Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 27-02-2017, 15:00   #944
Resulgur
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Dün gece biberleri de suya koydum. Ne açgözlülük yapmışım arkadaş...30 a yakın çeşit 40 a yakın kişiden (geçen senekilerle birlikte) tohum gelmiş. Çeşit denemek için kendi tohumlarımın çoğunu ekmeyeceğim. Toplamda 140 kök, ikişerli ektiğimizi düşünürsek 70 ocak biber ekeyim diye hesapladım nasip olursa. Bunun için de fireleri hesap ederek yaklaşık 180 tohumu suya attım. İki gün suda bekletip ekerim.

Geçen sene çoğunluk acı biberdi. Bu sene de çoğunluk acı ama tatlı biber ekimini de arttırdık.

Forumun ve beslenmede faydalı mikropların önemini keşfetmemizin sayesinde turşuya olan ilgimiz tavan yaptı bu sene. Daha önce aklımıza eserse hazır turşu alır, onun da yarısını beklemeden dolayı bozar ve atardık. Oysa bu sene çoğunluğu acı biberlerden oluşan turşularımızı hala zevkle yiyoruz. Forumda bahsi geçen ve pre/pro-biyotikleri kullanarak yaptığımız sirke vs. kullanmadığımız turşular + suyunu marketlerden hazır alıp malzemesini ekleyerek yaptığımız turşular ve suyunu da kendimizin hazırladığı turşuların tamamı sorunsuzca görevlerini tamamladılar ve hala sırasını bekleyenler var. Bir tane dahi bozulma olmadı.

Yeri ve zamanı geldiği için bir dip not ekleyip turşu OSCAR larını açıklayayım, turşunun en güzeli kırmızı lahana eklenmiş olanı, turşunun en güzel tarafı ise kırmızı lahana eklenmiş olan turşunun kırmızı suyu, en faydalı yardımcı turşu ise bu suyun ev yapımı yoğurdun bekleyip ortaya çıkan suyuyla karışımından ortaya çıkan muhteşem lezzet ve mikroorganizma buluşması...

@ Guernica, sayfamın size yardımı olmasına çok sevindim. Bahçeme beklerim, karşılıklı konuşup fikir alışverişinde bulunmaktan memnun olurum.
Bozdağ Gölcük e az daha yüksek ve sertçedir. Çok olmasa da ekim - dikim zaman vs. nüans farkı olacaktır
Sn. TCM Biberlerin çapraz tozlasmasını engellemek için bir çalışmanız olacak mı, ne düşünüyorsunuz?

Ayrıca bu şekilde yetişen biberlerden tohum alacak mısınız ? Kolay gelsin

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön