29-11-2018, 21:36 | #541 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Ordan Burdan
01.11.2018 den .. Büyük serada bulunan hıyarların son demleri artık Güzlük ekilen Demiröz çeşit domates çiçekleri .. Tuta belasından tam olarak kurtulamasak ta biraz domates hasatı yapılıyor. Sera içerisinde bulunan malabarlarımız tohum yükleniyor. Biberler rengarenk oldular. Bahçeyi gezerken gözümüze çarpan bir karpuz. Orta şekerli bol sulu ve lezzetli , bu mevsimde kendi yetiştirdiğin doğal karpuzu yemek çok güzel bir duygu |
29-11-2018, 21:45 | #542 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Bahçeden
04.11.2018 den .. Kışlık bezelye ve bakla fidelerimiz dikime hazır hale geldiler. Bu da tadına baktığımız meksika fasulyesi, gayet lezzetli ve şekerli çok beğendim. Niksar'da ilk brokoli hasatı yapıldı. Çeşit Marathon F1 , sıkı bir kafa yapısı kısa sürede hasada geliyor. Yapraklarındaki şeker oranı gayet iyi, lezzetli bir çeşit |
06-12-2018, 19:57 | #543 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Karogaki Zamanı
08.11.2018 den .. Daha önceleri forumda görmüş olduğumuz hurma kurutma işlemini bizde deneyelim istedik. Sn. Meyvelitepe ve diğer forum üyelerinden gördüğümüz ve araştırdığımız bilgilere göre bir şeyler yapmaya çalıştık. Meyve saplarını bırakarak toplamış olduğumuz hurmaların sertçe olanlarından seçip elma soyar gibi soyup meyve saplarından yorgan ipiyle 5 erli olarak bağladık |
06-12-2018, 20:01 | #544 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Devamı
Bir tencere içerisindeki suya 2 adet defne yaprağı atıp kaynayan suya daldırma yöntemi ile 20 sn bekletip kuruması için müsait bir yere astık , bakalım ne zaman kuruyacaklar. Soymuş olduğumuz hurma kabuklarını da değerlendirmek istedik. Hazır elimizde sirke anası var iken bu yıl 4. sirkemizi de yapmış olduk. |
07-12-2018, 12:16 | #545 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 741
|
Benimkiler kapalı balkonda küflendi,çok iyi gidiyordu yağmurlar başlayınca hava sirkülasyonu için camı açamadık ve sonuç hüsran |
07-12-2018, 13:40 | #546 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Kurutulmuş Hurmalar
Alıntı:
Bizim hurmalar tüketime hazır, yumuşacık lokum gibi lezzetli atıştırmalıklar. Seneye nasip olursa daha fazla yapmayı düşünüyorum. |
|
10-12-2018, 11:06 | #547 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
|
Alıntı:
|
|
13-12-2018, 12:45 | #548 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-12-2018
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 73
|
Resulgur bey ,paylaşımlarınız beni sebze-meyve yetiştirme konusunda daha fazla heveslendirdi ve yavaş yavaş bilgi sahibi olmaya başladım .. Niksar hakkında da bir kaç cümle etmeden geçemeyeceğim.. Geçen sene 2 defa Karedeinz'e seyahatim oldu ve toplamda 4 defa Niksar'dan geçtim ve her defasında Niksarda mola verdim. , Kesinlikle yaşanacak bir yer , kendime burada yaşamak isterdim dedim , havası,yeşili,doğası her şeyi ile çok hoşuma gitti.. Tokat istikametinde Niksar'ı tepeden gören insanların manzarayı izlemek için araçları ile geldiği bir yer vardı , manzara gerçekten çok güzeldi.. Düzenleyen Alp.er : 13-12-2018 saat 13:17 |
13-12-2018, 17:46 | #549 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 296
|
Alıntı:
|
|
14-12-2018, 14:17 | #550 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sn. thunderon yaklaşık bir ay gibi bir sürede bu hale geldi fakat biz daha önceden tüketmeye başladık. |
14-12-2018, 14:26 | #551 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
Evet Yeşil Niksar'ımız çok güzel havası suyu bunlardan sayfamın en başında bahsetmiştim ama biz meslek icabı insanları ile uğraşıyoruz yine de çok güzel gerçekten. 4 mevsimi de yaşıyoruz. Niksar tarihin başkenti biz ne kadar anlatsak ta yaşamak lazım mutlaka gezilmesi görülmesi gereken yerlerdendir. Sn. saleri Tokat zaten pideleri ile meşhur bir yer. Hayatımda ilk defa burada yedim cevizli ekmeği , bol bol pide ekmek tüketiyoruz zaten Buyurun bekleriz her zaman o da olmadı Samsun a geldiğimizde getiririz size ne demek .. |
|
14-12-2018, 14:50 | #552 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Atom Biberler
10.11.2018 den Tohum paylaşım etkinliğinden elde ettiğimiz, Capsicum chinense tür acı biberlerimizden bu yıl yetiştirdiklerimiz. Trinidad Scorpion (Butch T Soyu) - bahcedenn den, Scoville biber acılığı ölçeğine göre 1.463.700 birim (SHU) acılığa sahip dünyanın en acı biber çeşitlerindendir. Red Savina Habanero Biberi – hcgo dan, 7 Pot Primo Yellow Biber – hcgo dan gelmiştir. Şeker gibi göründüklerine bakmayın kim yediyse ağlıyor resmen .. Bu biberleri yemek yürek ister. |
16-12-2018, 09:44 | #553 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
|
Aynı durumu da ben de yaşadım. İstanbul'un nemi de etkili oldu zannediyorum. Ama nispeten nemi az yörelerde çok rahat kurutulabilir. Özellikle meyvelerin sert olanlarını seçmek gerekiyor. |
24-12-2018, 14:47 | #554 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Biraz da tatlı konuşalım
Yetiştirmiş olduğumuz kara kabaklardan tatlı yapalım istedik. Önce ikiye bölüp dilimledik ve tencereye biraz su ekleyerek biraz 1 saat kadar pişti, fırın tepsisinde üzerine toz şeker serperek yiyebilirsiniz fakat kabak tatlısının olmaz sa olmazı biraz da ceviz ekledik. Mutlaka deneyin |
30-12-2018, 20:26 | #555 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
20.11.2018 den .. Sera içerisinde yetiştirmiş olduğumuz iki kök kırmızı malabar ıspanakları coştukça coştular. En sonunda 10 larca tohum bırakmışlar. Tohumlarından boya elde edildiğini duyduk. Ellerimize bulaşan boya hemen yıkamayla kaybolmuyor. Rengi de çok hoş gerçekten Viyolde ektiğimiz baklalar epey büyüdüler, artık şaşırtma zamanı gelmiştir. Çilekler de yaz kış demeden çiçeklenip meyve tutuyor. Fakat meyveler hava koşulları nedeniyle kızarmadan küfleniyorlar. Bunlarda kol atan çileklerin yeni sürgünleri temizlenip viyole taşındılar köklenmesini tamamlayanlar yeni yerlerine alınacaklar. |
30-12-2018, 20:40 | #556 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Pazı Hasatı
Bu yıl tüketmekle biteremediğimiz sebzelerden birisi de pazı oldu. Sera içerisinde ekmiş olduğumuz tohumlardan çıkan 3 kök pazımız var. Siz hasat ettikçe daha çok yaprak çıkıyor. Ne bereketli bir şeymiş |
13-01-2019, 17:54 | #557 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Tohum Hasatı
05.12.2018 den Sera içerisinde yetiştirmiş olduğumuz. Sn. Zekoş tan meksika fasulyesi adında gelen daha sonra çeşit adı Runner Bean olarak düzeltilmiş bu türün tohumunu çoğalttık. Böyle farklı türleri bize kazandırdığı için kendisine çok teşekkür ederiz. Rengi ile gözleri dolduran iri taneli bu çeşit Türkiye de pek bilinmiyor. Kırmızı çiçekleri ile sarmaşık süs bitkisi olarak yetiştirildiğini de işittik. Fındık turplarının bir önceki hasatı eğri büğrü olmuştu bu seferki tam oldu. Bunlar da hasatı bekliyorken her yer kar buz eksilerdeyiz. |
13-01-2019, 18:03 | #558 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Hasata Devam
17-18.12.2018 den .. Sera içerisi son günlerde sürekli eksilerde son biberlerimizi de hasat ettik, bu mevsimde biber toplamak herkese nasip olmuyor. Sera içerisinde bulunan lombardo ve balık biberler, şunların güzelliğine bir bakın Uzun süredir hasat ettiğimiz tereler, part ekimler sayesinde azar azar ama sürekli hasatı yapılıyor. Bir yandan da tohum ekim denemeleri sürüyor. Bugün karnabahar ve brokoli ekimi yaptık .. |
14-01-2019, 21:52 | #559 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
İstiridye Mantarı
Sonunda istiridye mantarımız da oldu. Sevdiğimiz bir arkadaşımızın hazırlamış olduğu mantar aşılı kütükleri deneme şansımız olacak. Mantar yetiştiriciliği ayrı bir konu olsa da bu konuda tecrübe edinmek benim için büyük bir tesadüf oldu. Hali hazırda bulunan kütüklerin sahibi hepsini götürmemi istedi fakat ben deneme amaçlı iki tanesini aldım. Bu boydaki mantarlar uygun ortamda 3 5 gün gibi kısa bir sürede 3 5 kg olabiliyormuş. Hazır elimiz değmişken biraz kendimize topladık. Seramıza getirmiş olduğumuz 2 adet mantar aşılı kütükler. Hasat çok yakındır. |
22-01-2019, 21:21 | #560 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
istiridye Mantarı ve Hasat
23.12.2018 den Bir önceki paylaşımımızda mantarların çok kısa sürede büyüdüklerinden bahsetmiştik minik mantarlarımızın 5 gün sonraki halleri . artık hasat zamanı gelmiştir. Sn. dongyul den gelen brokoli ve marullar da hasat edilecekler. |
22-01-2019, 21:32 | #561 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Bugün Horoz Kestik
25.12.2018 den .. Bugün iki tane yakışıklı horoz kestim. Eti de çok güzel daha 7 - 8 aylıklar 2 kg dan daha ağırlar. Tazecik körpe piliçler. Etini görün diye paylaşıyorum. Mübarek kuzu eti gibi Hazır imkanımız var iken arada böyle güzelliklerle karşılaşıyoruz. Doğal beslenmek gibisi yok Bir gün sonra yağan kar ve evimizin salon manzarası |
24-01-2019, 14:18 | #562 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: İstanbul - Balıkesir/Ayvalık
Mesajlar: 182
|
Afiyet olsun sayın Resulgur darısı bu tadı bilemeyenlerin başına |
24-01-2019, 15:27 | #563 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-12-2018
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 73
|
Sn. Resulgur bahçeniz bir harika , paylaştığınız fotoğraflara baktıkça kendi bahçemi yapma konusunda ki hevesim daha da artıyor. |
29-01-2019, 13:41 | #564 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
Sn. Alp.er çok teşekkür ederim. Talep ettiğiniz tohumlarla güzel bir başlangıç bekliyoruz sizden de, bu sezonu iyi değerlendirin kaçırmayın. |
|
29-01-2019, 13:53 | #565 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Kar Kış Demeden Hasata Devam
27.12.2018 den Bu yıl kış epey kendini gösterdi ve sürekli kar yağıyor. Biz ise aldırış etmeden hasata devam ediyoruz. Seranın faydaları bunlar. Kışın en soğuk günlerinde dahi yiyecek bir şeyler çıkıyor. Bu arada istiridye mantarı maceramız devam ediyor. Saksı içerisine dikmiş olduğumuz çilek fideleri de kar altında kalmışlar. |
06-02-2019, 13:54 | #566 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Spagetti Kabak
30.12.2018 den .. Spagetti kabak bu yıl ilk defa yetiştirdiğimiz ürünlerden oldu. Verimi çok güzel yemesi de Hazır elimize geçmişken spagetti kabaktan spagetti yapalım dedik . Başka nasıl değerlendiriyorlar bilmiyorum. Güzelce temizlediğimiz kabağı, biraz zeytinyağı ile harmanladığımız karabiber ve tuz ile işlemi tamamlıyoruz. Kuzine de yaklaşık 40 dk fırınlanan kabaklar çabucak pişiyor. İç yapısındaki lifli dokular pişince daha belirgin hale geliyor ve kolayca ayrılıyor. Ben ek olarak içerisine biraz da tereyağı ekledim . Siz de deneyin mutlaka |
06-02-2019, 14:05 | #567 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Pırasa Hasatı
04.01.2019 dan .. Bugünlerde epey kar yağdı ve bahçemizin üzerini yorgan gibi örttü, sebzeler karların altında kaldılar. Bir kaç yemeklik pırasa ekmiştim. Üzerine kar yağan pırasalar karın içerisinden söküldüler. Ayıkladığımız pırasaları karın üzerine yatırıp resimlerini çektim. Sonra tencereye doğru yol aldılar. Olmaz sa olmazı havuçlar ile zeytinyağlı yemeğini yaptık. Gerisini siz düşünün artık yok böyle bir lezzet |
22-02-2019, 09:22 | #568 |
Ağaç Dostu
|
Mantarlardan yemek yaptınız mı? Burada manavdan istiridye mantar almıştım bir kez, bir türlü pişmedi, lastik gibi oldu. Bizim dağlarda yetişen mantarın tadı harikadır, ilkbahar ve sonbahar olmak üzere iki mevsim iki farklı mantar toplanır. Sobanın üzerinde üzerine tuz serpilip pişirilir bazen, tadına doyum olmaz. |
22-02-2019, 09:23 | #569 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Bakla Destek Sistemi
06.01.2019 dan .. Sera içerisine bir miktar bakla dikmiştik. Baklalar belirli bir boya geldikten sonra dış ortamda olmadıklarından yan yatma eğilimindeler. Bu yüzden amatörce bir destek sistemi yaptık. Çok basit bir yöntem, sıra halindeki baklaların iki ucuna çaktığımız kazılar arasında sera ipini tur attırarak bağlıyoruz. Bu sayede rahat büyüyen baklalar bol bol meyve döküyor. Şoklanmış son baklamızı da kavurup sarımsaklı yoğurt - olmazsa olmazı - ile tükettik. Yemek sonrası yetiştirmiş olduğumuz kabaklardan yapılan tatlısı üzerine biraz ceviz, yanında da çay |
22-02-2019, 09:52 | #570 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
Soğanlı ve tavuklu kavurmasını bir kaç defa yaptık, çok güzel oldu. Evet dediğiniz gibi biraz lastiksi bir dokusu var ama küçük parçalar halinde doğranırsa pek te önemi kalmıyor. Biz çok beğendik , hanım önce bune ben yemem demişti , şimdi mantar yok mu getirsene diyor |
|
|
|