22-02-2019, 11:59 | #571 |
Ağaç Dostu
|
istiridye mantarını ince uzun kesip soğanlı ve hindi etli yapıyoruz biz, arasına bazen kırmızı biber şeritleri de atıyoruz tadı çok güzel oluyor. Üretecek yerimiz yok ama karşı köydeki üreticisinden kendimiz hasat ederek alıyoruz. Bizim evde tadına bakanlar hemen müşteri olarak sıraya giriyorlar. |
26-02-2019, 22:51 | #572 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sirke Ph'ları
12.01.2019 dan .. 02.09.2018 tarihinde başlattığımız sirke serüvenimizin sonuna geldik. Artık bu sirke olmuş diyebilmemiz için son olarak sirke ph larını dikkate alarak başlatmış olduğumuz süreci artık sonlandırıyoruz. Aşağıdaki fotoğrafta farklı sirkelerin ph ölçümleri bulunmaktadır. Sirke Ph değeri 3 -4 rakamları arasında olması gerekiyormuş , sanırım bu işi de başarıyla tamamladık. Görsel olarak seyirlik olsalar da, şifa niyetine sabah akşam 1 su bardağına bir çorba kaşığı koyarak içmek gerekiyor. Eve haps olduğumuz şu günlerde evimizin salon manzarası bizi bizden alıyor. Şu ortamda sıcacık evde oturup kitap okumak ta büyük bir keyf |
26-02-2019, 23:12 | #573 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Fide Toprağı Yapımı
Hazır vakti gelmişken siz değerli takipçilerimize fide toprağı nasıl yapılır biraz da ondan bahsedelim. Bir kaç yıldır yapmış olduğumuz fide toprağından çok memnunuz. Hindistancevizi Torfu ( cocopeat ) + Perlit + Hümik asit Bir fıçı içerisine koyduğumuz cocopeat bloklarını üzerine hazırlamış olduğumuz hümik asitli su ilavesi ile çözdürüyoruz. Cocopeat lerin açılmış halleri , 1 blok ortalama 65 lt çıkıyor. Açılmış cocopeat ın üzerine perlitleri ilave edip harmanlıyoruz. Hepsi bu kadar. Daha sonra isterseniz kullanım koşullarına göre farklı toprak metaryelleri ve hayvan gübresi de ekleyebilirsiniz. |
27-02-2019, 09:37 | #574 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-02-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 47
|
Sirke yapımında bal kullanmak
Alıntı:
|
|
27-02-2019, 19:48 | #575 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
|
|
27-02-2019, 20:10 | #576 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Patlıcan Aşı Anacı
Tanık olduğum bir olayı sizinle paylaşmak istedim. Büyük serada gezinirken bir şey dikkatimi çekti, patlıcanların kök ve gövdesi çok sert odunsu bir yapıya sahip , bu patlıcanlar aşılı gelmişti ve verimi çok yüksek uzun dönem hasat imkanı sunuyor. Benimde 2 yıldır ektiğim bir çeşit , verimi artırmak için aşı yaptıkları anaçlar meğerse odunsu gövdeli bir ağaç gibi köklenen tikenli bir bitki , torvum chrysotrichum ve solanum chrysotrichum gibi türler. Boyu ise 2 metreyi geçmiş durumda http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...asi/2436-5.htm buradan daha detaylı bilgiler edinebilrsiniz. |
27-02-2019, 20:39 | #577 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 379
|
çok güzelmiş bahçeniz |
28-02-2019, 00:12 | #578 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 735
|
Alıntı:
Yani anlatmaya çalıştığım anaç mor bir renkte değilse gövdesi muhtemelen bahsettiğim fideliğin yaptığı hibrit olmayan solanum torvum'dur.Tohumlarını alabilirsiniz Seneye tohum etkinliğinde inşallah solanum chrysotrichum tohumları dağıtacağım. |
|
01-03-2019, 19:58 | #579 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
|
|
01-03-2019, 20:08 | #580 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Ayva Sirkesi ve Sirke Anası
23.01.2019 dan Son olarak yapmış olduğumuz sirkelerden ayva sirkesinin de oluşumu tamamlandıktan sonra süzüp dinlenmeye almıştık. Kaliteli bir sirke anası oluştu, daha önce fermantasyon sürecini 2 yemek kaşığı toz şeker ile başlatmıştık, ayva sirkesinde elde ettiğimiz elma sirkesi ve sirke anasını kullandık. Sonuç mükemmel Sirke anasını görmeyen çok oluyor çevremizde örnek olsun diye saklıyoruz ve çevremizi bilgilendiriyoruz. Sürekli tarif için arayan oluyor. Elde ettiğimiz sirke anasını saklamak için küçük bir kavanoza alınan ana nın üzerine yapmış olduğumuz sirkeyi koyup karanlık bir odada muhafaza ediyoruz. |
01-03-2019, 20:13 | #581 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
|
@ Resulgur, anaları buzdolabında saklamaya gerek yok mu? |
01-03-2019, 20:16 | #582 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Üretime Devam
28.01.2019 dan .. Sera içerisindeki üretime ara vermeden devam ediyoruz. Hasata gelen brokoliler ıspanak ve roka , baklalarda ilk çiçekler. |
01-03-2019, 20:19 | #583 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
01-03-2019, 20:23 | #584 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sn. TCM ben hiç buz dolabına koymadım. Şu an için bir sorun görünmüyor. Hava almazsa fermantasyon durma aşamasına geliyor diye biliyorum. |
01-03-2019, 20:25 | #585 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sn. siflera12 çok teşekkür ederim. Daha güzelleri sizlerin olsun. Bereketli bir sezon geçirmeniz dileğiyle .. |
01-03-2019, 21:55 | #586 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
3 Çeşit Patates
30.01.2019 dan.. Bu yıl patates ekmeyi de düşündüm. Geçtiğimiz günlerde Sn. Atilgan dan bir kaç çeşit tohum geldi bana , zamanla onlardan sizlere bahsedeceğim. İşe patates ile başlayalım. Bize bu güzellikleri sunan Sn. Atilgan a ve Sn. Muda ya çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız Yukon Gold Sn. Muda dan kızartmalık çeşit ve mor patates Çillenmiş olan bu tek patatesi keserek kurumasını bekledik. Kendini onaran patatesin kesilen yerinde zar oluştu ve toprağa ekimi yapıldı. |
01-03-2019, 22:38 | #587 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
|
Alıntı:
Neyse ben size 'sirke' konusunda da sorduğum bir şey danışayım. Geçen seneki sirkelerde de bu yıl kurduklarımda da aynı sorun oldu. Sirkeleri 5-10 lt. lik cam kavanozlara kurdum. Geçen yıl ekmek-bal-şeker vs. ile kurmuştum, bu yıl ise sadece meyve ve sirke analarını kullandım. Beş kavanozun ikisinde sıvı seviyesinin bittiği yerde siyahlaşmalar oldu. Gördüğüm anda temizliyorum ancak bakıyorum iki hafta sonra tekrar oluşmuş. Hatta üstte oluşan ince sirke tabakasının üzerinde neredeyse küf tabakası olacak şekilde. Onu da alıp atıyorum bir kaç haftada tekrarlıyor. İlk kavanozda sirke tadı ve kokusu olmadığı için attım. İkinciden ilk şişeyi içtim ancak ikinci şişede de değişik bir tat ve koku olduğu için içemedim. Muhtemelen üstteki temiz ortam bozuluyor bir şekilde. Sizin başınıza geliyor mu böyle veya neden olduğuna dair yorumunuz olur mu? Sirkelerin üzerinde şu an tülbent var sadece, içlerinde de meyveler sapasağlam duruyor. Bir de şunu denedim; sağlam olanın suyunu aldım üstten, analar da içinde kaldı, üzerine tekrar su doldurdum bakalım ne olacak. |
|
03-03-2019, 09:31 | #588 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
Birebir aynı tarif olmasa da Sn. Meyvelitepe 'nin tecrübelerinden faydalandım. Kafama takılan bir şey olduğunda sürekli açar okurum. https://blog.meyvelitepe.org/2015/02...apmamak-olmaz/ buradan tarif almak isteyenler ve aklına takılan bir şey olanlar olursa göz atabilir. Kolaylıklar dilerim. |
|
03-03-2019, 09:39 | #589 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Brokoli Hasatımız
Bu kış epey bir brokoli hasatı yaptık, çok sağlıklı bir sebze olarak kışın vazgeçilmezlerinden olmuştur. Sıkı ve iri bir kafa yapısına sahip brokoli çeşidi, biz çok beğendik. En sağlıklısı çiğ olarak sarımsaklı yoğurt ile tüketilmesiymiş .. Tohumları bize gönderen Sn. Dongyul a çok teşekkür ederiz. Bunlarda yan kollar , bir kez değil bir çok kez hasat imkanı sunuyor. |
03-03-2019, 10:06 | #590 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
|
Üstte de dediğim gibi 'temiz ortam bir şekilde bozuluyor', ancak ufak tefek dışarıdan sızmaları sirke halleder diye düşünüyordum hep. Bu sebeple üzerine örttüğüm tülbent, karıştırdığım kaşıklara fazla dikkat etmiyordum, bundan sonra dikkat etsem iyi olacak demek ki. Bu arada dipte kalan posaya ve analara su ekleyerek sirkeye devam etmek nasıl olacak sonuçlarını paylaşayım. |
08-03-2019, 20:14 | #591 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Yeşillik Hasatımız
10.02.2019 dan .. Havaların ısınması yeşillere yaradı serada bayram havası estiriyor artık. Bol bol maydanoz taze soğan ıspanak karalahana ve kıvırcık hasatı yapar olduk. |
08-03-2019, 20:17 | #592 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Turp Hasatımız
Sera içerisinde bu sezonda sadece fındık turpu ekimi yaptık. Ilk topladıklarımız şekilsiz olmuşlardı sonraki topladıklarımız, tamda fındık büyüklüğünde Taptaze içi bol sulu ve çıtır çıtır. |
08-03-2019, 20:20 | #593 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
08-03-2019, 20:30 | #594 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Bakla ve Ispanaklar
12.02.2019 dan .. Ispanak ve baklaların son durumu, Kuş gübresi şerbeti ile atağa geçen ıspanaklar. Baklalar da çiçek yoğunluğu da fazlalaşmakta .. Baklalarıın iki tarafına kazık çakarak etrafından sera ipini dolandırıyoruz. Rahat büyüyen baklalardan daha çok bakla hasatı yapmayı umuyoruz. |
08-03-2019, 20:33 | #595 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sn. siflera12 bahçenizin tavlı olan yumuşak toprağa tohum ekimi yapıp , kuş gübresi şerbeti verin. Fark olacaktır. Bende yer değiştirdim ve gübrelemeye dikkat ettim. Sonuç böyle oldu. |
08-03-2019, 20:34 | #596 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
08-03-2019, 20:45 | #597 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Çelik Köklendirme ( Kivi )
17.02.2019 dan .. Çelik köklendirme çalışması geçen sene de yapmıştık. Bu sene de devam ediyoruz. Dişi kivi çeliklerini ortalama 15-20 cm lik parçalara bölüp, 5-10 sn köklendirme sıvısına daldırıyoruz. Sonra perlit dolu bir kap içerisine çubukları yerleştirip suluyoruz. Çok basit |
24-03-2019, 18:53 | #598 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
24-03-2019, 19:03 | #599 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
|
24-03-2019, 19:29 | #600 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Çok güzel fikir. Çöpe atma değerlendir.Sera benimde aklımda hatta direkleri hazır. ilk fırsatta başlıyacağım. Bahçeye ağaç dikmekten ve bakımlarını yapmaktan fırsat bulursam. saygılar |
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|