içerisinde daha önce yetiştirip tecrübe edindiğimiz bezelye ve baklaları bu yıl da yetiştiriyoruz. Yeni edindiğimiz çilek çeşidimizin bir kaç tanesini saksıya taşıdık. Bu yıl kabak hasatımız pek bereketli geçti , bizi bıktıran sakız kabaklarından sonra hasat edilen bal kabaklarımız da epey iyiler. Ortalama 10 kg civarında olanlar çoğunlukta olması bizi memnun etti. |
18-11-2018, 22:24 | #522 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Hasat Devam Ediyor
17.10.2018 den Havaların soğumasına aldırmayan börülcelerin hasatı devam ediyor. Artık doldurduğumuz kaçıncı torba hatırlamıyorum. Spagetti kabaklarda bayağı verimli çıktılar. Tek kolda birden fazla kabak hasat ettik. Bu da Sn. Taşlıbahçe'nin kara kabağı .. Düzenleyen Resulgur : 19-11-2018 saat 12:04 |
19-11-2018, 07:45 | #524 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 880
|
Börülceler bahçede mi yoksa serada mı? |
19-11-2018, 11:57 | #525 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
Tencerenin alt kısmına el kadar kesilmiş kabakların kabuk kısmı tencerenin altına gelecek şekilde 1. kat oluşturuluyor daha sonra 2. katı diğerinin tam tersi kabağın iç tarafı gelecek şekilde dizip biraz su ekleniyor ve su bitinceye kabaklar pişinceye kadar haşlanıyor. Pişen kabaklar geniş bir tepsiye dizilerek üzerine toz şeker ekiliyor bu şekilde kaşıkla yeniyormuş, yakın bir zamanda bu tarifi yapmayı planlıyorum . Tecrübe edersem paylaşırım. Sn. Dutlubahçe merhaba börülceleri sera içerisine ekmeye gerek yok zaten dışarıda gayet verimli oldu. Bende bahçede yetiştirdim. Etkinlikte paylaşıyorum. Mutlaka siz de talep edin bu börülcelerden |
|
19-11-2018, 12:26 | #526 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sirke Ve Anası
09.06.2018 tarihinde fermantasyon sürecini başlatmış olduğumuz. Kokulu Karadeniz Üzümü sirkemizi , sirke anasını oluşturup dibe çökme işlemi tamamlandıktan sonra cam şişelere aldık. Sağlıklı ve kalın bir sirke anası oldu sanırım. Tarih : 21.20.2018 |
19-11-2018, 12:51 | #527 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Elma Sirkesi
02.09.2018 tarihinde fermantasyon sürecini başlatmış olduğumuz elma sirkemizi de 04.10.2018 tarihinde oluşan sirke anasının dibe çökmesinden sonra süzdük. Üzüm sirkesindeki kalınlıkta bir ana olmasa da sağlıklı görünüyor. Sirke analarını cam kavanozlarda üzerine biraz sirke ekleyerek muhafaza ediyoruz. |
20-11-2018, 09:16 | #528 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 783
|
sirke analarını dolapta saklıyorsunuz yoksa karanlık bir yerde mi? |
21-11-2018, 13:28 | #529 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sn. Musa Gündoğan her iki şekilde de saklayabilirsiniz. Dolapta saklanan fermantasyonu durmaya yakın olurken , karanlık odada saklanan sirke anası oluşumuna devam edecektir. Fakat her ikisi de ağzı kapalı hava almıyor olduğundan bir sakıncası yok . Ben karanlık bir odada muhafaza ediyorum. Analardan 2 çeşit daha sirke yaptım. Onları da ilerleyen zamanlarda paylaşmayı düşünüyorum. |
21-11-2018, 13:47 | #530 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Meksika Fasulyesi
21.10.2018 den .. Etkinlikten meksika fasulyesi adı altında paylaşılan, Sn.Zekoş tan gelen tohumlar için teşekkür ederiz. Lila renkli fasulye bu şekilde form alıp, bu şekilde meyve verirken, Siyah renkli olan bu şekilde büyümüş ve 3 5 tane meyve vermiştir. Lila renkli olanın tadına baktık , şeker oranı yüksek ve gayet lezzetli bu sene olmasa da seneye yemeğini yapmayı düşünüyorum. |
21-11-2018, 16:13 | #531 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
|
@ Resulgur, sirkeleriniz pek güzel gıcır gıcır maşallah..Bir ay sonunda süzdüğünüzü söylüyorsunuz da kullanmayacaksanız beklesinler öyle ağzı açık. Kullanacağınız zaman süzersiniz. Benimkileri yaklaşık 10 - 11. aylarda süzdüm. Sizinkilere gıcır gıcır dememin sebebi benimkilerde su seviyesinin üzerinde arada çalkalamayı unutursam su seviyesinin de aşağıya inmesine bağlı kararmalar ouyor ve arada temizliyorum. Hatta birisinde hafiften küf oluşmaya bile başlayaca gibi olmuştu. |
22-11-2018, 21:18 | #532 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
|
|
22-11-2018, 21:24 | #533 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
24.10.2018 den .. Bahçe sahibinin brokolilerinin hasatı yakındır. Marathon F1 çeşit , iki kez damlamadan 3 15 gübre ve bir kez de kurt için Delfin WG ilaç kullanıldı. Kafa yapısı düzgün ve gayet sıkı bir şekilde böyle giderse güzel bir hasat yapılacak . Bal kabaklarımız otların arasına gizlenmiş daha öncede hasat etmiştik. 40 Günlük Niksar şeker mısır diye geçiyor. Çamiçi yaylasından bir amcadan aldım tohumlarını haşlamalık süt mısır. .. |
24-11-2018, 07:45 | #534 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 783
|
Alıntı:
üzüm sirkesini maalesef çok fazla karıştırmadığımızdan daha doğrusu aklımıza geldikçe karıştırdığımızdan dolayı maalesef kaybettik. ancak onu da atmadık temizlik malzemesi olarak kullanıyoruz. elma sirkesi favorm şu an seneye pek çok şeyden sirke yapacağım. sirke inanılmaz mutlu etti bizi sirke firkrine özellikle sizin alıç denemenizden sonra karar verdim. güzelde oldu |
|
24-11-2018, 08:51 | #535 |
Ağaç Dostu.
|
Sn.Resulgur fasulyelerimi görmek beni mutlu etti tesekkür ederim😊 Ben 3 adet siyahtan ekmistim ve hasatta lilalar da ortaya çıktı.En cok merak ettigim nasıl tükettiginiz cünkü oldukca sert bir kabugu var.Benim bahceme sadece süs oldular tadina bakmak aklima bile gelmedi |
24-11-2018, 08:59 | #536 |
Ağaç Dostu.
|
Bu arada gecen sene meksika fasulyesi olarak gelen bu fasulyenin adını da ögrendim; düzelteyim:scarlet runner bean... Asıl meksika fasulyesi resimdeki gibi visne renginde ve daha kücük..cogaltabilirsem seneye paylaşırım insallah.. LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
25-11-2018, 21:42 | #537 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
Sn. Zekoş sadece tadına baktım çiğ olarak , şeker oranı gayet iyi ve lezzetli bir tür. Seneye artık nasipse yemeğini yaparız. Burada bir kafe de süs olarak ektiklerini gördüm , sarmaşıkların arasında kırmızı çiçekleri vardı ve çok hoş görünüyordu. Çeşidin ismini öğrenmeniz çok iyi olmuş, tohum hasatını daha yapmadım baklaların iyice büyümesini bekliyorum. |
|
25-11-2018, 21:48 | #538 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Güzlük Hasat
Güzlük olarak ekilen kılçıklı tadı nefis et gibi meşhur Antakya Fasulyesi ni güzlük olarak denemek istedik. İşte sonuç Bize uğur getirdi ve çok güzel bir hasat yaptık. Poşetimizi doldurduk Bunlarda Sn. bahcedenn den gelen perillamız. Tohum yükleniyor |
25-11-2018, 22:07 | #539 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Kuş Gübresi Şerbeti
Kimyasal gübrelerden uzak durmaya çalıştığımızdan, gübre şerbetimizi hazırlıyoruz. Çuval içerisinde en az 1 yıl beklettiğimiz tavuk gübreleri hazır hale gelmişler. Un ufak olan ve toz haline gelen gübremizi ufalayıp bir çuvala doldurduk. Hazır elimiz değmişken birazda şerbet hazırlayıp, seyrelterek uygulama yaptık |
28-11-2018, 13:48 | #540 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Ayva Sirkesi
30.10.2018 den .. Bir ağaç dolusu içi kurtlu ayva bulunca hemen aklımıza reçel ve sirke yapmak geldi. Hazır elimizde sirke anaları var iken buda tam isabet oldu. Toplamış olduğumuz ayvaları fazla ovuşturmadan yıkayıp çekirdekleri ( jelleşme yapıyor ) ve çürük kısımları temizleyip su dolu bir cam kavanoza doldurduk. Üzerine kavanozun üst kısmında boşluk kalacak kadar dinlenmiş su ve sirke anasını da ekleyip bir penye ile kapattık . Kazlarımız daha önce bahçemizin olduğu yerde tavuklarla iç içe idi , baktık ki olmuyor yeni yerlerine yani ayva topladığımız eve taşındılar. Evin kazları getirdiğimiz kazları görünce bayağı bir bağrış çağrış oldu kafamızı şişirdiler , kıskançlıktan mı bilmiyorum kazlar başka yerden gelen kazlarla bir uyum sorunu yaşıyormuş , kovalamacalar derken ortalık biraz yatıştı , zaten belli bir süre birlikte olacaklar. Etlenip yağlanan kazlar kesime gidecek. Bakalım zaman neyi gösterecek |
|
|