Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 28-02-2017, 22:37   #950
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,869
İki gün suda beklettiğim patlıcan tohumlarını pamuk, tuvalet kağıdının içerisine koyup plastik kapaklı büyücek bir kabın içinde kalorifer peteğinin içine koymuştum. İçerisi maksimum 30 derece ve nem %95 lerdeydi. Bu sabah altıncı gününde topan patlıcanlar haliç tamamı çıtlayarak kök salmaya başlamışlar. Bunu görünce akşam üzeri hemen işe koyuldum, çünkü biran önce tohumları toprakla buluşturmam gerek.

Önceki senelerde şeffaf plastik bardaklara ekiyordum tohumları. @ Dongyul sayfasında bu tip bardakların köklere ışığı geçireceği için zararı olabileceğini söyleyince bende beyaz plastik bardak arayışına girdim ancak bulamayınca köpük bardaklarda karar kıldım. Geçen seneden kalan perlit, A101 ve BİM den aldığım torf, geçen hafta gittiğim köyden aldığım yanmış ve elenmiş keçi gübresi ve yine geçen seneden kalmış cocopeat i eşit oranlarda karıştırarak harcı hazırladım. Köpük bardakların altında 'havya' ile birer delik açtım. Alt kısmına keçi gübresini biraz daha fazla koydum ve eşit oranda hazırladığım karışımla da bardağın üçte ikisini doldurdum. Çıtlayan tohumları bu karışımların üzerine koydum ve üstünü sadece birer tutam cocopeat ile kapatıp güzelce spreyleyerek akvaryumun içine koydum, dereceyi de yerleştirerek kapağını kapattım. Gece iç sıcaklığın minimum 12 derecelerin altına inmeyeceğini gündüz ise 20 derece civarında olacağını tahmin ediyorum.

İki gündür suda bekleyen biberleri de az önce tuvalet kağıtlarına sardım. Tek tük çıtlayanlar olmuş, muhtemelen iki gün içinde onlar da bardakların içerisindeki yerlerini alır. Bu sene evin içine malzeme sokmayacağım üstteki sistem tutarsa. Sorun olursa üç hafta kadar sonra başlayacağım domates ekimini evin içinde tamamlarım

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön