agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni10691Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-11-2016, 15:33   #931
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-11-2016
Şehir: YOZGAT
Mesajlar: 18
Sayın TMC,kuru biberleri nasıl ufaladınız,ben mutfak robotu ile yapıyorum ama devamlı arıza yapıyor.

güla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2016, 16:33   #932
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi güla Mesajı Göster
Sayın TMC,kuru biberleri nasıl ufaladınız,ben mutfak robotu ile yapıyorum ama devamlı arıza yapıyor.
15 yaşında mutfak robotumuz var, çok nadir kullanıyoruz. Muzlu süt yapma bölümünü kullandım toz haline getirmek için. Toz olmasa da epey ufalandı.

YeniGine, sevgihoca ve güla beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2016, 04:57   #933
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-11-2016
Şehir: YOZGAT
Mesajlar: 18
Çok teşekkür ederim iyi fikir deneyecegim

sevdam ve TCM beğendi.
güla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2016, 10:05   #934
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
Sezon sonu kalan resimleri eklemeye devam.

Bu yıl domates kökenlerinin aksine patlıcan kökleri epey büyük çıktı.

Name:  patlıcan kökü 2016.jpg
Views: 907
Size:  54.1 KB

Bu da patlıcandaki yabani, oldukça tehlikeli yayılıcı bir arkadaştı ama forumda görmüştüm bir ara adını hatırlamıyorum. Sadece bu patlıcanda var, nasıl geldiyse, sanki patlıcandan türemiş gibi.

Name:  patlıcandaki yabani 2016.jpg
Views: 845
Size:  61.3 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2016, 10:07   #935
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
...Bu da patlıcandaki yabani, oldukça tehlikeli yayılıcı bir arkadaştı ama forumda görmüştüm bir ara adını hatırlamıyorum. Sadece bu patlıcanda var, nasıl geldiyse, sanki patlıcandan türemiş gibi...
Küsküt, Verem Otu (Cuscuta spp.) olur kendisi

Sevgi Durul ve YeniGine beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2016, 13:19   #936
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Sağolun linki inceledim, topladığımız köklerle birlikte yaktık, görünce de koparıp durmuştuk patlıcanın üzerinde ya inşallah tohum dökememiştir.

Ekim sonunda daha önce hiç meyvesini yiyemediğimiz üç yıllık armudun meyvelerini gördük. Tabi soğukları görünce yamuldu, hep böyle olacaksa değiştirelim biz bunu.

Name:  armutta meyve ekim sonu 2016.jpg
Views: 1041
Size:  53.6 KB

Bu da armutlarımızdaki durum. Sadece benim bahçede değil komşunun armutları da böyle. Ne ki bu?

Name:  armut hastalık 2016.jpg
Views: 790
Size:  64.5 KB

Name:  armut hastalık 1 2016.jpg
Views: 789
Size:  61.3 KB

Name:  armut hastalık 2 2016.jpg
Views: 805
Size:  56.4 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2016, 13:32   #937
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Her şeye burnumu sokmuş oluyorum ama armutlarınıza musallat olan: Armut Memeli Pas Hastalığı (Gymnosporangium fuscum)

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2016, 13:53   #938
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
Biraz da güzelliklere geçelim.

Geçen sene giriş kapısının sadece bir tarafında iken, baharda kürekle ortadan ikiye kesip yarımşar bölüştürmüştük karşılıklı. Çekim pek göstermese de böyle güzel oldu, sorun da çıkmadı.

Name:  kasımpatı beyaz 2016.jpg
Views: 794
Size:  41.7 KB

Bu sene ektiğimiz güllerden sarı olanı,

Name:  sarı gül ekim sonu 2016.jpg
Views: 769
Size:  35.7 KB

Bu da eflatun,

Name:  eflatun gül 2016.jpg
Views: 776
Size:  35.4 KB

Bu da bizim apartmanın yan tarafı. Bu kasımpatıların hepsi yayladaydı. Bu dönemler açtığı için hem açamıyorlardı soğuktan dolayı hem de olduğu kadarıyla bile göremiyorduk. Biz de hepsini söküp aşağı getirdik. Kasımpatının güzel tarafı dalını kırıp diksen dahi söğüt gibi naz etmeden gelişiyor.

Name:  kasımpatı apartman 2016.jpg
Views: 773
Size:  49.6 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2016, 15:09   #939
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Armutlarda Memeli Pas Hastalığı

YeniGine ve TCM beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2017, 21:07   #940
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
Sezonu patlıcan tohumlarını suya koyarak başladık. Bir kaç gün
sonra da biberleri sulandırırım.

Pazar günü fazla ince dallara dokunmadan, yapabildiğim kadarıyla da büyük dalları ve boya giden uzayan dallarını keserek budamaya başladık. Budamadan sonra tüm agaçları ilaçladım.

.:: Büyük Çiçek | Türkiye'de Bir İlk ::. da sezonu açmış, bu senenin siparişlerini de verdik.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2017, 09:02   #941
Yeni Üye
 
Guernica's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2016
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Sayın TCM, bahçenizde gerçekleştirdiklerinizi baştan sona büyük bir keyifle, feyz alarak okudum. Emeğinizin karşılığını bahçenizden elde ettiğiniz ürünlerle alıyor olmak büyük bir mutluluk olsa gerek.

Sayfanızı büyük bir ilgiyle okumamın özel bir de sebebi var. Eylül ayında sizin bahçenize çok da uzak olmayan Bozdağ'dan bir bahçe aldım. İklimi yazın, kışın nasıldır, toprağının özellikleri nelerdir çok yakından bilgi sahibi olmadığım için o yörelerde neyi nasıl yapmalı sorusuna pek çok yanıtı sizin sayfanızda buldum, detaylı paylaşımlarınızdan ötürü size teşekkür borçluyum.

Umarım o bölgeye bundan sonra sıklaşacak ziyaretlerimizde sizinle tanışma fırsatı elime geçer. Bu arada yaşadığınız hırsızlık olayına çok üzüldüm, geçmiş olsun diyorum.

esemeral ve TCM beğendi.
Guernica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2017, 14:04   #942
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
Dün gece biberleri de suya koydum. Ne açgözlülük yapmışım arkadaş...30 a yakın çeşit 40 a yakın kişiden (geçen senekilerle birlikte) tohum gelmiş. Çeşit denemek için kendi tohumlarımın çoğunu ekmeyeceğim. Toplamda 140 kök, ikişerli ektiğimizi düşünürsek 70 ocak biber ekeyim diye hesapladım nasip olursa. Bunun için de fireleri hesap ederek yaklaşık 180 tohumu suya attım. İki gün suda bekletip ekerim.

Geçen sene çoğunluk acı biberdi. Bu sene de çoğunluk acı ama tatlı biber ekimini de arttırdık.

Forumun ve beslenmede faydalı mikropların önemini keşfetmemizin sayesinde turşuya olan ilgimiz tavan yaptı bu sene. Daha önce aklımıza eserse hazır turşu alır, onun da yarısını beklemeden dolayı bozar ve atardık. Oysa bu sene çoğunluğu acı biberlerden oluşan turşularımızı hala zevkle yiyoruz. Forumda bahsi geçen ve pre/pro-biyotikleri kullanarak yaptığımız sirke vs. kullanmadığımız turşular + suyunu marketlerden hazır alıp malzemesini ekleyerek yaptığımız turşular ve suyunu da kendimizin hazırladığı turşuların tamamı sorunsuzca görevlerini tamamladılar ve hala sırasını bekleyenler var. Bir tane dahi bozulma olmadı.

Yeri ve zamanı geldiği için bir dip not ekleyip turşu OSCAR larını açıklayayım, turşunun en güzeli kırmızı lahana eklenmiş olanı, turşunun en güzel tarafı ise kırmızı lahana eklenmiş olan turşunun kırmızı suyu, en faydalı yardımcı turşu ise bu suyun ev yapımı yoğurdun bekleyip ortaya çıkan suyuyla karışımından ortaya çıkan muhteşem lezzet ve mikroorganizma buluşması...

@ Guernica, sayfamın size yardımı olmasına çok sevindim. Bahçeme beklerim, karşılıklı konuşup fikir alışverişinde bulunmaktan memnun olurum.
Bozdağ Gölcük e az daha yüksek ve sertçedir. Çok olmasa da ekim - dikim zaman vs. nüans farkı olacaktır

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2017, 14:29   #943
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
Şu sazanlığımı da ekleyeyim de biber tohumunda açgözlülüğümün nereye vardığını siz düşünün artık. Geçen sene balık biber tohumunu aldım sizlerden ve ektim. Orta acılıkta çatır çutur tazesi turşusu derken hanımla hoşumuza gitti. Epey tohumunu da aldım ve bu seneki etkinlikte dağıtıma da açmıştım. Ama merkezin hatası mı yoksa benim mi bilmiyorum @kerkenez den bir poşet daha balık biber tohumu gelmiş

esemeral ve Selma_321 beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2017, 15:00   #944
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Dün gece biberleri de suya koydum. Ne açgözlülük yapmışım arkadaş...30 a yakın çeşit 40 a yakın kişiden (geçen senekilerle birlikte) tohum gelmiş. Çeşit denemek için kendi tohumlarımın çoğunu ekmeyeceğim. Toplamda 140 kök, ikişerli ektiğimizi düşünürsek 70 ocak biber ekeyim diye hesapladım nasip olursa. Bunun için de fireleri hesap ederek yaklaşık 180 tohumu suya attım. İki gün suda bekletip ekerim.

Geçen sene çoğunluk acı biberdi. Bu sene de çoğunluk acı ama tatlı biber ekimini de arttırdık.

Forumun ve beslenmede faydalı mikropların önemini keşfetmemizin sayesinde turşuya olan ilgimiz tavan yaptı bu sene. Daha önce aklımıza eserse hazır turşu alır, onun da yarısını beklemeden dolayı bozar ve atardık. Oysa bu sene çoğunluğu acı biberlerden oluşan turşularımızı hala zevkle yiyoruz. Forumda bahsi geçen ve pre/pro-biyotikleri kullanarak yaptığımız sirke vs. kullanmadığımız turşular + suyunu marketlerden hazır alıp malzemesini ekleyerek yaptığımız turşular ve suyunu da kendimizin hazırladığı turşuların tamamı sorunsuzca görevlerini tamamladılar ve hala sırasını bekleyenler var. Bir tane dahi bozulma olmadı.

Yeri ve zamanı geldiği için bir dip not ekleyip turşu OSCAR larını açıklayayım, turşunun en güzeli kırmızı lahana eklenmiş olanı, turşunun en güzel tarafı ise kırmızı lahana eklenmiş olan turşunun kırmızı suyu, en faydalı yardımcı turşu ise bu suyun ev yapımı yoğurdun bekleyip ortaya çıkan suyuyla karışımından ortaya çıkan muhteşem lezzet ve mikroorganizma buluşması...

@ Guernica, sayfamın size yardımı olmasına çok sevindim. Bahçeme beklerim, karşılıklı konuşup fikir alışverişinde bulunmaktan memnun olurum.
Bozdağ Gölcük e az daha yüksek ve sertçedir. Çok olmasa da ekim - dikim zaman vs. nüans farkı olacaktır
Sn. TCM Biberlerin çapraz tozlasmasını engellemek için bir çalışmanız olacak mı, ne düşünüyorsunuz?

Ayrıca bu şekilde yetişen biberlerden tohum alacak mısınız ? Kolay gelsin

TCM beğendi.
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2017, 16:31   #945
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Sn. TCM Biberlerin çapraz tozlasmasını engellemek için bir çalışmanız olacak mı, ne düşünüyorsunuz?

Ayrıca bu şekilde yetişen biberlerden tohum alacak mısınız ? Kolay gelsin
Az önce baktım 18 çeşit biber var. Bunlardan çok acı olup dünya sıralamasında önlerde olan beş çeşit biberi büyük saksılarda yetiştirip kendim tohum almayı, aldığım tohumları paylaşmayı ve lüzum halinde sezon sezonu yayladan aşağı indirerek maksimum verim ile faydalanmayı düşünüyorum. İki senedir bu tip biberler hep sona kaldığı için tatsam bile tohum alamadım. Diğer biberlerden elimde yeterince tohum var. Tozlaşmayı önlemek için saksıdaki biberleri farklı yerlere koymak harici ilave bir önlem almayacağım. Çok hoşumuza giden çeşitlerde sonraki ekimlerde farklılık olursa zaten elimizde bir önceki seneden tohumlar olacak. Paylaşımda bulunurken de geçen etkinlikte olduğu gibi mevcut sistemimi anlatıyorum, arkadaşlar ona göre istekte bulunur.

Erdal Hoca ve Resulgur beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2017, 07:12   #946
Yeni Üye
 
Guernica's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2016
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Sayın TCM benim arazinin rakımı 1400 metrelerde, yani sizin iklimden epey sert koşullar var bizim toprakta. Bahçeyi aldığım amca ile irtibatımız sürüyor, neyi nasıl yapacağım konusunda bana yol gösteriyor sağ olsun. Onun dediğine göre, ıhlamur sizin o tarafta çok güzel yetişirken bizim tarafta soğuktan zarar görürmüş çok. Yerel bilgi ve zamana yayılmış gözlem bana yol gösterecektir. Bahçeyi alalı daha 6 ay olduğu için gözleme ve tecrübe sahibi kişilerin yol göstermeleri önemli.

Kısaca durumdan bahsetmek gerekirse, daha çok bostan olarak ekim yapılan 7.5 dönümlük bir bahçe benimkisi. İçinde 15 elma ve 85 ceviz ağacı var. Ben ağaç sayısını arttırmayı planlıyorum bu yıl için. Bu yıl yaklaşık 30 adet kestane ve birkaç meyve ağacı daha ekmeyi planladım. Torbalı Fidan Müdürlüğüne uğrayıp görüş aldım geçenlerde. Bana fidanlarımı Yeniköy'deki fidanlıktan almamı, böylelikle irtifa farkını azaltarak dikilen fidanların yaşama şansını arttırabileceğimi söylediler. Nisan'ı bekliyorum.

Paylaştığınız fotoğraflardan sizin bahçenizin yerini az çok çıkardım. Mevsim dönünce merhaba demek üzere size uğramayı çok isterim.

esemeral beğendi.
Guernica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2017, 09:35   #947
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
Fidancılık Bademli Beldesi ile revaçta burada biliyorsunuzdur. Son yıllarda çalı işi de mantar gibi çoğaldı. Bu bölgede bitkinin gelişimi diğer yörelere göre oldukça fazla oluyormuş. Bu sebeple özellikle yol kenarlarında daha önce alınıp satılmayan yerler kıymete bindi. Parası olan, parayı bulan herkes bu işe döndü. Geçen hafta boş olan yere bir bakmışsın İstanbul dan bir firma gelmiş, parası neyse fazla fazla vermiş yeri almış, çok daha fazla yatırım yaparak dayayıp döşemiş.

Gelmeden önce mesaj atın, zamanı ayarlarsak sizin tarafa da gideriz, fidan vs. konusunda tanıdıklarımdan da fikir alışverişinde bulunuruz. En olmadı gölün kenarında çaylarımızı içeriz.

esemeral ve Guernica beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2017, 09:40   #948
Yeni Üye
 
Guernica's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2016
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Gelmeden önce muhakkak sizi haberdar edeceğim sayın TCM. Eşimle bölgenin doğasını tanımak için her fırsatta o taraflara gezmeye geliyoruz, geldiğimizde de bir fırsat yaratıp Gölcük'te, özellikle de Karşıyaka mevkisinde dolaşıyoruz. Göl başı sohbeti şimdiden gözümde tüttü

esemeral ve TCM beğendi.
Guernica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2017, 09:46   #949
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Sayın TCM,
Turşu lar hakkında mesajlarınızı okurken, bahçeyi gezmeme fırsat kalmadı inanın. Hele biber maceralarınız.
Kolay gelsin. Bir daha ki gelişde bahçeyi de dolaşacağım.

TCM beğendi.
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2017, 22:37   #950
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
İki gün suda beklettiğim patlıcan tohumlarını pamuk, tuvalet kağıdının içerisine koyup plastik kapaklı büyücek bir kabın içinde kalorifer peteğinin içine koymuştum. İçerisi maksimum 30 derece ve nem %95 lerdeydi. Bu sabah altıncı gününde topan patlıcanlar haliç tamamı çıtlayarak kök salmaya başlamışlar. Bunu görünce akşam üzeri hemen işe koyuldum, çünkü biran önce tohumları toprakla buluşturmam gerek.

Önceki senelerde şeffaf plastik bardaklara ekiyordum tohumları. @ Dongyul sayfasında bu tip bardakların köklere ışığı geçireceği için zararı olabileceğini söyleyince bende beyaz plastik bardak arayışına girdim ancak bulamayınca köpük bardaklarda karar kıldım. Geçen seneden kalan perlit, A101 ve BİM den aldığım torf, geçen hafta gittiğim köyden aldığım yanmış ve elenmiş keçi gübresi ve yine geçen seneden kalmış cocopeat i eşit oranlarda karıştırarak harcı hazırladım. Köpük bardakların altında 'havya' ile birer delik açtım. Alt kısmına keçi gübresini biraz daha fazla koydum ve eşit oranda hazırladığım karışımla da bardağın üçte ikisini doldurdum. Çıtlayan tohumları bu karışımların üzerine koydum ve üstünü sadece birer tutam cocopeat ile kapatıp güzelce spreyleyerek akvaryumun içine koydum, dereceyi de yerleştirerek kapağını kapattım. Gece iç sıcaklığın minimum 12 derecelerin altına inmeyeceğini gündüz ise 20 derece civarında olacağını tahmin ediyorum.

İki gündür suda bekleyen biberleri de az önce tuvalet kağıtlarına sardım. Tek tük çıtlayanlar olmuş, muhtemelen iki gün içinde onlar da bardakların içerisindeki yerlerini alır. Bu sene evin içine malzeme sokmayacağım üstteki sistem tutarsa. Sorun olursa üç hafta kadar sonra başlayacağım domates ekimini evin içinde tamamlarım

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2017, 23:58   #951
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-12-2016
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 39
Sn. TCM küsküt (cuscuta) çözüm bulabildiniz mi?

TCM beğendi.
Querqus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2017, 07:25   #952
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Querqus Mesajı Göster
Sn. TCM küsküt (cuscuta) çözüm bulabildiniz mi?
Geçen sene bir patlıcana sarılmış gördük onu. Daha önce hiç denk gelmemiştik bahçede. Muhtemelen hazır aldığımız patlıcan fidesinden gelmiştir diye düşünüp önemseyip güzelce temizleyerek öldürmüştüm, ancak böyle sorunca korktum şimdi

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2017, 14:55   #953
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
...Gece iç sıcaklığın minimum 12 derecelerin altına inmeyeceğini gündüz ise 20 derece civarında olacağını tahmin ediyorum...
Minimum 9 derece - maksimum 21 derece ve nem % 89

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2017, 21:10   #954
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
Bu sene ekim-dikim çalışmalarını mümkün olduğunca evin içerisine sokmadan halletmeye çalışıyorum.

İki gün suda beklettiğim biberleri (1,5 gün yapsam iyiymiş, biraz fazla geldi gibi) ve bir gün suda beklettiğim patlıcan tohumlarını pamuk ve tuvalet kağıtlarının içine koydum ve spreyledim. Konu mankeni dolmalık kandil ve isot biberleri..

Name:  tohum.jpg
Views: 469
Size:  23.7 KB

Nemini ve ısısını kaybetmemesi için küçük kapaklı bir plastik kutu içerisinde kalorifer peteğinin üzerine koydum. İç ısısı 22-26 derece arasında nem ise % 95 lerdeydi.

Name:  çimlendirme kutusu.jpg
Views: 450
Size:  49.5 KB

Beşinci günden itibaren patlıcanlar çatlamaya başladı.

Name:  yakından tohum 1.jpg
Views: 449
Size:  18.7 KB

Geri plandakiler,

Name:  yakından tohum.jpg
Views: 444
Size:  22.9 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2017, 21:16   #955
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
Patlıcan tohumlarını köpük bardaklara tek tek ekerken, biberleri ise nasılsa toprağa ikili yanyana ekeceğimiz için bardağa da çift ektim.

Name:  tohum bardakta.jpg
Views: 473
Size:  40.9 KB

Köpük bardak ıslak olursa yazı yarım kalıyor,

Name:  topan patlıcan.jpg
Views: 441
Size:  43.1 KB

Bu tohumların üzerine birer çay kaşığı cocopeat döküp hafifçe bastırarak tekrar spreyliyorum.

Name:  tohum üstünde torf.jpg
Views: 449
Size:  34.3 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2017, 21:24   #956
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
Bunları çatının altındaki akvaryumun içerisine koyuyorum. Kapısı kapalı olduğu için ısı kaybı fazla olmuyor. Nasılsa topraktan çıkana kadar ışığa gereksinimleri yok.

Name:  tohum çatıda.jpg
Views: 464
Size:  21.1 KB

İç sıcaklık 16 derece ile 21 derece arasında nem ise % 95 lerde yine. Bugün yağışla birlikte minimum sıcaklık 13 derecelerde.

Name:  tohum çatıda 2.jpg
Views: 457
Size:  56.9 KB

Çatıda karanlıkta topraktan başını çıkaranlar hemen kısmen güneş ışığını direk alan açık bölüme başka bir akvaryumun içine alınıyor.

Name:  fideler akvaryumda.jpg
Views: 443
Size:  61.2 KB

Biraz daha büyüdüklerinde sürekli akvaryum gibi nispeten küçük alanda sürekli nemin içinde durmak hastalıklara davetiye çıkaracaktır. Bu sebeple fideleri açığa alıp üzerini naylonla örterek sera oluşturmak istiyorum.

Name:  fideler akvaryumda 2.jpg
Views: 455
Size:  66.3 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2017, 21:31   #957
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
Bu arada sezonu geçen haftalarda açan .:: Büyük Çiçek | Türkiye'de Bir İlk ::. dan geçen hafta yaptığımız sekiz adet siparişimiz geldi.

Name:  büyükçiçek1.jpg
Views: 518
Size:  28.2 KB

Geçen sene file içerisinde koymuşlardı soğanları, bu sene renkli kutulara koymuşlar. Açıp kapaması biraz zor ama siteden sorunsuz ikinci siparişimiz oldu.

Name:  büyükçiçek2.jpg
Views: 525
Size:  30.5 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2017, 21:39   #958
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
Hazır vakit bulmuşken şu resimleri de ekliyeyim.

Turşularımızdan sondan bir önceki kavanozun sonları. Kırmızılığı veren lahana.

Name:  turşu.jpg
Views: 464
Size:  36.4 KB

Biberler tamam da domatesler dahi hala taş gibi,

Name:  turşu 2.jpg
Views: 444
Size:  25.2 KB

Ve bombaaaa, tam bir pre/pro/süpper-biyotik bombası...Üstteki turşunun suyu ve özel pre/probiyotik tozunu kullanarak mayaladığım yoğurdun suyunun karışımı. Mükemmel bir şey. Son iki yoğurdu bu şekilde yaptım, tat, kıvam ve dayanıklılık açısından çok güzel oldu.

Name:  turşu yoğurt.jpg
Views: 463
Size:  50.5 KB

YeniGine, Muda, efeege ve 7 kişi beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2017, 23:36   #959
Ağaç Dostu
 
saleri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 296
Sn TCM . Afiyet olsun. Şu pre/pro biotik tariflerinizi bizimle paylaşırmısınız ? Erimeyen turşu istiyoruz

Erdal Hoca ve okursan beğendi.
saleri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2017, 09:29   #960
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,866
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saleri Mesajı Göster
Sn TCM . Afiyet olsun. Şu pre/pro biotik tariflerinizi bizimle paylaşırmısınız ? Erimeyen turşu istiyoruz
@ saleri, Turşu Yapımları

Turşular için özel uygulamam olmadı. Linkteki tarifleri uyguladım. Verdiğim sayfadaki sirkesiz probiyotik turşu tarifini de yaptım. Turşunun suyunu kendim de hazırladım, marketlerdeki hazır suları da kullandım ve hiçbir bozulma olmadı. Geçen sene ilk denemelerimizdi, bu sene daha bilinçli yapmayı umuyoruz.

Benim önerim yoğurdu mayalarken mutlaka pre/probiyotik tozlardan kullanın. Piyasada son dönemlerde çoğaldı. Bir arkadaşın diyeti için kullandığı paketlerden kullandım son iki mayalamada ve kıvam, tat ve dayanıklılık açısından belirgin derecede farkettiğini gördüm. En basitinden eczanelerde 'reflor saşe' edinebilirsiniz. İçerisinde 10 paket var ve 20 tl. civarı fiyatı.

Barsaklarımızda bulunan sinir hücrelerinin omuriliğimizdekinden fazla olduğunu hatırlatırım. Yani yıllardır laf anlamayanlara söylediğimiz 'lafı nerenle dinliyorsun' cümlesi değişecek gibi.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024